В момента чета... 94

• 46 030
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • София
"Смъртта отива на оглед" не е само на Андерш де ла Моте, а е съвместен проект заедно с Монс Нилсон. И е по-скоро лятно четиво или може би cozy mystery като жанр, а не е от типичните кървави и много трескави трилъри. Явно книгите, които Андерш де ла Моте пише сам, не в съавторство, са такива. Но е несправедливо да се сравняват едните с другите, примерно Луиз Пени с Ю Несбьо, защото пишат различни жанрове и ако на някои читатели ще допаднат и двата жанра, на други ще допадне само единият. Това не означава, че другият жанр е лош. Андерш де ла Моте явно също пише в различни жанрове.

За мен книгата е изключително слаба. Чета разлини жанрове книги, но тук наистина нямаше грам съспенс. Оставям си отново ревюто:
"Просто няма за какво да се хвана, за да дам по-висока оценка от единица. Скучна книга, скучни герои, скучно разследване, скучен убиец. Нямаше дори един единствен момент, в който да се развълнувам и да бъда под напрежение. Единственото неочаквано беше мотивът на убиеца, но и той беше скучен и изсмукан от пръстите. Изобщо не препоръчвам. Голям фен съм на жанра и тази книга е направо подигравка с него."

# 196
Днес прочетох Теменужките са сини на Джеймс Патерсън.
Чела съм я и преди, харесвам главния герой, но нещо ме подразниха всички тези вампири, които трепят хора и им точат кръвчицата, да не говорим за смехотворния тигър, който яде хора в парковете на Сан Франциско. Бая пресолена манджа, но става за убиване на времето, докато трябва да пазя леглото.

# 197
  • София
Приключих със "Затворникът" на Фрида Макфадън. Може да се каже, че книгата е леко наивна. Главната героиня също. Grinning
Мотивът за убийствата ми е непонятен.
Скрит текст:
Заради един човек да убиеш още няколко... Ще приема просто, че са психопати. Grinning
Единият убиец не ме изненада особено, но не очаквах, че има съучастник и то кой... Изненадах се и коя всъщност се оказа детегледачката.
Ще дам 4.5/5, защото все пак финалната глава ми хареса.
Скрит текст:
За пореден път се доказва, че крушата не пада по-дале от дървото...

В скрития текст няма явно разкрити спойлери, но все пак има насочващи моменти.

Продължавам с "Инсомния" на Сара Пинбърд. Гледала съм филма "Зад нейните очи" и никак не ми хареса какво се оказа всъщност. Не харесвам такива идеи/филми/книги. Дано тази е по-различна.

# 198
  • София
Завърших "Скрити(те) лица" на Мей. Здраве и благодарности на онзи фен (може би "Е.Боядж."), който е направил превода и изданието - този път даже (относително) щастливия финал ми хареса и ми се искаше да е тъй...
Ще има посегнали към е-файла читатели, които сигурно ще се подразнят и няма да изчетат историята. Аз свикнах, добавях си думи, изрази, представи наум и се радвам, че ми попадна в ръцете (на екрана). Не е и дълга. Сюжетът е доста реален на фона на пропадащия откъм морал и ценности свят и продажните политици. Има разнежващи пасажи, които оглаждат грубия щрих на героя Банерман. Има добри хора и неочаквано в клоаката на реалните пари, власт, цинизъм. А посвещението на автора и съвсем на място.

И вълкът ще живее с агнето, и леопардът ще легне с ярето, и телето, и младият лъв, и угоеното дете заедно, и малко дете ще ги води... Исая, 11:6

# 199
Четох силата на настоящето на Едхарт Толе! Силно препоръчвам, момичета!

# 200
  • София
Служители на здрача. Чел съм я ,но я чета пак,защото тази книга е невероятна

# 201
След “Цялата небесна синева” взех новата книга на Мелиса да Коста “Утрешният ден”. Много леко се четат, а са тъжни и двете книги, разбирам обаче защо е спечелила няколко награди за “синевата”.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 04:20 от mariposa333

# 202
  • София
"Мъжът от Константинопол" (Жозе Родригеш душ Сантуш ) ...
Пореден кандидат за Малинка'2025!
Изключително плоско написана книга! Просто е обидна за всеки човек с интелект над средния и познания на ниво "гимназия".
След два и половина часа, изгубени с нея в Сторител, приключих и с автора!
Няма такава глупост!

# 203
Спомням си, че се е коментирала, но не стигнах до нея - това не е ли просто семейна сага?

# 204
  • София
Не помня какво бях чела от Сантуш, но и аз приключих с него след първата прочетена книга.

# 205
  • София
Спомням си, че се е коментирала, но не стигнах до нея - това не е ли просто семейна сага?

Изживява се като такава, но е написана непоносимо! Семейна сага с преплетени общоизвестни исторически елементи и наченки на псевдо-философски размисли.
Историята е за едно богато арменско семейство, което се мести от Трабзон в Истанбул. Действието се развива през 1880-те години. Бащата е някакъв лумпен, тип самодържец, раздаващ сентенции от каменната ера и държащ се по тираничен начин. Синът му е пребиван, защото е изкарал 18 точки от 20 максимални и защо на еди-кой си сина имал 19 точки, а той - не ...
Ами не мога да чета/слушам подобни неща. Усещам го като насилие над самата себе си. Ненужно насилие.

# 206
Радвай се, че си си причинила само на Сторител книгата. Аз си купих негова на хартия и след прочита (силно измъчен) го избягвам като дявол от тамян.
Аз захванах "Седемте луни на Мали Алмейда" на Шехан Карунатилака. Признавам си, виждам голям зор с имената им, има много думи на синхалски, но май ще се разберем.

# 207
Само “Божията формула” на Жозе Родригеш душ Сантуш (преди доста време) бях започнала да чета, но я изоставих - беше ми досадно скучна.

# 208
  • Русе
Започнах ,,Хиляди сияйни слънца,, на Хосейни. Чела съм книгата за хвърчилото , която много ме жегна преди години. Май и филма бях гледала. Сега се замислям , че там двамата главни герои са момчета/ мъже ,а тук жени . Та за мъж писател много ме впечатлява , когато успее да влезе и в двата свята и да пресъздаде чувства и емоции.

# 209
Започнах ,,Хиляди сияйни слънца,, на Хосейни. Чела съм книгата за хвърчилото , която много ме жегна преди години. Май и филма бях гледала. Сега се замислям , че там двамата главни герои са момчета/ мъже ,а тук жени . Та за мъж писател много ме впечатлява , когато успее да влезе и в двата свята и да пресъздаде чувства и емоции.
"Хиляда сияйни слънца" ми е любимата на Хосейни.

Общи условия

Активация на акаунт