С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 349
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Така е, не е това начинът. За мен препратки към Господ също са индиректна клетва.

# 736
Radii,
за кучето не си постъпила добре, отнесла си се грубо. Разбирам, че е с възпитателен ефект, но има и по-правилни начини. Сигурна съм, че няма да го повториш.

За свекървата: и за мен това "господ вижда" е вид (мека) клетва.
А това да те гони от твоето жилище е супер грубо и нахално, направо отврат. Но и момичетата са прави - поставяй граници. Научи се да казваш НЕ.
Ако съм аз. Видяла през монитора - тя затова ли се обажда, да прави инспекция. Изобщо не я пускам да "помага", това го решаваме с милУто. Предлагам й чай и я връщам да си ходи.   А да я пусна в спалнята - ъпсурт. А ако почне да ме гони от моя дом - ще пусна телефона да записва (за да не отрича после пред сина си) и мълчаливо ще й отворя вратата.
Следващо посещение у нас - след съответното извинение, но трябва да е много искрено.

# 737
Много ме впечатли, че свекървата е успяла да види пердето във видеовръзка. Все съм виждала хора, които умират да оглеждат чуждите къщи и да намират кусури, обаче тази свекърва ги слага в малкия си джоб.
Ако това го е направила и през телефон, направо шапка и свалям.
А за думите и, много долно изказване. Не толкова това за Господ, то пък голям грях без да искаш да бутнеш някого. Много е долно да "гониш" някого от града, в който живее.
Обикновено го правят хора, които вчера са дошли от някое село, обаче се правят на граждани десето поколение. С две думи - огромна простащина. И безсилие, откъдето им идва и злобата.
Ради, решението е никакви видеовръзки, посещения и дори чатове без сина и да присъства.
Заключвай си вратата и не я пускай, като постои малко отвън, ще си иде.
Даже ако съм на твое място, нарочно ще си дръпна пердето да е криво и ще и пратя снимка с цялото семейство, барабар с кучето и котката пред него.
Знам, че не си струва разправията, ама да има едно наум, че няма да и минават номерата.
Скрит текст:
Radi не е искала да бутне кучето така че да падне. Но всеки се случва да бутне или удари някого без да иска. Затова са измислени извиненията. Даже и на животинка може до се извини човек, нищо че уж не разбират.
Другия път просто да внимава повече, че тези кученца са малки. Но нито е нарочно, нито е насилник над животни.
Смятам, че твърде остра реакция се получи тук, може би любителите на животни са по-чувствителни заради зачестилите случаи на насилие.

# 738
Опосум,благодаря ти за това ,че си ме разбрала правилно както за свекито така и за кучето

# 739
Просто читателите много обичат да преекспонират.
И на мен такива заплахи от сорта на “Господ вижда” ми напомнят на циг@нките, дето просят и те кълнат, ако не им пуснеш.
Ради, нямам съвет как да неутрализираш свекървата. И аз не мисля, че си мъчиш кучето, схващам ситуацията, защо си го побутнала от леглото.

# 740
  • София
Смятам, че твърде остра реакция се получи тук, може би любителите на животни са по-чувствителни заради зачестилите случаи на насилие.
Аз пък смятам, че нищо толкова фрапантно не сме ѝ казали. Доста умерено бих казала дори.

# 741
Как па съзря пердето, какво толкова да му е кривото, луда работа.

Иначе за кучето и аз да кажа, макар че сама си знаеш, не се бута, особено такова малко животно, можеш да го повредиш. По-добре да ти изцапа, отколкото да го носиш по доктори.
Вярвам ти, че си се разстроила от тоя нелеп разговор и може би от постъпката си. Свекървата друг път ще си знаеш да не я допускаш да ти помага.

И моите баба и дядо са от Бяла Слатина Simple Smile

# 742
Моята свека се разсърдила, че съм казала, че не е удобно да идва, докато ми няма след разговора ни. Останах с впечатление, че не се впечатли от това, понеже каза, че тя нямало къде да иде (има, но не иска) и тук й било по-удобно. Днес я питах в колко часа ще дойде, за да си направя план за деня - нямало да идва до събота, била паднала. За щастие, нищо й няма, но после споделих с ММ, въпреки че тя ми каза да си мълча (не мисля че е редно) и той ми разказа, че нямала изобщо намерение вече да идва у нас, обидила се била. Единственото, което ме "спаси" , е фактът, че той присъстваше на разговора ни и слушаше, защото тя беше на спийкър и не знаеше. Иначе е опитала да извади всяка една дума от контекст. Казах й, че не искам хора да спят у нас, докато ни няма - тя ми отвърна, че не била чужд човек и нямало да ми рови в нещата. НА ММ после преразказва как се обидила, защото съм й казала, че е чужд човек, а тя си била майка му?!
Представям си, ако не беше чул, какво щеше да се случи. Изобщо откакто си е дошла отново само нерви ни образува и лека полека почва зверски да ми писва. Тя може и да е саможивляк, свикнала сама толкова години, ама или трябва да си припомни как се комуникира правилно, или да не го прави изобщо.

# 743
Леле, тая свекърва лъжата за нищо я няма.
Малко е гадно, но аз бих се усъмнила и че е паднала. Щом на теб казва едно, а на мъжа ти друго.
Като нищо може да си е измислила падането, за да те накара да се чувстваш виновна.
Даже не мога да разбера какъв е този зор точно на Великден да отиде в чужда и празна къща, вместо да си стои в нейната. Странна жена, лошото е, че пречи на другите с особеностите си. Ако не може да си позволи хотел, да не пътува.
Ние като ходим на гости на брат ми, вече си вземаме хотел. Канят ни, вярно е, първият път спахме у тях, но апартаментът им е малък, не е удобно и за нас, а предполагам и за тях. Пак прекарваме същото време заедно, но за мен е по-добре така. Има и евтини хотели, не е речено да се отиде в спа или в пет звезди.

