Термин Ноември 2025

• 29 655
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Страхотни сте, много благодаря. Успокоявам се. Абсолютно може да няма нищо,но предните 2 деца е било от първият опит. Сега съм вдигнала вече сериозно годините, така че сигурно няма да е така. Най-странното от всичко е как изобщо не се замислих преди партито, но на следващият ден се сетих....явно мисълта работи селективно:) Няма да пия сега,то никога не е било проблем да не пия де. Добре че поне вече не пуша,че щеше да е още по-зле:) благодаря и на 2сични желая лека бременност, аз ако случайно стане, също бебока ще е с термин края на Ноември, просто защото съм с много къс цикъл и много ранна овулация.

# 226
Момичета, приятелка с бебче ми сподели, че допълнителното здравно осигуряване може да покрие голяма част от разходите около  бремеността и след раждането на дете. Някоя от вас може ли да ми каже повече подробности какво представлява и т.н. Знам само, че трябва да я направя преди да съм записана като бременна. Имам и още един важен въпрос - можете ли да ми препоръчате къде/ при кого да отида на първи преглед в София? Гинеколожката ми замина за чужбина и нямам абсолютно никаква идея къде да отида Sad  (Предпочитам да е при жена.)

# 227
Ви, трябва да четеш внимателно клаузите, ако ще сключваш допълнително здравно тепърва. Нормално е застраховятелят да се подсигури и да включи клауза, че няма да плати нищо за бременност, която настъпи в първите няколко месеца от застрахователния период. Може и да няма така клауза, но ти си прочети условията.

Допълнителното здравно е чудесно, ако вече си го имаш, от преди да забременееш. Покрива някаква сума, да речем 500 лв (варира) за прегледи през бременността, някаква сума (да речем 1000 лв) за избор на екип и още някаква сума (да речем още 500 лв) за вип стая след раждането. Тези суми са примерни и може да покрива повече или по-малко.

# 228
Здравейте, и аз дочаках до първия преглед. Точно изчисление от приложението ми 😆 7+3. Слава Богу всичко е наред, чух сърчицето и го видях. Все още почти нищо не се вижда в тази седмица, ще чакам за следващия преглед вече да се е оформило повече.

# 229
Момичета, приятелка с бебче ми сподели, че допълнителното здравно осигуряване може да покрие голяма част от разходите около  бремеността и след раждането на дете. Някоя от вас може ли да ми каже повече подробности какво представлява и т.н. Знам само, че трябва да я направя преди да съм записана като бременна. Имам и още един важен въпрос - можете ли да ми препоръчате къде/ при кого да отида на първи преглед в София? Гинеколожката ми замина за чужбина и нямам абсолютно никаква идея къде да отида Sad  (Предпочитам да е при жена.)
Аз имам допълнително здравно осигуряване от фирмата в която работя - лукс пакет. Включва доста неща. Не знам вашия към кой застраховател е, но при мен имам покритие на ФМ до 500лв,ехокардиография, бременост и раждане като престоя в болницата не трябва да е във вип стая, а само с подобрени условия. Общи взето при всеки застраховател е различно.

# 230
Аз имам допълнително здравно осигуряване от фирмата в която работя - лукс пакет. Включва доста неща. Не знам вашия към кой застраховател е, но при мен имам покритие на ФМ до 500лв,ехокардиография, бременост и раждане като престоя в болницата не трябва да е във вип стая, а само с подобрени условия. Общи взето при всеки застраховател е различно.
А кога е сключено? Преди бремеността ли? Към коя фирма е?

# 231
[quote author=Vi Simple Smile
Включена е отдавна, всяка година имам нова карта. Да, преди бременността. Първо бяхме към ДЗИ, но впоследствие го промениха и сега сме към Булстрад Живот и съм по-доволна. Имат добри покрития. Изплащат дори и лекарства. link=topic=1749772.msg49497572#msg49497572 date=1742819563]
Момичета, приятелка с бебче ми сподели, че допълнителното здравно осигуряване може да покрие голяма част от разходите около  бремеността и след раждането на дете. Някоя от вас може ли да ми каже повече подробности какво представлява и т.н. Знам само, че трябва да я направя преди да съм записана като бременна. Имам и още един важен въпрос - можете ли да ми препоръчате къде/ при кого да отида на първи преглед в София? Гинеколожката ми замина за чужбина и нямам абсолютно никаква идея къде да отида Sad  (Предпочитам да е при жена.)
[/quote]

# 232
Nefi извинявай моето ДЗ също е към Булстрад и се води пакет лукс , къде видя че покриват ФМ,знам ,че с правилна разбивка накрая може да се покрие доста добра част от раждането , но така и не откривам какво покрива по време на бременността

# 233
Nefi извинявай моето ДЗ също е към Булстрад и се води пакет лукс , къде видя че покриват ФМ,знам ,че с правилна разбивка накрая може да се покрие доста добра част от раждането , но така и не откривам какво покрива по време на бременността
Гледам ги от приложението. Има информация.

# 234
Здравейте, дами, аз също имам здравно към Булстрад. По въпроса дали вече бременна можеш да си направиш застраховка и да ти е покрито следенето и раждането, тъй като преди години съм работила при застраховател, обръщам внимание, че не е добра идея да се скрие факта на бременността, защото това си е измама и застрахователите са доста злобни - няма да свърши добре, според мен. Има вариант да бъдат информирани и просто да предложат по-висока премия и все пак да дадат покритието. Отделно, обикновено тези застраховки се правят групово (цели организации), за да се получи изгодна премия, защото иначе индивидуално излиза много скъпо и почти се губи смисъла, защото става почти равно на това да си поемеш лечението сам. Надявам се това да е полезно и съжалявам, ако разочаровам някого - аз също, уж запозната с тези неща, нямах покритие за първата бременност

# 235
Какво видяхте на ехографа в 6 гс. Чува ли се пулс?

# 236
Моя втори преглед беше в 7с + 2 и се видя че има пулс

# 237
Какво видяхте на ехографа в 6 гс. Чува ли се пулс?

Бях на преглед в 5гс+5 и там не се чу или видя пулс, но вече в 6г.с.+ 5 се чу и се видя.

Как сте момичета?
Аз нещо съм сууупер гладна и ям неща, които попринцип не бих яла и ми е малко тъпо от това, чувствам се подпухнала, вероятно от многото храна, като не ям пък ми е лошо и то няма перфектно положение. Опитвам се да пия вода като съм гладна, ама като не ми се получи и просто ям нещо. Някакви хитринки да имате?

# 238
При мен се видя също , че има пулс но лично не съм го чула 🩷 7+2

# 239
Кинира, никакви хитринки не знам аз. Увеличих храната и боклуци ям, въпреки че ги бях спряла от доста време. Прилошава ми и за това ям.
Пулс аз чух в 9г.с., защото тогава ми беше първия преглед, а ми беше първия преглед, защото си мислих, че съм в 7г.с. Трудно изчаках толкова време, но много ми се искаше на първото ходене да чуя пулс и да ме гледат с коремен ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт