Отзиви за фитнес гривни и smart watches 2

• 7 768
  • 155
  •   1
Отговори
# 135
Ясно ми е за какво говориш, сравнявах с модели при които беше досадно че трябваше да извадя напълно от каишката и да вкарам в гнездото да се зарежда. А това че ми трябва точно неговият кабел по веднъж на близо месец... На повечето хора не им е дерт. На днешно време за съжаление зареждаме по много устройства.
За мен си е предимство отвсякъде че кара по повече време. Пък който иска пак може да си я слага на зарядно всяка седмица или там кой както го кара рутината му, не виждам пречка за това.

# 136
Привет. Да побутна темата..Търся смарт часовник/фитнес гривна за възрастен човек, който не ползва телефон/има и такива явно/ Изискванията са
1.Батериятя да държи дълго
2.Крачки, пулс, сърдечен ритъм и т.н.
3.Без свързаност с мобилен телефон, без сим.карта и най-трудното
4.Да не е евтин т.е. 50-100лв. и да изглежда като стилен мъжки часовник.
Оглеждам Гармин, но приемам съвети, че доста се затрудних

# 137
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Може би все пак Garmin e най-добрият вариант.
Venu 3, Fenix7 - не са 50-100, обаче не са и среден диапазон - около и над 1000 лева са.

Не знам дали това се припокрива със стилен мъжки часовник, на мен ми харесва:

Каишките се взимат допълнително със сигурност.

Телефон ще трябва най-вероятно за някакви първоначални настройки все пак.

# 138
  • Перник
...
Телефон ще трябва най-вероятно за някакви първоначални настройки все пак.

Освен първоначално, телефон ще трябва и при смяната на времето пролет/есен. Не е задължително ползвателят на часовника да има телефон - някой близък може да "се жертва" и да инсталира съответното приложение на своя телефон.

# 139
  • София
Привет. Да побутна темата..Търся смарт часовник/фитнес гривна за възрастен човек, който не ползва телефон/има и такива явно/ Изискванията са
1.Батериятя да държи дълго
2.Крачки, пулс, сърдечен ритъм и т.н.
3.Без свързаност с мобилен телефон, без сим.карта и най-трудното
4.Да не е евтин т.е. 50-100лв. и да изглежда като стилен мъжки часовник.
Оглеждам Гармин, но приемам съвети, че доста се затрудних
Да е евтин, или да не е евтин, че не се разбира от написаното? Мисля, че всички часовници, след първоначалното настройване, могат да се ползват и без телефон. На моя мъж взех Huawei GT4 със зелената каишка и много си го харесва; гледахме, че сега 6-цата е почти със същия дизайн. Изгледжа доста като класически часовник. Цената му е сравнително ниска, 300лв. https://www.citytel.bg/p/huawei-watch-gt-4-phoinix-46mm-green/

# 140
Бях набелязала преди време,  за подарък  на ММ Huawei GT4 , но по версията 2024 имаше много негативни отзиви, във връзка с приложението / че го няма в апп стор/, в липсата на спотифай поддръжка, адски трудно сдвояване с айфон, и най-вече във връзката с плейъра на телефона- не можеше да се контролира музиката от часовника. Поправени ли са в 2025 ?

# 141
Здравейте. От няколко дни си търся някаква евтина фитнес гривна основно да следи пулса. Проблемът е, че хем ми се искаше да си взема евтина гривна примерно Редми 9 или 10 Банд ( не ми се дават над 80-85 лв.), хем са ми грозни и не отиват някак на възрастен мъж като мен Simple Smile. Тук назад видях и сега гледам ревюта на Самсунг Фит 3. По приемливо е като форма. Даже има барометър,  което предполагам, като се свърже с GPS на телефона, показва и по - точно денивелацията на терена, която е преодоляна от начало и край на тренировката.

# 142
Не бих взела нищо на Самсунг -знам ,че батериите са им мега зле.Татко е на 70 и 5 години беше с гривна на Хуаъей май band 9 беше -за 100 лева ,изглежда като самсунга ,беше му перфектен -връзка с телефон,батерия,пулс,сън,крачки ,тренировки ,стрес  и т.н. -скъса му се каишката и си взе вече HUAWEI WATCH FIT 4 Pro и е още по-доволен.

# 143
От няколко дни съм със Самсунг Фит 3. Няма проблеми с батерията, за тези 5 дни е паднала с 15 %. Има си основните функции, единственото, което ми липсва от Редми 9 е събуждането според фазата на съня - тук го няма.

# 144
събуждането според фазата на съня - тук го няма.

В смисъл? Какво е това? Разпознава коя фаза на съня е подходяща и да те буди ли? Аз не мисля че ще го нося нощно време, просто ми е интересно като технология. Инсталирах си засега двете приложения да видя дали работят че ми е мн стар Самсунг телефона - работят -  Samsung Health и Galaxy Wearable за управлението на самия телефон. Малко ми се виждат не толкова сложни, а по - скоро ще ми отнемат от вниманието с многото си настройки, което искам да избегна (за храни, анализи).

# 145
Да, разпознава фазата на съня и те буди според нея, примерно 15 минути по-рано или по-късно от часа, който си задал. Но това беше при Редми, Галакси няма такава опция, или пък аз съм я пропуснала, не знам.
Иначе изобщо няма нужда от много настройки - самата гривна има разни неща, които подреждаш както ти харесва - при мен са прогноза за времето, аларма, часова зона в друга държава, сън и така нататък, включително пулс.

# 146
Да, разпознава фазата на съня и те буди според нея, примерно 15 минути по-рано или по-късно от часа, който си задал. Но това беше при Редми, Галакси няма такава опция, или пък аз съм я пропуснала, не знам.
Иначе изобщо няма нужда от много настройки - самата гривна има разни неща, които подреждаш както ти харесва - при мен са прогноза за времето, аларма, часова зона в друга държава, сън и така нататък, включително пулс.

Много интересна функция за буденето според фазата. Не че ще я ползвам дори да я има, но интересно измислено.
Аз за настройките говоря на приложението на телефона. Че като се знам каква съм блейка Simple Smile ще се отплесна да настройвам всичко.
А дали я пробва гривната по маршрут? интересно ми е дали е отчитало някаква сериозна денивелация по - точно (изкачване по стълби, планинско? ). В гривната имало барометър, което е опция за по - премиум модели и часовници. Тоя барометър по прецизно отчитал денивелацията от началото и края на маршрута, но и прогнозата за времето.

# 147
  • София
Привет, дали има часовник, който мери прилично кръвно налягане?

# 148
  • София
Привет, дали има часовник, който мери прилично кръвно налягане?
На Huawei Watch D каишката е като маншон и според мен (на теория) той би се справял най-добре като за часовник. Нямам лични наблюдения, нито познавам някой, който да го е ползвал.

# 149
Да, watch D и D2 мери кръвно налягане.

Общи условия

Активация на акаунт