В момента чета... 94

• 46 055
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Направо ме отказа от "Френският фотограф" на Наташа Лестър след една глава.
И аз си я бях сложила в Любими, но като видях, че е тя, я махнах. Ще си я прочета.
Докарва и една ужасна дрезгавина.. стържене.

# 226
В момента чета Хипи
Бих искала да попитам някоя от четящите мами дали е чела книгата на Рупецова от Ергенът и струва ли си да си я поръчам.
Благодаря.

# 227
  • МАРС
Дам, спряха да превеждат книгите на Алис Фини, последната на Дженифър Макмеън и за нея нищо не се чува, сега всички се втурнаха да превеждат Фрида Макфадън. Чудя се защо превеждат до някое време и после спират, за мен е редно като си почнал да го публикуваш този автор да си го правиш с всяка излязла книга.

# 228
  • София
Според мен спират да превеждат, ако няма достатъчно продажби на вече преведените книги. Ето аз например си купих първата на Алис Фини, защото се инфлуънснах от форума. Не ме впечатли, но дадох втори шанс. Втората беше пълен провал и вече не искам да чуя за нея, ако ще и без пари да ми ги доставят до нас.
Довърших първата от трилогията за Бастан. Разочарована съм, криминалната история беше изтикана от суеверията и личната драма. Главната героиня ми беше далеч от симпатична. Няма да страдам, че авторката не е продуктивна.

# 229
Мен пари да ми дават, книга на Фрида Макфадън няма да си купя. Да не говорим, че по коментари сюжетите ѝ са едно към едно с тези на Лив Константин. Дуото продължава да се превежда, но не доби и 1/10 от популярността на Макфадън.

# 230
Да, аз затова съм изненадана, че не превеждат Джон Марс, а книгите му са страхотни! 'В края на линията' беше много добра! Нищо не беше, такова, каквото изглеждаше, четеше се супер бързо и държеше в напрежение.

Иначе, прочетох тъкмо 'Буркан със сърца' на Дженифър Хилиър. За нея също имах големи очаквания и почти до края вървеше много интересно, но края на книгата беше недомислен и лишен от логика. Поне според мен, според ревютата в ГР явно всичко е точно 😅

Сега се чудя какво да започна, колебая се между 'Красиви момичета' на Карин Слотър и 'Всеки в моето семейство е убил някого' на Бенджамин Стивънсън. За втората четох много противоположни мнения, така че ако някой я е чел, ще се радвам за отзив.

# 231
  • Русе
Прочетох слънцата на Хосейни. Разби ми сърцето на парчета . Поплаках си . Как пише този човек, успява да покаже ужасът на войната, която отнема не само животи и разбива съдби , но и въпреки това, бежанците пак искат да се върнат по родните си места ,въпреки ужаса, който са видели и наново да съградят живота си. Нищо не е спестено. Толкова човешка книга ,а женското приятелство между главните героини Мариам и Лайла беше едно от най-хубавите неща в романа , имаше и още - децата. Харесаха ми и различията в детството и на двете, образите на бащите им ,особено на Лайла, който е бил учител и й казва , че първо ще я изучи и след това ще й даде разрешение за женитба. Но разбира се войната отнема и мечтите на всички герои от книгата. Разкошна, и след прочита й се чувствам още по-благодарна и благословена , че не съм родена някъде там ... Сега почивка ден-два. След такава разтърсваща история ми е необходима.

# 232
  • София
За мен лично "Слънцата" е по-добрата книга на Хосейни.
И "Ловецът на хвърчила" ми беше харесала много, но "Хиляда сияйни сърца" точно ми разби сърцето...

# 233
  • Русе
Не съм се записала в темата и за да не ви търся постоянно се записвам с "Нежна е нощта" На Ф. Скот Фицджералд.
Четох, че има доста негативни мнения за книгата, но на мен ми хареса. Голямо удоволствие ми създаде, докато я четях с тази цветна визия.

# 234
  • Пловдив
И аз съм на мнението на Миж, третия му роман не съм го чела и за него нямам мнение.

# 235
Красива книга, но илюстрацията на картичката е малко странна - от ъгъла ли е, или ръката на мъжа е ненормално дълга? Сигурно е генерирана.

# 236
  • София
И "Слънцата" и "Ловецът на хвърчила" ми разбиха сърцето. Като първата ми хареса малко повече. Избягвам да чета тежки книги, преживявам ги... Но тези двете си заслужават.
Друга книга на която много съм плакала е "Оризовата майка". Много силна и въздействаща!

# 237
  • в сърцето на един мъж...

Сега се чудя какво да започна, колебая се между 'Красиви момичета' на Карин Слотър и 'Всеки в моето семейство е убил някого' на Бенджамин Стивънсън. За втората четох много противоположни мнения, така че ако някой я е чел, ще се радвам за отзив.

"Красиви момичета" е добро криминале. Втората не съм я чела.
Аз започнах "Съвършени останки". Хареса ми как започна. Довърших третата на Карин Фосум и ще си почина от нея. Не може да развиваш разследването на едно убийство като се съсредоточаваш върху един шизофреник, отвличаш главния си инспектор в размисли за това, колко е хубава психоложката и как той трябва да й повярва, че не това е убиеца и в последните буквално две страници да дадеш отговора изведнъж на това, кой е убиеца. Ужасно ми досади, вероятно ще дочета и другите от поредицата, за да видя дали има някакво развитие при главните герои, но явно заради това не е станала толкова популярна в България авторката. Нещо не й достига в развитието на съспенса...

# 238
  • Чукарландия
Завърших "Тишина през октомври" - Йенс Кристиан Грьондал. Непризнати грешки, несподелени прошки... Толкова е тихо през октомври... Хареса ми много.
Продължавам си "Богът на дребните неща" - Арундати Рой, започват да изплуват разни тайни, интересна ми е. Върви по-бавно, защото я чета само в почивките на работа.
Днес започвам с първата книга на нашумялото трио "Кармен Мола" - "Кървавата годеница". Отдавна все нещо я прережда тази поредица, сега вече я подхващам. 🤗

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 15:07 от BBeLLa

# 239
  • Пловдив

Робърт Дъгони е страхотен и в книгата "Сетният ѝ дъх" - има от всичко за феновете на жанра. Този човек знае как да спечели читатели, които да превърне в свои фенове.

Общи условия

Активация на акаунт