Термин Ноември 2025

• 29 355
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Моята последна менструация беше на 28.01, термина е 04.11. Днес бях на втори преглед и ми казаха че съм 7 + 1

# 121
Здравейтееее Hug

Записвам се и аз. Вчера си видях положителния тест. Термин изкарва 27.11. Колко е голяма разликата в тези седмици само… тези, които са с термин в началото на месеца, вече са видели точки и чули сърчица, а тези в края - тепърва ще чакаме за първи преглед Grinning моят ще бъде на 01.04 - на шега, на майтап Simple Smile

Не ми е първа бременност на мен, имам големи дечица, но пак много се вълнувам и, както ще може да видите, когато се наспите, аз не мога да спя Stuck Out Tongue Winking Eye

Не го отдавам точно на бременността, а просто на многото емоции, които ме заливат в момента Simple Smile ококорих се още в 3 и няма заспиване оттогава..

Болки иначе си имам и аз, но гледам да не ги отразявам. Прогестеронът ми е добър. Чхг-то още е нисичко, но на мен ми беше едва 13ти ден след овулацията вчера, така че и него няма да го отразявам. Имам да чакам толкова много до така желания първи преглед… Simple Smile

Прекрасен ден на всички!

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 06:02 от -Sunshine-

# 122
Бъркаш се, овулацията ми е контролирана и беше на 9.02 трансфер на 5 дневен ембрион на 14.02 , на 19.02 имах първи положителен тест вкъщи,на 21.02 положителен кръвен
P.S Спокойно просто явно действаме с различни календари

Възможно е при самото измерване видеозона нещо да е объркал със см при мен, понеже и докторката ми го потвърди, че плодния сак отговаря на 8 г.с. и не знам как се случва това и защо, защото при първия преглед пък изоставаше с една седмица а сега явно избързва пак с една седмица… Много съм объркана ама важното е накрая да имаме здрав и пухкав финал🤗😊 Има ли мами от Шумен или Варна ? Защото се чудя къде да си запиша час за фетална морфология ? 

ПС: -Sunshine- Честито ! 🤗

# 123
На 7ми април ми дадоха час за ранна ФМ и БХС. Вчера лл ми издаде и направление за женска консултация.
Ще остана в тази тема, защото въпреки че съм объркала в приложението датата на последен мц и ми беше дало 01.11, а вчера след прегледа доктора преизчисли и ми даде 22.10, я чета и следя от създаването й.

# 124
Аз утре сутринта съм на преглед (6с+5д), надявам се да чуем и ние сърчицето. 🥺❤️

# 125
Аз утре сутринта съм на преглед (6с+5д), надявам се да чуем и ние сърчицето. 🥺❤️

Аз вчера чух, точно на 6+5 г.с. Надявам се и ти да чуеш и да се похвалиш! Heart Eyes

# 126
Здравейте,
Бях в понеделник на преглед (5+1 седмица). Видяхме сакче, което изглежда добре и е в матката. Пуснах на другия ден чхг, изчислявайки от последния тест резултатът трябваше да е 15-16 хиляди, а излезе 20173 🥳 От вторник съм с леко гадене. Когато хапвам се оправя като чели.
Другата седмица във вторник (6+2 седмица) съм на преглед и се надявам да видим туптящо сърчице! Много се вълнувам! 🥰

# 127
Да питам и нещо тъпо.
Тия, които са редовни пушачи, как и кога спряхте?

# 128
Аз пък от няколко дни имам зацапване, много светло кафяво. Нямам отлепване и докторката ми каза, че е абсолютно нормално да го има особено в началото. Нямам назначена терапия, последно прогестеронът ми беше 58. Имам съмнения, че може и да е от цистит, защото мине се не мине и имам проблеми. Сега също имам дискомфорт като ходя по малка нужда. Започнах да пия чай от червена боровинка, дано да започне да помага. Общо взето все около това са ми мислите. ☹

# 129
Аз спрях електронните цигари веднага като разбрах, т.е. в края на първи месец.

# 130
Здравейте, пак съм аз 😁, ЧХГ ми е 366 - утре ще го повторя да видим как върви, така че засега съм все още в групата Simple Smile
Да питам и нещо тъпо.
Тия, които са редовни пушачи, как и кога спряхте?

Аз още се мъча с тази част - всеки ден намалявам с 5 от предния - днес съм вече на 5 iqos, 3 дни след теста. До другата седмица трябва да съм спряла изцяло, но си е зорно. И с първото дете ми отне 7-10 дни да спра изцяло

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 11:34 от Woohoo

# 131
Здравейте, получих заветния имейл от гинеколога с повече информация относно бременността и ми направи ужасно лошо впечатление, че графикът изобщо не включва посещение при него до май (или аз така го разбирам?):

до средата на април 2025: направление номер 3 от личен лекар и се записвате в "Женска консултация"
8-12/05/2025: преглед, ултразвук и документи за биохимичен скрининг 1 (около 12г.с)

Записването и прегледа не са едно и също нещо или аз не съм разбрала правилно? Изключително ми е трудно да си събера главата, камо ли да не знам още два месеца какво се случава и съм решила да сменям гинеколога. Два дни съм изтъкана от нерви, едно "Честито" не чух даже, а беше трудно забременяване Disappointed Насочила съм се към д-р Николай Герджиков от Шейното за следене, но там даже няма да коментирам как от болницата не знаят дали изобщо доктора работи в момента. Приключенията продължават Bowtie

# 132
Ами ти така или иначе трябва да отидеш в рамките на един месец след издаване на направлението. Най-вероятно ще бъде съчетано с преглед. Ама щом още от началото ти носи кофти емоции, може би е наистина е по-добре да се ориентираш към друг специалист.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 08:52 от Белушани

# 133
Аз доколкото разбирам "Женска консултация" по здравна каса включва следното:
https://www.nhif.bg/bg/online/answers/45896
За всичко останало може да отидете допълнително на частно.

# 134
Др Николай Герджиков е изключителен специалист,раждах първото си дете пли него 2011 година,първа бременост,нормално раждане имах доста проблемна бременост ,но той се справи изключително професионално ,беше неотлъчно до мен,по всяко време отговаряше на всимки въпроси,просто съм възхитена,просто вече не живея в София иначе пак бих родила пли него сега и бих се следила пли него

Общи условия

Активация на акаунт