В момента чета... 94

• 46 169
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Ще се опитам. Но зависи с какво разполага регионалната ни библиотека.

# 286
Поредицата за Чарли Паркър на Джон Конъли е доста дълга (20 книги).

# 287
Препоръчайте някой завладяващ , спиращ дъха роман .

# 288
Препоръчайте някой завладяващ , спиращ дъха роман .
Ако не си чела "Вода за слонове" от Сара Груън, мисля, че отговаря на търсенето. Има го в читанка.

# 289
Поредицата за Чарли Паркър на Джон Конъли е доста дълга (20 книги).
Съименникът му не му отстъпва. Поредицата за Хари Бош е 23 книги. За Мики Холър са по-малко - 7.

# 290

Това ми е втората среща с авторката, засега върви доста увлекателно. Оправдава очакванията ми за “dark academia” роман.

# 291
Вейда, чакам мнение за "Време за жени", че и на моя рафт отлежава.
На екскурзия съм и на четеца си чета вечер "Скулптора" на Крис Картър. Прочела съм около 1/3 - интересна ми е, но не ми е любима.

# 292
  • София
Обичам ги Адвоката и Хари Бош - изчел съм май всичко (без последни - ако има, след 2023) - а има и филм "Адвоката с Линкълна".
В момента и аз съм на Х.Фийлдс с ония "Съвършени останки" (на екран) и шотландския французин Каланак. Добре ми върви. Чел съм вече една от следващите - но не ми пречи въобще.
Авторът ми подари (на хартия) и започвам нещо специфично - философска антропология: проф. Ив.Колев - Философия на чувствата. Аналогии между сърцето и чувствата, твърди се, че е нов "кардиален" етап в това направление.
И понеже - ми трябваше и нещо съвсем разтоварващо и шантаво, посред трилър и философия, набързо минах (за което съжалявам - ама се оказа, че намерих е-продължение; май единственото продължение изобщо на предишен сюжет на Юнасон) "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" (последният да затвори джама) на Юнас Юнасон. Няма такава веселба. А, всъщност, има и тънка сатира в доста от смахнатите епизоди с героите. Но си е едно весело виртуално влизане в лудницата.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 11:29 от EmBrother

# 293
  • Sofia
Много харесвам Джон Конъли и книгите му, особено поредицата за Чарли Паркър. Но помня, че първата "Всяко мъртво нещо" ме потресе, особено сцената в която

Скрит текст:
одират жена му и детето

Но пише много увлекателно и стигнах около 8мата книга, но оттам малко позагубих дирята.

# 294
  • София
Има и много хубав сериал по книгите на Майкъл Конъли - Bosch https://m.imdb.com/title/tt3502248/
Иначе, има нова книга от тази година - "Студени досиета".

# 295
А, всъщност, има и тънка сатира в доста от смахнатите епизоди с героите.

Е, то трябва или да си живял в онези времена, или да си чел много внимателно учебниците по история, за да я схванеш. Боя се, че младите няма да могат.

# 296
Юнасон е страхотен с неговия старец! Другите му книги също са приятни, но тези за стареца са доста по-добри.

# 297
  • София
Понеже в Читанката Юнасон го има само като автор - без нито една книга, за интересуващите се, ето мястото в "рулит", където има 4 негови на български.
https://www.rulit.me/author/yunason-yunas/bg/1/date
Стареца и продължението са най-важното тук.
ПП. Како, вярно е, младите - ако не са чели много, или сами не са имали дядовци, които да им разправят за ония времена на соца и Студената война - няма да схванат половината. Чудя се на Юнас как ги е навързал всичките ония - дето "срещат" Алан из държавите си. Преди да съм почнал продължението, чудя се и дали няма да го прати от Бали в Австралия - само там не е ходил (е, и в Ю.Америка - може и там, нали бандита Каракас се завърна в родината си - има човек за среща). Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 20:39 от EmBrother

# 298
Има и много хубав сериал по книгите на Майкъл Конъли - Bosch https://m.imdb.com/title/tt3502248/
Сериалът за Бош може и да е хубав, но актьорът до такава степен не ми се покрива с представата за героя, че се отказах да го гледам.

# 299
  • София
Сериалът за Бош може и да е хубав, но актьорът до такава степен не ми се покрива с представата за героя, че се отказах да го гледам.
Има нещо такова, да. Но то с всички знакови литературни герои се получава, аз щях да пукна при вида на Том Круз, превъплътен в Джак Ричър. Laughing Май само Дейвид Съчет в образа на Поаро ми е бил точния човек.

Общи условия

Активация на акаунт