Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 22 945
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Аз когато дъщерята е болна гледам, освен ако не е на легло с температура, да си кара материала всеки ден. Точно защото после наваксването е трудно.

И нашите имат проект по музика да правят. Иронично, но това се оказва за сега най-несигурната оценка. Дъщерята има 6, 5, 4, а естествено иска 6-ца..

Иначе за сега по история и български е за твърда 5-ца. Математиката, освен ако не се оплеска баш накрая ще е 6, но е малко по средата, а ѝ трябват още 2 оценки. Време за оправяне няма да има, та каквото покаже накрая - това ще е.
Останалото е 6-ци.

# 646
  • shumen
Моя се оказа,че имат и проект по Английски за сряда.
По БЕЛ,Математика,Изобразително,География,КМИТ е за 5,по другите предмети е за 6.
Синеочке,аз затова като отсъства гледам,ако не е много зле да си учи материала всеки ден,че иначе после трудно се наваксва.

# 647
Няма още срочни оценки, но като гледам по всичко има достатъчно на брой, така че за моята щерка шести клас свърши, май.
Направиха всички контролни, изходни. Другата седмица ще са в намален състав, че половината деца са на екскурзия  от танцовия състав в чужбина. Моята ще ходи на училище, не е танцьорка.
Дали са им списък с препоръчителната литература за следващата година, но го е забравила в училище.

# 648
Синът ми има над 200 отсъствия (не болнични) тази година и никога не е учил по време на отсъствията, тъй като практически това е невъзможно. Много му идва понякога при наваксването, но това е положението. Винаги е имало разбиране от учителите, но пропуски не се допускат. Материал за 7 клас не зная да са учили в училище.

# 649
  • shumen
Материал за 7 клас не са учили и нашите.
Списък с книгите все още нямат.

# 650
Аз купих христоматията за 7-ми клас и свалих на Киндъла "Немили-недраги", "До Чикаго и назад" и "Бай Ганьо", та с литературата за 7-ми клас сме готови.

Накупила съм и доста помагалници за 7-ми клас - по всички предмети. За мен лично те са много удобни за учене и детото много ги ползва.

Само за лятото искам да взема някакви сборници с тестове по БЕЛ, но нещо не намирам такива, които да ми грабнат окото. Ако някой знае нещо подходящо с материал за 6-ти клас, моля да каже.

Изместиха им и иновациите за юни, та последните 2 седмици имат само български и математика 6-8 часа на ден, та се надявам ако има някъде пропуски да наваксат тогава.

# 651
  • София
https://www.ozone.bg/product/trenirovachni-testove-po-balgarski- … 2025-bg-uchebnik/
Това е нелошо помагало. Нашите го ползват в у-ще, но ще останат май 1-2 теста да си попълни сама лятото. Аз пък търся някъде текстове за редактиране - като задачата за 14 т от 1ви модул на НВО-то. Това е голям препъни-камък при девойката, а с повече упражнения мисля, че може да подобри резултата.
Школото доста "поработи" тези 2 дни. Има вече към 5-6 предмета оформени. Интересно, че днес класната (по БЕЛ е) написа срочна оценка без годишна, а в понеделник им е изходното. Но те пък имат по 8 оценки, а не е ЧУ с повече часове. Квартално ОУ с 1 ч. ИУЧ БЕЛ, но там са си с отделна оценка. Доколкото съм чела оценките от изходните имат право да не ги взимат предвид, но досега масово ги ползваха за оформяне. При вас как е? На 16.06 начите ще си учат с нормални часове, въпреки че връщат учебниците на 10ти, а на 17.06 ще ги викнат за час за завършване вече... странна работа, но и в 5ти клас беше така.

# 652
От учителката ни в начален етап знам, че не са длъжни да дават изходни, че са без значение за оценяването. Явно е по преценка на учителя. Входните нива, обаче, са много важни и са длъжни да нанесет оценките от тях.
При нас не правят по всичко изходни. По предметите, по които правят, оценките са със същата тежест като останалите.

Мишленце, коя христоматия купи?
Jiema, благодаря за линка.

# 653
  • shumen
Нашите също не правят изходни по всичко.По предметите по които правят оценките се вземат предвид.
Мишленце,аз съм взела същото помагало по БЕЛ и също и на Донка Кънева едно за лятото.По Литература съм купила христоматията,но първо ще го натисна да чете целите книги,а ако не успея да го накарам ще ги прочете от нея.
Фортуна,аз взех на Просвета христоматията.Бях купила и за 5 клас и моя много я ползва.

# 654
Абе как ще учат (a+b)^3, то и в 7 клас не би трябвало. Иначе прави се една пирамида
        1 1
      1 2 1
     1 3 3 1 и т.н, събират се числата и се добавят единици от двете страни и това са коефициентите - за трета степен е третият ред:
(a+b)^3=a^3+3a^2b+3ab^2+b^3

# 655
И аз реших да погледна статистиките. На първо място само по - ИИ, ТП, музика и КМИТ, 😂 обаче на последно по физическо. Милата ми там е изключително зле, нищо спортно няма в нея, даже и спортен хъс.... Мисля, че има и по-зле от нея ама сигурно са по-симпатични на госпожата. Там ще ѝ единствената 4 ако учителката не реши друго. По-другите предмети е около средата.

# 656
  • у дома
Абе как ще учат (a+b)^3, то и в 7 клас не би трябвало.
В 7 кл си е част от учебната програма ФСУ-формули за съкратено умножение и се извеждат умножение на многочлен по многочлен.

# 657
Ужас. Ами какво да ви кажа, прав е министърът. Трябва да се олекоти програмата в прогимназията, да се качи част от материала в гимназията, ми отрицателните степени също, ами че сложен е за тях този материал. Пък после НВО със затворени въпроси. Пълен абсурд.

# 658
Те понеже свършиха учебника, явно им е въвела понятията многочлен, и след това формулите, но предния ден синът ми прави писмено изпитване в часа, заради малък брой оценки и не е слушал другите какво правят.
Момичета ще постна за няколко часа едно като съобщение, ако някой се интересува, нека ми пише:
Сравнително нова школа по математика търси няколко още деца, две до три, за 4 седмичен курс, 2 пъти в седмицата присъствено, именно за въведение в математиката за 7 клас.  Провежда се от първата седмица на юли.

# 659
  • у дома
Ужас. Ами какво да ви кажа, прав е министърът. Трябва да се олекоти програмата в прогимназията, да се качи част от материала в гимназията, ми отрицателните степени също, ами че сложен е за тях този материал. Пък после НВО със затворени въпроси. Пълен абсурд.
Какво значи ужас-ФСУ се учеха в 6 кл преди,заедно с многочлените и им се наместваха в главиците до 7 кл.,тоест затвърждаваха се-сега са в 7 клас.Отрицателните степени не знам кое им е сложното ,освен,че трябва да се смени позицията -от числител да иде в знаменател и обратното и степента става положителна.Може да се работи и с отр степен,но на тази възраст наистина им е трудно и е по-добър този начин.Иначе преди се учеше и трапец в 7 клас,сега е в 8 клас този материал. А по времето на Мецан и моето корен квадратен се учеше в 7 клас,сега е в 8 клас.

Общи условия

Активация на акаунт