В момента чета... 94

• 44 820
  • 736
  •   2
Отговори
# 660
fenyx, коя е поредицата на Мартин?
Да, вярно че трябваше да уточня, “ Песен за огън и лед”. Колкото и да не ми харесват някои неща там, искам все пак да я прочета (каквото е написано до момента 😀)

# 661
На мен лично ми е мега-досадно с тези хаштагове.
Сега през 5 дни ще трябва да пускаш теми. 😂

При този хаштаговски наплив от незнайни потребители... Сакън да не се изпусне "огромния" келепир. Смешна работа.

# 662
  • в сърцето на един мъж...

Geia, какво си пробвала на Стивън Кинг?

Ами чела съм "Живата факла", "Мъртвата зона", "То", "Зеленият път" и май до там се ограничих. Мислех да пробвам от по-новите му книги, обаче не съм сигурна дали ще се разберем с него.

Може да пробваш "22 ноември 1963" от новите. Тази препоръчвам винаги на четящите, които по принцип не са му фенове.Grinning

Може да я пробвам, но това ще ми е сигурно последния опит с него Simple Smile

# 663
Божеее, гледам 33 отговора. Викам си колежките нещо се изпокараха в темата, а то хаштагове Joy

Чета Ледените близначки, купена с едно списание за 8 лв. За сега върви добре, има интрига.

# 664
С тъга затварям "Безбожната уличка" - от една страна, защото едва ли скоро ще прочета толкова хубава книга, а от друга - защото историята на д-р Огарьов наистина ме развълнува, натъжи и остави в размисли за свободата, избора, любовите, самотата. Една история, която е разказана, просто защото е интересна, без да бъде поучителна, без запълване на квоти и обслужване на идеологии - честно, така както авторката вижда живота и хората - дребни, еднакви и незначителни отдалеч, но безкрайно различни, цветни и криещи неочаквани тайни отблизо. Невероятен интелект, култура, богат език и умение в изграждането на образите - няма нито едно дребно нещо, с което да се заям. Превода също оценявам като чудесен - заради красотата на думите съм се връщала да прочета неведнъж пасажа отново. Жалко, че на български нямаме други книги на Марина Степнова и завиждам благородно на тези, които могат да четат на руски художествена литература.
"Втората смърт на Колет" от Валери Перен е вече при мен и мисля да я започна довечера.
пп: това с хаштага е просто отвратително.

# 665
Райна, имам една приятелка във фейсбук, която не познавам лично. Тя преди време почти насила ми прати книгите на Степнова ("Жените на Лазар" и "Безбожната уличка"), както и още няколко от други автори.. Пробвах "Жените на Лазар" , но не ми потръгна. Сега, след твоя отзив, ще ѝ дам втори шанс.

# 666
Не знам за "Жените на Лазар", не си я намерих, но отзивите на всички, запознати с творчеството ù, са, че това е по-добрата ù книга. На мен руските писателки ми създават най-автентичната атмосфера, направо потъвам в историите им, не ги чета.

# 667

„Тезеят в своя лабиринт“ на Красимир Димовски стана „Роман на годината“

# 668
  • Най-красивата страна
В момента чета ,,Царина,, -Елън Алпстен #BGMammaЧете
Увлекателна е.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 07:06 от Veronikaaa

# 669
  • оттам, откъдето започва България
В момента препрочитам (след повече от 20 години) "Птиците" на Дафни дьо Морие.  #BGMammaЧете

Това е сборник разкази, който се чете много лесно и не те оставя дъх да си поемеш. Обичам книги, на които не можеш да предвидиш какъв ще е краят.

# 670
В момента чета "Глина" В.Бешлийска много ми харесва и ме докосва.Преди това нея прочетох  "Градинарят и смъртта "Георги Господинов.

# 671
  • София
Много харесах "Глина", но вече съм на 150 стр. на "Нишка" и едвам се мъча, ще стане ли нещо някога? За момента ми е страшно скучна.

# 672
Харесалите “Островът” на Виктория Хислъп може да пробват и книгата ѝ “Нишката”, също много хубава книга.

# 673
  • София
Преди няколко години беше доста често хвалена тук “Островът” на Виктория Хислъп. Помня, че имах големи очаквания като я почвах, но бързо ми мина заради очебийното непознаване на гръцките нрави, обичаи, че дори и танци.
Преди малко завърших едно недоразумение, което би трябвало да е в графа young adult, но е нещо като нищо - "Пънк 57" на Пенелъпи Дъглас. Идеята има потенциал, но изпълнението куца. Някаква гимназиална версия на "50 нюанса сиво", но с още по-беден речник. Клише до клишето и дупки в сюжета. За да се замажат се хвърля нещо сърцераздирателно за аутсайдерите в училище, децата на разведени или несподелената любов. Ще запомня авторката, но само за да я избягвам.

# 674
Лорънс М. Краус ВСЕЛЕНА ОТ НИЩОТО : авторът разказва за новите теории за създаването на вселената, за големия взрив, за виртуални квантови частици, многоизмерни вселени. на който му харесва физиката и любопитните четива Simple Smile . добре написана, може да се чете от широк кръг читатели  #BGMammaЧете

Общи условия

Активация на акаунт