В момента чета... 94

• 44 805
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Като фен на Арментраут  имах доста по-големи очаквания за края на поредицата Плът и огън -Родена от кръв и пепел. Очаквах да има повече напрежение, действия и определено неочаквана развръзка  дано ама надали….. В тази книга всичко си беше предвидимо. Остава ми да изчакам продължение на Кръв и пепел  и белким тогава мирясам..

#BGMammaЧете

# 646
  • Някъде по Дунава
Чета "Кера" на Веселина Кожухарова. Прилича ми донякъде на "Сърце". Завършва тъжно, но ми харесва.

#BGMammaЧете

# 647
  • София
Няма бонус точки за таговете, а само звезди, които не знам за какво са ни.

Заинтригува ме книгата за македонския четник, ще я търся да я прочета. Навремето ме беше впечатлила историята на мис Стоун, отвлечена от четата на Яне Сандански. Мерсия Макдермод, автор на биографията на Сандански, ни разказваше за срещите си с мис Стоун и колко запленена е била тя от воеводата, въпреки отвличането.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 20:11 от yovanka

# 648
  • в сърцето на един мъж...

Geia, какво си пробвала на Стивън Кинг?

Ами чела съм "Живата факла", "Мъртвата зона", "То", "Зеленият път" и май до там се ограничих. Мислех да пробвам от по-новите му книги, обаче не съм сигурна дали ще се разберем с него.

# 649
На мен лично ми е мега-досадно с тези хаштагове.

# 650

Ами чела съм "Живата факла", "Мъртвата зона", "То", "Зеленият път" и май до там се ограничих. Мислех да пробвам от по-новите му книги, обаче не съм сигурна дали ще се разберем с него.
Щом старите не са те грабнали, новите - едва ли.

# 651
  • в сърцето на един мъж...
Не знам, аз винаги давам шанс. Мислех си, че може да ме изненада с нещо. По принцип той пише добре, но явно материята не е моята. Даже като четох "Зеленият път" се чудех как от толкова посредствена книга са успели да направят толкова хубав филм. А и има толкова почитатели, може аз да съм пропуснала нещо.

# 652

Може да пробваш "22 ноември 1963" от новите. Тази препоръчвам винаги на четящите, които по принцип не са му фенове.Grinning

# 653

Не мога да кажа, че тези са най-добрите.
На мен най-много ми харесват "Мизъри", "Гробище за домашни любимци", "Кери", "Куджо", "Сейлъмс лот", "Дългата разходка".

По-новите и аз не съветвам. Старите са си класика.

Няма бонус точки за таговете, а само звезди, които не знам за какво са ни.

Заинтригува ме книгата за македонския четник, ще я търся да я прочета. Навремето ме беше запленила историята на мис Стоун, отвлечена от четата на Яне Сандански. Мерсия Макдермод, автор на биографията на Сандански, ни разказваше за срещите си с мис Стоун и колко запленена е била тя от воеводата, въпреки отвличането.

Тъкмо попаднах на тази история за две отвлечени дами в една стара книга, която чета на почивки. Елен Стон е едната. Чета я заради лична история, за която търся подробности в книгата - роднина ми я препоръча. Книгата е "Децата на Хемус" на Петър Япов, изд. 1971г.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 16:32 от utro77

# 654
  • София
Да не сме съграждани, предвид личната история и Петър Япов? 😂 Намерих "Децата на Хемус" в домашната библиотека, ще я пробвам.

# 655
За мен най-добрите на Кинг са Мизъри,Сейлъмс лот,То и Гробището,препрочитала съм ги многократно.  Но на мен той ми е слабост, първата ми прочетена книга в 3 клас беше Мъртвата зона ,продължих с То и вече след него си му останах вечен фен

# 656
  • София
На мен лично ми е мега-досадно с тези хаштагове.
Сега през 5 дни ще трябва да пускаш теми. 😂

# 657
“Островът" на Виктория Хислъп също съм набелязала, а 22/11/63 на Кинг наскоро взех (на хартия, колкото и да е по-удобна да се чете в друг формат, че си е тухличка), а сега май искам да се върна и към поредицата на Мартин, кога ще смогна с всичко, което искам, като времето не е безкрайна величина, само харесаните книги прогресивно растат като бройки…
(хаштаговете ги прескачам, все едно са)

# 658
  • Чукарландия
fenyx, коя е поредицата на Мартин?

# 659
  • София
Наскоро прочетох "За любовта и други демони" на Габриел Гарсия Маркес и я харесах, като цяло харесвам стила му. Започнах "Акушерката от харема" без големи очаквания, просто я имах на киндъла, тя пък се оказа увлекателна.

#BGMammaЧете

Общи условия

Активация на акаунт