# 744
Моята свека се разсърдила, че съм казала, че не е удобно да идва, докато ми няма след разговора ни. Останах с впечатление, че не се впечатли от това, понеже каза, че тя нямало къде да иде (има, но не иска) и тук й било по-удобно. Днес я питах в колко часа ще дойде, за да си направя план за деня - нямало да идва до събота, била паднала. За щастие, нищо й няма, но после споделих с ММ, въпреки че тя ми каза да си мълча (не мисля че е редно) и той ми разказа, че нямала изобщо намерение вече да идва у нас, обидила се била. Единственото, което ме "спаси" , е фактът, че той присъстваше на разговора ни и слушаше, защото тя беше на спийкър и не знаеше. Иначе е опитала да извади всяка една дума от контекст. Казах й, че не искам хора да спят у нас, докато ни няма - тя ми отвърна, че не била чужд човек и нямало да ми рови в нещата. НА ММ после преразказва как се обидила, защото съм й казала, че е чужд човек, а тя си била майка му?!
Представям си, ако не беше чул, какво щеше да се случи. Изобщо откакто си е дошла отново само нерви ни образува и лека полека почва зверски да ми писва. Тя може и да е саможивляк, свикнала сама толкова години, ама или трябва да си припомни как се комуникира правилно, или да не го прави изобщо.
  Колкото и да ти е трудно,зарадвай се!! Поставила си граница,отстоявай я. От къде накъде,щом не ти е приятно ще се сърди свекървата,че си и казала да не идва у вас докато ви няма. Ето отново виждаме неглижиране на нечии граници . Сърдела се била, вместо да се сети сама ,че не трябва да ходи някъде,когато ги няма стопаните, тя ще се сърди... Боже,боже,,,какви същества има,нагли до безобразие. Опитва се да вкарва вина,за да стане на нейното. Според мен правилно си постъпила,че си изказала мнението си,и не трябва да изпитваш вина. Браво за смелостта! Смело напред и да не ти пука

# 745

И моите баба и дядо са от Бяла Слатина Simple Smile
И моите, по-точно бяха. Grinning
Не точно,но от село, което е на 10 км от Бяла Слатина. И много житейска мъдрост взех от тях, а да не говорим за Ненадмината та кухня на този край. Другите  баба и дядо бяха от Варна, но нашата кухня е по-семпла.

По темата-никого, вкл и майка ми не съм допускал да ми се меси в домашната уредба. Ама криво перде, ама крива покривка, всеки да си знае къщата. Аз съм за много добронамерено отношения, но "всеки да си знае къщата", тогава и проблеми не се създават толкова.

# 746
Ради, ако сикаш да вземш нещо полезно , отчитай всички постове.Не чакай само да ет галим с перце.Ясно е на всички ни, че свекито е преминала границите. Как пък няма да се надигна и да ида да оправям на снахата пердето?!  Но се подписвам подпоста на Янтра, че ти не можеш да я промениш. Щом не живееш в нейния дом, слагай граници-на видеовръзки,на посещения,на коментари.
   Ако толкова много си обичаш животните, първо и основно нещо  е да ги научиш на ред. Аз недоумявам как така ще ти се изхожда до леглото?!
   Малко офтопик - една седмица се грижих за котката на приятелка - нито веднъж не ми замириса на лошо,като влизах, или да е разпиляна храна,или да не се е изходила на поределеното място.Имах точни инструкции за хигиенните навици на животинката.

# 747
  • В полите на Пирин планина
Ех, много засягащи се тия свекърви, значи. И много наблюдателни.
Да ви "зарадвам", но с годините нещата не се подобряват, а напротив. Simple Smile

Аз на моята по принцип не ѝ обръщам внимание на мрънканиците, защото тя има навик нищо да не харесва и да ходи из апартамента и да си мърмори нещо си нейно. Живее при нас, но много дълго време се опитваше да си налага нейния вкус. Не харесваше мебели, чинии, пердета, щори - не, че някой я пита, ама тя да си каже.

Сега вече е на възраст и я налегнаха разни болежки. Докато ѝ е високо кръвното и ѝ го меря всеки ден е по-мека от памук. Като ѝ се нормализира и пак минава в мрънкащ режим...

Вчера бяхме на пазар с мъжа ми и тя поръчва някакви неща да ѝ купим, че я болял крака и не можела да ходи. След това се скъса да мрънка, че пържолите били много, а козунака бил твърд...

Предложих ѝ следващия път да си ходи сама до магазина и да си избере, каквото прецени тя.

Днес е сърдита и не си излиза от стаята. Simple Smile

# 748
  • София

Предложих ѝ следващия път да си ходи сама до магазина и да си избере, каквото прецени тя.

Днес е сърдита и не си излиза от стаята. Simple Smile

Точно така. Това е правилният начин. И като се разсърди я оставяте да се сърди, докато ѝ мине.
Ели, сега е моментът да се радваш, щм не иска да идва - да не идва. Ама подозирам, че като види, че сръднята не хваща дикиш рЕзко ще ѝ се доидва.

# 749
  • В полите на Пирин планина
На мен ми е по-скоро забавно, отколкото натоварващо. Но и мъжът ми присъстваше, а тя не мърмори само пред мен. Това сърдене не е за първи, а за n-ти път.

Общи условия

Активация на акаунт