Термин Ноември 2025

• 29 636
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, записвам се. Термин 25.11, на преглед съм на 04.04.
Страхувам се, както и с първата бременност сигурно няма да си отпусна душата поне до 12гс и да кажа на някой.  
Дъщеря ми е на 2.5 г. Този път ще е доста по-трудно от първата бременност , тя ходи на ясла, постоянно се разболява, аз  с нея. Преди малко ми натисна корема доста силно... Изобщо, притеснения много , ама да сме здрави и дано имаме късмет.

Имате ли намерения да спирате по-големите деца от градина. Моята сега е вкъщи, защото беше болна ама много ме е страх да я пусна, пък нямам много избор ..

# 211
Добре дошла, flower! Hug

Според мен е по-добре децата да си ходят на градина. Аз така правех. Не съм ги спирала. Мнението ми е, че колкото повече се страхуваме и изолираме, толкова по-зле става дългосрочно.

Моите сега са на училище, така че изобщо нямам вариант да ги спирам, но и преди това си ми беше философията.

# 212
На този етап съм казала само на съпруга ми, една приятелка и прекия ми ръководител на работа (която също ми е приятелка), но на нея най-вече заради дългите и тежки смени на работа. На родителите мисля след като чуя сърчицето, а на другите познати в последствие.

# 213
И аз съм решила за сега да не споделям с много хора, защото отне 3 години докато забременея и ми е рано да кажа на близките ми. За сега знаят само мъжа ми, шефа ми и две колежки на които нямаше как да не кажа, понеже в работата ми се вдига тежко. А на близките ще кажа около Великден. Симптомите за сега са болезнени гърди, гадене имам само понякога, за сега не съм повръщала. Болки имах като ходих на работа защото съм по 10 часа на крак и колкото и да се пазих да не дигам тежко дори от по леките неща като е по натоварено от към работа се чувствах  много изморена и имах болки. Затова и съм болничен вече

# 214
С гадене съм още преди да разбера, че съм бременна. Апетит въобще нямам, но така бях до 3 месец и с първата бременност.
Ние сме казали на родители ни, родата и близки приятели.
Мен също ме притеснява това че имам малък син, който е в един ужасен период на 2 годишните 😂
Трудно ми идва сега за него да се грижа и да се пазя едновременно…. Много е изтощително, тъй като сама съм с него нон-стоп. В чужбина сме и нямам много на кой да разчитам, съпругът ми работи и нощни смени.
Август синът ми поне започва градинка и се надявам това да ме улесни.

# 215
Не ни се щеше да казваме по-рано от първата ФМ, ама направихме "грешката" да споделим на дъщеря ни, тя се погрижи да узнае всеки, който види. Grinning

# 216
И ние затова още не сме казали на баткото, изчакваме още малко 😂 И той всичко споделя на всеки срещнат 🤣

# 217
  • София
Тези,които ще правят пренатест на кой сте се спрели? А ФМ къде мислите да я правите?

# 218
Тези,които ще правят пренатест на кой сте се спрели? А ФМ къде мислите да я правите?

При първата бременност cell genetics, сега пак мисля при тях.

# 219
В МЦ Превиста мисля аз за пренатестта но още се чудя

# 220
Аз дори не знаех, че съществува подобно нещо. Все още се чудя дали да го обсъдя с лекаря по време на ФМ, или да си избирам направо.

# 221
  • София
И аз наскоро разбрах. Предвид,че съм на възраст не очаквам БХС-то да е с добри резултати, та вероятно ще направим пренатест за наше спокойствие.

# 222
Здравейте, аз пък ви пиша с един малко странен въпрос. Последният ми цикъл беше на 10-ти Март 2025-ра, аз съм с къс цикъл 21/23 дена,имам 2 деца и знам че овулацията ми е между 9-ти и 12-ти ден (просто го знам защото знам кога са заченат и двете ми деца). Въпросът ми е мега странен, за което предварително се извинявам. На 19-ти половият акт завърши с изпускане, къде умишлено,къде не, като цяло не сме обсъждали надълго и нашироко 3 -то дете, той знае че аз искам, а аз знам че той не е баш сигурен че иска, но е малко, защо пък не.  Аз в събота на 22-ри март бях на дългоочакван купон ( не излизам много принципно покрай двете деца), и така се напих че чак вчера ми се повръщане от махмурлука, мисля че изпих над 7 бири и се прибрах в 6 часът сутринта. И след това се усетих какво все пак се случи на 19-ти и ме хвана шубето,ами ако съм бременна,ужас ,какво ли съм причинила на това бебе. Чувала съм че през първите 3 до 5 седмици,докато няма плацента, бебето не се влияе пряко от майката, защото не са свързани все още, ама дали е така...ще ви държа в течение ако случайно имам 2 чертички през април, въпреки че предвид случилото се предпочитам да е по-нататък.

# 223
Ема, не го мисли толкова. Нищо му няма на неродения Петко. Аз когато бях бременна за първи път изобщо не очаквах, че нещо е станало. Определено не правехме опити, а на мен ми бяха казали, че трудно ще забременея. Та… аз, изобщо не очаквайки, така хубаво изпих една бутилка вино с приятелки… след седмица разбрах, че съм бременна. Гузно ми беше, но реален проблем нямаше. Всичко с бременността и бебето беше наред. Вече е голяма госпожица Simple Smile

Очевидно сега, докато не разбереш резултата, няма да пиеш, но каквото е било - било. Няма смисъл да го мислиш.

Пренатест мисля да правя Vision. Не съм правила с предните бременности. Засега съм се спряла на него, но може и да си променя мнението, не съм разучила още достатъчно подробно.

Предните фетални морфологии правех във Фемина, така че може би сега пак там Blush

Пожелавам прекрасна седмица на всички и ни носете хубави новини, когато ходите на прегледи. Аз чакам другата седмица Simple Smile

# 224
  • София
Точно така. Ако има потенциален ембрион, нищо няма да му е станало. То дори няма да се е имплантирало още.

Общи условия

Активация на акаунт