В момента чета... 94

• 46 041
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Започнах да слушам "Стаено зло" на Нюджънт. Мудно. Терзанията на Лорънс и Лидия не ме интересуват. И другите ли книги на авторката са такива? Чудя се дали да продължа с тази и дали изобщо да търся други от нея.

На мен "Мъжът от Константинопол" ми хареса преди време. За слушане би ми била досадна, обаче.

# 211
  • Mediterraneo
Аз пък харесах и Мъжът от Константинопол, и Милионерът от Лисабон. Изслушах ги една след друга. Много ми допадна усещането, че самият автор не харесва героите си; прекалено много бяха отрицателните им характеристики. Харесах препускането през епохите, като на филм. Исторически събития и лица като фон и преки участници също ми хареса. Целият разказ навява някаква непозната екзотика. Има доста силни и тежки моменти, много тънка любовна нишка, и, разбира се, море от пари. Сега, не твърдя, че имам висок интелект, нито познания над гимназиалните, но книгите ми харесаха.

# 212
  • някъде другаде
Започнах ,,Хиляди сияйни слънца,, на Хосейни. Чела съм книгата за хвърчилото , която много ме жегна преди години. Май и филма бях гледала. Сега се замислям , че там двамата главни герои са момчета/ мъже ,а тук жени . Та за мъж писател много ме впечатлява , когато успее да влезе и в двата свята и да пресъздаде чувства и емоции.
Много е хубава , но съм я набелязала да я прочета отново. Сега за втори път прочетих и хвърчилата.

# 213
Днес прочетох Убийство без следи на Пол Харпър. Не е лоша, липсва онзи дразнещ маниер на някои автори да представят героите си като адски печени типове (сещате се, дето ако ги нападне алигатор, ще му разчекнат устата с голи ръце, докато с краката си обезвреждат двама-трима наркотрафиканти, а умът им през това време е зает да творят хайку, с което да впечатлят красавицата с червената  рокля и топлите шоколадови очи).
Сега започвам Проблясък в мрака на Стейси Уилингам.

# 214
  • в сърцето на един мъж...
На Сантуш много се чудих дали да му купя книгите и в крайна сметка ги намерих електронни. И сега като ви чета противоречивите мнения се чудя Simple Smile

# 215
  • София
Четох на Сантуш преди няколко години Мъжът от Константинопол. Не ми хареса. Много плоско изграждане на образи. Досадна твърде дълга боза. Загубено време с тази книга и се отказах от автора след нея. Рядко попадам на такива книги, и съответно рядко давам такива отзиви, но за този автор си е така. Докато четях се надявах с нещо да ме изненада, да се появи онова нещо, заради което е популярен, но така и не го открих. Хубаво е, че все пак има хора, на които е допаднал.

# 216
Аз също наскоро четох и Мъжът от Константинопол и Милионерът от Лисабон. Специално при разгръщането на темата за арменския геноцид ми стана доста тежка и я оставих на стотната страница.

# 217
Започнах да слушам "Стаено зло" на Нюджънт. Мудно. Терзанията на Лорънс и Лидия не ме интересуват. И другите ли книги на авторката са такива? Чудя се дали да продължа с тази и дали изобщо да търся други от нея.
И аз чета нея, но и при мен не върви. Поредната прехвалена скука.

# 218
  • София
На мен много ми хареса, не ми е прехвалена.

# 219
  • София
"Стаено зло" беше първата книга на Лиз Нюджънт, която четох и най-ниско оценената от мен /с 3*/.
Четох я преди 5 години и не си я спомням в подробности, но помня, че не ме беше много впечатлила...

Вчера на майтап започнах "Поканените" (Дженифър Макмеън), макар че имам книги на хартия, които трябва да прочета и върна в библиотеката.
Ами така ме грабна историята, че не мога да я оставя! Бях забравила колко увлекателно пише тази жена! Simple Smile

# 220
“Стаено зло” и на мен много ми хареса.

В момента чета “Човекът от остров Луис” на Питър Мей. Първата много ми хареса и мисля и трите да ги прочета една след друга.

# 221
  • София
Прочетох "Кристин" на Стивън Кинг. Много добър роман! Сюжет, герои - всичко ми допадна. От книгите които се четат на един дъх!
Ще започна тази:

Авторката не ми е позната. Анотацията ми хареса, звучи загадъчно. Но не тръгвам с големи очаквания, за да няма разочарование после.

# 222
Благодаря за отзивите за Нюджънт. Може би ще пробвам някоя от другите й книги. Изобщо, за мен "Стаено зло" принадлежи към нашумялата категория на психологически трилъри, в които трил елементите са минимални. Наскоро слушах "Beautiful ugly" на Фийни и, макар че там също няма thrill, самият стил направи книгата за мен увлекателна.

При Дженифър Макмеън има градация от по-ранните й романи към по-късните. Последните са по-комплексни за мен. Аз харесвам почти всичко от нея. Последният й "My darling girl" се чете на един дъх (при мен беше слушане). За съжаление, не виждам да рекламира роман излизащ в близко бъдеще.

# 223
Последно слушах "Изчезването на Стефани Мейлър". Никога, никога повече Силвия Петкова!! Ужасно чете! Знам си го от преди, но хубави заглавия са й поверили.. Вкл. и прекрасни детски и вечни - за Хари Потър, Пипи Дългото чорапче.. Просто кощунство!! Няма никъде толкова много тотално сбъркани интонации! Или пък обратното - пълна липса, където все пак е нужно някакво интониране.

Иначе в момента съм с разказите в "Хора" на Катерина Хапсали.

# 224
Такова лигаване и маниерчене няма като нейното. Направо ме отказа от "Френският фотограф" на Наташа Лестър след една глава. "Изчезването на Стефан Мейлър" ме чака на хартия.

Общи условия

Активация на акаунт