В момента чета... 94

• 46 130
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Приключих с "Учителят" на Макфадън. Тази книга се различава малко повече от другите и, но и ми хареса най-малко. Много нескопосан финал. Полицията вярва за всичко на всеки, няма разследване, няма нищо. Накрая имаше едно много неочаквано разкритие за единия герой и това беше най-интересното в цялата книга. 😃
Оценка - 3.5/5.
Продължавам с "Детайлите" на Ия Йенберг, за която нямам никакъв спомен защо, кога и по каква причина съм се сдобила с нея. 😃

# 316
  • София
А те щото другите не са така. И на Затворника в последните страници беше така.

# 317
  • София
В моите очи така е било. Аз не карам другите да мислят като мен, ще помоля и за обратното. Simple Smile

# 318
  • Галифрей
Нормално е дадена книга да я гледаш с други очи след години и да откриваш нови неща това е магическото ❤
Сега чета “ Светът на Софи” Тази книга съм я чела преди бая години ето че отривам нови неща.

# 319
Нормално е дадена книга да я гледаш с други очи след години и да откриваш нови неща това е магическото ❤
Сега чета “ Светът на Софи” Тази книга съм я чела преди бая години ето че отривам нови неща.
О, ти си от нашите! Hands Thumbsup Предполагам, че и "Пътеводител на галактическия стопаджия" ти е любима книга?

# 320
Прочетох "Удавниците" на Дженифър Макмеън. Така добре започна и първата половина на книгата си я биваше. Мистерия и в двете времеви линии. Спомените на Джакс за сестра ѝ и детството им в къщата. Черният мрак на басейна. И после всичко започна главоломно да върви към дъното. Не съжалявам, че я прочетох, но не биваше авторката така да съсипе добрата идея.

# 321
Прочетох "Удавниците" на Дженифър Макмеън. Така добре започна и първата половина на книгата си я биваше. Мистерия и в двете времеви линии. Спомените на Джакс за сестра ѝ и детството им в къщата. Черният мрак на басейна. И после всичко започна главоломно да върви към дъното. Не съжалявам, че я прочетох, но не биваше авторката така да съсипе добрата идея.
Днес я започнах. Ще споделя мнение 🙂

# 322
  • София
"Удавниците" на Дженифър Макмеън ми беше първата нейна прочетена и помня, че много ми беше харесала. Следващите обаче ми се сториха доста подобни като сюжет и похват и с нищо не ме изненадаха. Не са лоши, но не са и впечатляващи.
Импулсивно от намаленията на Ориндж си купих "Сърдечно" на Маргарет Атууд. Петдесетина стихотворения, които можеше и да не издава. Не ми въздействаха по никакъв начин, но си признавам, че не съм харесала повече от пет стихотворения в живота си.

# 323
"Удавниците" на Дженифър Макмеън ми беше първата нейна прочетена и помня, че много ми беше харесала. Следващите обаче ми се сториха доста подобни като сюжет и похват и с нищо не ме изненадаха. Не са лоши, но не са и впечатляващи.
Импулсивно от намаленията на Ориндж си купих "Сърдечно" на Маргарет Атууд. Петдесетина стихотворения, които можеше и да не издава. Не ми въздействаха по никакъв начин, но си признавам, че не съм харесала повече от пет стихотворения в живота си.
Еха, явно сме сродни книжни души. И аз я взех, но съм на същото мнение.

# 324
  • в сърцето на един мъж...
Не ми допадна "Френският фотограф" на Наташа Лестър. Не защото е поредна книга за ВСВ и съм се пренаситила по темата и модата в последните години, а защото за мен е някак неуместно да се преплита с откровен чиклит и подробни еротични моменти и сцени. Не ми е по вкуса такова писане. Дадох 2 звезди все пак заради акцента върху жените кореспондентки от онези времена и въобще мястото на жената и ролята й. Книгата би била много по-стойностна, ако не беше опорочена така. Излишно ми беше и оплитането на героите точно по този начин, не ми хареса и краят. Мислех да чета и "Тайната на Диор", но май ще се въздържа, просто не ми се връзва на фона на войната.. може би се цели истинност, достоверност, но все си мисля, че има и други средства.

Според мен е така, защото все пак се основава на историята на Лий Милър, която си е била модел преди войната и след това решава да замине за фронта, а там се променя и самата тя. Освен това е свързана с една от най-известните снимки след войната. Ако не си гледала "Лий", ти го препоръчвам, там общо взето историята на самата фотографка е показана по почти същият начин.
Аз завърших "Съвършени останки" и много ми хареса. Въпреки че знаеш още от началото кой е престъпника, почти до края те изненадва историята и развива доста интересни сюжетни линии. Междувременно "Дяволът държи свещта" буквално ме подлудява с нищо не случването си и с тоталната неяснота кой какво иска в тая книга и за какво се бори. Започвам да се чудя защо е написана. Имах много голямо желание да харесам Фосум, но май след тази книга ще си почина от нея и ще дочета поредицата по-нататък.

