В момента чета... 94

• 44 785
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Чета книжка за живота на Астрид Линдгрен. Много приятна!

# 721

Коя е книжката?

Астрид Линдгрен ми е много любима авторка. Сигурна съм, че е имала интересен живот. Ще ми бъде любопитно.

# 722
  • в сърцето на един мъж...
"Мизъри", "Дългата разходка", "Гняв", "Бягащият човек", "Сияние", "Мъглата", "Кристин", "Куджо" са ми едни от любимите. От новите - "Били Съмърс" и "11/22/63". Кинг е бил учител по литература, a въображението му е необятно. Bече съм го казвала, но завиждам на всички, които са имали шанса да го имат като преподавател.

Вейда, нали знаеш - или те грабва, или не. Аз съм тип криминален читател, дай ми трилър, криминале, там съм в стихията си. И явно това и определя избора ми на четива и някак не мога да се пречупя с хорър жанра. Но да, със сигурност е било интересно да ти е преподавател, такова общуване много стимулира. Вероятно ще му дам шанс отново някой ден. С възрастта съм по-склонна да експериментирам.
Sparks понякога човек има нужда да се разсее и едно отклонение от стандартното, което чете, може да му донесе нещо ново и приятно изненадващо. Аз обикновено опитвам, ако не ми върви, я оставям за друг момент, когато съм настроена за нея.
Ау, новата на Валери Перен 30 лв ли е? Аз я гледах и мислех да си я взема, ама ще почака промоция Simple Smile
На Людмила Филипова съм чела "Стъклени съдби" - не ми хареса, има много неточности, написана е тенденциозно и единственият й бонус е, че част от парите отидоха за добра кауза - дари за ин витро процедури. От тогава не съм пипвала нищо нейно.
Миж бе, що така черногледо, може да останат четящи след това Simple Smile

# 723
Стивън Кинг далеч не е само хорър. "Мизъри", "Дългата разходка", "Бягащият човек", "Били Съмърс", "11/22/63" имат по-дълбок смисъл. "Изкуплението Шоушенк" и "Зеленият път" - поне филмите гледайте - любими са ми и оставят трайна следа в съзнанието.

# 724
Стивън Кинг далеч не е само хорър. "Мизъри", "Дългата разходка", "Бягащият човек", "Били Съмърс", "11/22/63" имат по-дълбок смисъл. "Изкуплението Шоушенк" и "Зеленият път" - поне филмите гледайте - любими са ми и оставят трайна следа в съзнанието.

Гледала съм ги, и книгите съм чела. Просто не се разбрах с Кинг. В някакъв момент пак ще пробвам, но явно не е съвсем моето.

# 725

Вейда, нали знаеш - или те грабва, или не. Аз съм тип криминален читател, дай ми трилър, криминале, там съм в стихията си. И явно това и определя избора ми на четива и някак не мога да се пречупя с хорър жанра. Но да, със сигурност е било интересно да ти е преподавател, такова общуване много стимулира. Вероятно ще му дам шанс отново някой ден. С възрастта съм по-склонна да експериментирам.

Ама, тъй кажи. Grinning Значи в такъв случай си сменям препоръчката за "22 ноември 1963" с трилогията за Мистър Мерцедес (детектив Бил Ходжис). Не е баш баш трилър, защото все пак си е чичо Стиви, но е към този жанр.

# 726
Каквото и да препоръчваме, някои хора просто не харесват Стивън Кинг и това е.
Същото като с чувството за хумор е. Аз умирам от смях на Мр. Бийн и Джим Кери, а някои хора смятат, че това са тъпи лигавщини.

# 727

Ама, тъй кажи. Grinning Значи в такъв случай си сменям препоръчката за "22 ноември 1963" с трилогията за Мистър Мерцедес (детектив Бил Ходжис). Не е баш баш трилър, защото все пак си е чичо Стиви, но е към този жанр.

Оок, ще го пробвам Simple Smile

Непослушна готвачка, аз не съм казала, че не го харесвам, а просто, че не съм се спогодила с него. И не съм отказала да го пробвам. Wink

# 728
  • София
Каквото и да препоръчваме, някои хора просто не харесват Стивън Кинг и това е.
Същото като с чувството за хумор е. Аз умирам от смях на Мр. Бийн и Джим Кери, а някои хора смятат, че това са тъпи лигавщини.
Така е, аз съм живият пример. 😂 Единствено харесах "Били Съмърс" и то защото няма нищо общо с неговия стил по принцип.

# 729

Засега не ме разочарова, както всички нейни книги досега.❤

# 730
Людмила Филипова ми е леко неприятна като особа - гледала съм я в интервюта, в които говори като смахната. Само "Стъклени съдби" съм чела и макар че идеята не е безинтересна, стилът на писане е ужасен, а краят - доста измислен. Тя е от авторите, които рязко ми стават ясни изведнъж и губя интерес към творчеството им.
Кинг не мога да го чета, опитвала съм два пъти и два пъти не дочитам книгата.

# 731

Коя е книжката?

Астрид Линдгрен ми е много любима авторка. Сигурна съм, че е имала интересен живот. Ще ми бъде любопитно.
Зузане Лидер е авторът, а книгата се казва Астрид Линдгрен:)

# 732
Между другото, когато публикува "Стъклени съдби" имаше огромен скандал, ако помня правилно, че мина доста време, по въпроса за ембрионите след ин витро. Тя беше написала някакви големи глупости и буквално обвиняваше лекарите, че са продавали ембриони и са правили далавери с тези неща. От тогава не съм докосвала нейна книга.

# 733
Все пак книгата е фикция, героите са измислени и не претендира за достоверност, но при всички случаи темата е благодатна почва за любителите на конспиративни теории. Помня, че имаше шум около нея, самата аз я прочетох заради отзвука сред хората.

# 734
Аз пък си спомням мнението на една мама, с която заедно правихме инвитро и заедно бременеехме Simple Smile Тя пишеше често тук преди, но напоследък - не. Та тя беше споделила колко обидена и обругана се е почувствала след прочита на "Стъклени съдби" ..
След нейното мнение заобикалям Людмила Филипова отдалеч и 50 стотинки не бих дала за нейна книга!

Общи условия

Активация на акаунт