В момента чета... 94

• 44 795
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
"Островът" на Хислъп и мен ме чака на рафта, надявам се тази година да стигна и до нея. Продължавам с "Три сестри" - чудя се след нея какво да чета... Винаги имам проблеми с почването на нова книга 😄🤦

# 676
Ребека Ярос БУРЯ ОТ ОНИКС: дракони, фентъзи, любов. Не ме грабна още от първа част, но продължих и тази трета част от любопитство. доста тийн книга. действието започва като героинята започва в постъпва в колеж и да се научи да язди дракони ( нещо ми идва като смес хари потър и песен за огън и лед )

# 677
  • в сърцето на един мъж...
"Островът" на Хислъп и мен ме чака на рафта, надявам се тази година да стигна и до нея. Продължавам с "Три сестри" - чудя се след нея какво да чета... Винаги имам проблеми с почването на нова книга 😄🤦

Аз като гледам купчината тук и ми става лошо Simple Smile Днес ги попрегледах, попрегледах и още не мога да реша какво да чета. Та ще гледам по-бързо да прочета "Забравената градина" явно, че да мина на нещо друго. Нали една потребителка тук си ги пишеше на листчета и ги теглеше, не запомних коя, извинявам се Simple Smile Може и ти като нея.

# 678
Пробвах преди няколко години да чета "Пънк 57" и я зарязах скоропостижно - толкова тъпо нещо рядко може да се намери. Авторката обаче е много продуктивна, а фенките ù са предимно в гимназиална възраст.

# 679
1453  ПАДАНЕТО НА КОНСТАНТИНОПОЛ Roger Crowley : авторът описва с детайли падането на константинопол. изграждането на обсадни съоръжения, леенето и преместването на огромни оръдия. Последния град на Византия е заобиколен отвсякъде , а помощ от католиците не идва като кръстоносен поход - има много писма и молби до папата. Но тогава все още Западна Европа не вижда османските турци като опасност. Крепостите на разпокъсана България падат една след друга, заедно с нея и целия Балкански полуостров.

# 680

Geia, какво си пробвала на Стивън Кинг?

Ами чела съм "Живата факла", "Мъртвата зона", "То", "Зеленият път" и май до там се ограничих. Мислех да пробвам от по-новите му книги, обаче не съм сигурна дали ще се разберем с него.
"Мизъри", "Дългата разходка", "Гняв", "Бягащият човек", "Сияние", "Мъглата", "Кристин", "Куджо" са ми едни от любимите. От новите - "Били Съмърс" и "11/22/63". Кинг е бил учител по литература, a въображението му е необятно. Bече съм го казвала, но завиждам на всички, които са имали шанса да го имат като преподавател.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 03:17 от Вейда

# 681

Нали една потребителка тук си ги пишеше на листчета и ги теглеше, не запомних коя, извинявам се Simple Smile Може и ти като нея.
Geia, лошото на този метод (пробвала съм го), е че не действа при читатели, които четат различни по жанр книги и си ги избират по емоционално състояние 😄😄

# 682
pirin2019, каква е целта на този спам , който пускаш непрекъснато под формата на някакви информационни и сухи съобщения за книги? Всички тези книги в момента ли четеш или е само за спорта...пардон, за спама?!

# 683
  • София
От много време няма какво да чета, чинно чакам панаира на книгата.
Влизам с надеждата, че е станала дискусия за някоя нова книга, а то някакви хаштагове.
Да не се печели от това?

# 684
От много време няма какво да чета, чинно чакам панаира на книгата.
Влизам с надеждата, че е станала дискусия за някоя нова книга, а то някакви хаштагове.
Да не се печели от това?

Да, точки от лоялната програма на БГ мама..

# 685
  • София
Е, нали сме  в информационна платформа, не във форум. Явно всичко е позволено.

Някой взе ли новата на Валери Перен?

# 686

Нали една потребителка тук си ги пишеше на листчета и ги теглеше, не запомних коя, извинявам се Simple Smile Може и ти като нея.
Geia, лошото на този метод (пробвала съм го), е че не действа при читатели, които четат различни по жанр книги и си ги избират по емоционално състояние 😄😄
O, да. Много добре казано. Вече споменах, ме имам сравнително голям списък, направен през последните месеци, но се спирам да взимам все нови и нови книги. И накрая, като свърша една книга, съм един час в чудене и маене коя отговаря на емоционалното ми състояние. Искам ли да е като предната? Ами дали да не прочета нещо различно?
Ама кое от всички? И още сто въпроса, докато усетя коя да започна. Сега съм ги подкарала наред, ама и списъка се увеличава, вчера изтеглих две, онзи ден си снимах две за купуване 😆.
В момента чета ‘Не всичко започва от теб’, харесва ми, до половината съм, нямам търпение да я прочета, че да подхвана нещо художествено. Много трудно чета психологическите неща😆 ако няма действие.. та ще се напъна тези дни и да отмятам.
Преди две седмици си попълвах дневника, там има доста, доста идеи за още книги, някой ако иска мога да му предложа нещо от списъка. 😃
#BgMammaЧете

# 687
  • София
Е, нали сме  в информационна платформа, не във форум. Явно всичко е позволено.

Някой взе ли новата на Валери Перен?
Честно казано, 30 лв ми идва прекалено за книга (знам всички разходи за една книга и че е нормално предвид всички друъги цени), та просто ще чакам намаление или от библиотеката.
"Островът" на Виктория Хислъп и на мен много ми хареса. Чела съм го преди доста години, но имам спомени за сюжета, което си е постижение.
"Безбожната уличка" нещо не можа да ме грабне напълно. За разлика, например от "Време за жени" или "Стъклената градина". Simple Smile

# 688
  • оттам, откъдето започва България
Да, Азара., книгите за личностно развитие и самоусъвършенстване не се четат както художествената литература. Simple Smile

# 689
Прочетох "Островът" - Виктория Хислъп и много ми хареса. Хубава семейна сага!
Рязко трябва да сменя жанра. Започвам "Мизъри" - Стивън Кинг. 🤗

ПП Не разбирам какво казвате с тези хаштагове BGMammaЧете?!?
#BGMammaЧете

Аз я четох миналата година и на мен много ми хареса .

Общи условия

Активация на акаунт