# 325
Не ми допадна "Френският фотограф" на Наташа Лестър. Не защото е поредна книга за ВСВ и съм се пренаситила по темата и модата в последните години, а защото за мен е някак неуместно да се преплита с откровен чиклит и подробни еротични моменти и сцени. Не ми е по вкуса такова писане. Дадох 2 звезди все пак заради акцента върху жените кореспондентки от онези времена и въобще мястото на жената и ролята й. Книгата би била много по-стойностна, ако не беше опорочена така. Излишно ми беше и оплитането на героите точно по този начин, не ми хареса и краят. Мислех да чета и "Тайната на Диор", но май ще се въздържа, просто не ми се връзва на фона на войната.. може би се цели истинност, достоверност, но все си мисля, че има и други средства.
Според мен е така, защото все пак се основава на историята на Лий Милър, която си е била модел преди войната и след това решава да замине за фронта, а там се променя и самата тя. Освен това е свързана с една от най-известните снимки след войната. Ако не си гледала "Лий", ти го препоръчвам, там общо взето историята на самата фотографка е показана по почти същият начин.
Ти прочете ли я? Явно де.. Все пак не мисля, че е 1:1 и си е основно художествена измислица. Да, накрая авторката казва източниците, които е ползвала, и прототипите, заради това и дадох звезди, защото самата идея е хубава. Но реализацията не ми хареса. Не знам, може и да е било до момент и настроение, а и все пак е роман, а не биография, но наистина много ме подразниха излишно ертотичните сцени, но и не само те. Знам напр. за снимката във ваната.. Съответно Дан прочетох, че е базиран на Дейвид Шерман, който наистина я е подкрепял и са имали кратка връзка, но той си е военен фотограф и журналист. Т.е. там линията е изцяло измислена и не ми хареса как бяха накъдрени нещата във времето, децата и т.н. Ясно е, че целта е висок драматизъм, ама.. Не бях стигала до всички биографични данни, нарочно първо исках да прочета книгата, без да съм подготвена. Но продължавам да не съм сигурна дали в случая е трябвало и дали бих я оценила повече. Оставам на първоначалното си мнение, но поне ще ми е интересно да науча повече за Лий Милър. Мерси за филма, видях, че е с Кейт Уинслет! Чудесно!

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 07:54 от 50 Shades of Purple

# 326
  • някъде другаде
Прочетох "Прислужницата" . Интересна ми е , но бих я оценила с 4/5. Ще започна "Тайната на прислужницата". Надявам се да не са много еднотипни.

# 327
  • София
Онзи ден започнах "Сляпата богиня" на Ане Холт, но за съжаление не ми допадна и няма да я продължа. Ане Холт и преди ми е правела впечатление на авторка, която не ми е много по вкуса.. Винаги има ЛГБТ героини - визирам "Група 25", както и в "Сляпата богиня", но дори и това не ми е дразнещо, защото не е яростно натрапено. Не знам какво точно не ми допада, но не е "моята" авторка Simple Smile

Днес започнах "Четирите вятъра" - първа среща с Кристин Хана. Много приятна и "женска" книга се очертава, семейна сага (вероятно). За момента много ми хареса.

# 328
  • в сърцето на един мъж...
Ти прочете ли я? Явно де.. Все пак не мисля, че е 1:1 и си е основно художествена измислица. Да, накрая авторката казва източниците, които е ползвала, и прототипите, заради това и дадох звезди, защото самата идея е хубава. Но реализацията не ми хареса. Не знам, може и да е било до момент и настроение, а и все пак е роман, а не биография, но наистина много ме подразниха излишно ертотичните сцени, но и не само те. Знам напр. за снимката във ваната.. Съответно Дан прочетох, че е базиран на Дейвид Шерман, който наистина я е подкрепял и са имали кратка връзка, но той си е военен фотограф и журналист. Т.е. там линията е изцяло измислена и не ми хареса как бяха накъдрени нещата във времето, децата и т.н. Ясно е, че целта е висок драматизъм, ама.. Не бях стигала до всички биографични данни, нарочно първо исках да прочета книгата, без да съм подготвена. Но продължавам да не съм сигурна дали в случая е трябвало и дали бих я оценила повече. Оставам на първоначалното си мнение, но поне ще ми е интересно да науча повече за Лий Милър. Мерси за филма, видях, че е с Кейт Уинслет! Чудесно!

Да да, прочела съм я, всичко нейно съм чела до сега. Аз след това рових много за информация и мисля, че добре се е получила. Но това е моето усещане към книгата. На теб ти носи друго. Това е напълно нормално. След като гледах и филма и нещата някак ми се наслагаха и ми изглеждат реални. Те са били такива - освободени, живеели са друг начин на живот. Самият филм започва с шокиращи сцени. Та вероятно не всичко е драматизъм. Но естествено имаш пълното право да не я харесаш. Просто давам друга гледна точка Simple Smile В никакъв случай не искам да прозвучи като критика или нещо друго.

# 329
  • Русе
Цяла седмица чета ,, Пътища от огън,, на Лалева. И уви ,слаба ми дойде. 500 страници за Бог ,религия , дявол ,вяра ,мистика , сума и страници размишления ,словоизлияния и нравоучения . Имам чувството, че няма коректор и редактор( но уви в карето има двама даже ). Всичко това на фона на историята на един сирийски бежанец ,който попада у нас. Мистиката също ми дойде в повече,до 200 страница ,аха да в оставя ,но .... Продължих и едва след средата действието става по-динамично и обръща повече внимание на героите си , отколкото на собственото си мнение по по-горе споменатите теми.
Хареса ми историята на бежанците,романът успява да ни постави в техните обувки, както и да прочетем всички възможни сценарии - да им съчувстваме,но и да ги мразим .
Злото и убиецът ,които са във всеки един от нас , както и жената и различията в двете религии християнство и мюсюлманство.
Любим персонаж не беше нито Карим  (сириецът) , нито толкова Нада (българска полицайка), а Диоген ( чичото на Нада , който е клошар ,шутът в романа и живее като такъв на изоставена гара). На диалозите с него съм се смяла с глас.
Предните й два романа ми харесаха повече, фаворит си остава  Пасиансът. ,,Живот в скалите,, предстои да излезе на екран .

Общи условия

Активация на акаунт