Термин Ноември 2025

• 27 280
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Някой има ли силно бяло течение ? При мен го има от 7 ма седмица сега съм в 9 та пусках микробиология и е чиста .. Трябва ли да ме притеснява?
И аз съм с обилно бяло течение, щом микробиологията е чиста, няма от какво да се притесняваш,физиология си е Simple Smile
На моменти намаля, на моменти се засилва.
Относно гаденето - при мен от около 2 седмици няма гадене, само ми става неприятно от определени миризми. Гърдите може би и отпреди това не ме болят, само си растат. Бях се притеснила,че нямам симптоми, но след ехограф съм по-спокойна.
Единствено мисля прена теста, чакам резултати след седмица и се моля всичко да е наред. Само аз ли съм толкова изкукуригала? 😬

# 706
Някой има ли силно бяло течение ? При мен го има от 7 ма седмица сега съм в 9 та пусках микробиология и е чиста .. Трябва ли да ме притеснява?

Здравей ,пом микробиологията ти е чиста няма място за притеснения .С напредване на бременността се увеличава и течението ,не сеи натоварвай главицата всичко е наред

# 707
Фокси, и аз така като мине повече време от предишния преглед и много почвам да се притеснявам. Мисля, че и това че нямаме много симптоми ни влия на мислите. Иначе моят следващ преглед е във вторник и вече нямам търпение.

# 708
Аз последно бях на преглед в четвъртък тази седмица. Беше ми първи по здравна каса за проследяване на бременността. Успях да видя и бебето за малко, всичко е наред, расте си както трябва, има пулс, всичко точно. Следващият преглед ще бъде феталната морфология чааак на 13.05, като на 02.05 ще пусна пренатеста. Като мине феталната и излезе резултатът от теста, ще се чувствам значително по-спокойна. Не че сега имам някакви основания за притеснение, но все пак ме човърка по малко и го мисля.

Нямам търпение за първите движения, но до тях все още има много време, аз съм едва в 10та седмица сега.

Цялостно се чувствам добре. Течение нямам. Гърдите ми са съвсем леко чувствителни, бяха по-чувствителни в началото. По-рядко ми се гади също така. Само не мога да си мия нормално зъбите. От всички пасти за зъби ми се гади ужасно Close

Не знам как са вашите коремчета, но моето отдавна си личи, а в последните дни съвсем щръкна. Ще изчакам до 13.05, дотогава ще нося още супер широки дрехи. След това мисля с кеф да си го пъча вече в някакви забавни бременни тениски Simple Smile трябва да си взема и дънки за бременни. Сега нося едни нормални, които са ми малко широки, но вече и с тях започва да ми е неудобно на корема. Килограми не съм качила, даже свалих 1-2, но коремът много се окръгли Blush

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 17:04 от -Sunshine-

# 709
От днес и аз супер неудобно почнах да чувствам панталоните си (в 12+6 съм). Дори се чудя след прегледа следващата седмица дали да не обиколя вече магазините. Само се чудя дали просто да си взема по-широки нолмални или да мина направо на такива за бременни. Аз съм си по-пълничка, та за момента не си личи супер много, но си е неудобно.

# 710
Аз си купих няколко летни панталона с ластик. Имам дънки от предната бременност (преди 10 години) 😅, но те ми стават сега в краката и ги пълня, а на корем са ми широки. Т.е до момента, в който ми станат в корема, в краката няма да мога да вляза. С това гадене вместо да не ям, аз ям повече и по-калорични храни. Не мога да си балансирам по никакъв начин диетата - не съм близвала месо от 3 месеца, от топли храни ми се повдига. А разни снаксове не ме засищат - чувствам се все едно не съм яла.

За гърдите - аз съм с импланти и тази бременност ми растат повече от предната 😂😂😂 Комбинацията е жестока. Моят мъж много се е притеснил да не избухнат 😬😁 но от тази седмица поне не ме болят вече.

# 711
Аз си качих килограми още преди бременността,защото ми се наложи да пия хормони.
Но от 6-7 седмица изобщо не мога да си обуя старите панталони и дънки.
В 12г.с. съм и вече не мога да се скрия нито с широк панталон, нито с клин и тениска - личи и понеже съм от малък град и доста хора ме познават покрай работата ми, ме заглеждат в коремчето, а някои и директно ме питат. 🤷‍♀️
Знам, че когато ти зададат директно въпрос дали си бременна не трябва да отричаш, а съм суеверна, съответно дооосто хора знаят. Особено последната седмица съм нон стоп по разходки навън.  Simple Smile
П.П. купих си памучни клинове и широки панталони с ластик. Дънки в по-топлите месеци попринцип не мога да нося, дискомфортно ми е.

# 712
Ние днес бяхме на бременен шопинг, защото имам един панталони вече на ръба и два чифта дънки, които нося без колан и са все опънати 😄

За момента ще заложа на широки меки панталони, защото доста си личи, ако съм с нещо прилепнало, а от дънки ми е малко некомфортно. Аз съм 10+1 и поне от 7 седмица си личи едно издуване, което по принцип не ми е присъщо. Ще изчакаме да мине фм и тогава мислим да кажем на всички и да започна да купувам. Все още ми е свито и нищо не съм купила. Освен това съм параноясала, че всички знаят и подозират, пък искам да е изненада 😄

Относно килограмите съм 2 нагоре от преди бременността, имам страшен апетит и ям като луда през 2/3 часа. Та качването не е от бебето 😂

# 713
А откога мислите да започнете да купувате за бебчето разни неща?

# 714
И на мен ми е много интересно. Simple Smile)

А откога мислите да започнете да купувате за бебчето разни неща?

# 715
Ах страхотен въпрос, аз съм яла майонеза на Хайнц може би 2-3 пъти, откакто съм бременна, не мисля, че има проблем, но тя не е кой знае колко полезна по принцип. Интересно ще ми е да чия още мнения. А да ви попитам на някой друг да му се гади от месо, по-конкретно пилешко. Откакто съм бременна, съм яла само малко риба и малко телешко, с което напълних тиквички онази вечер, иначе много ме кара на свежи плодове и зеленчуци, дали е нормално? Мерси:)

С първата ми бременност не можех и да помириша месо докъм 8ия месец. Мм тогава беше и на режим и докато разбера че гаденето е от месото 🤢още докато го изкарвах от хладилника(сурово в торбичка) и бягах да повръщом😅

За бебешкия пазар с предната бременност бях взела няколко дрешки още преди да знам пола сиреч преди 10гс , сега няма да бързам, утре пускам пренатест и ако се окаже, че е пак момиче няма да се налага нищо почти да купувам защото и сезоните гд съвпадат( дъщеря ми е януарче’24) . Макар че и момче да е сигурно пак почти нищо няма да взема към момента, предполагам, че защото за мен бременността не беше планирана и очаквана и не знам защо ама го няма вълнението като при първата. Предполагам с времето като се нормализират малко хормоните ще се оправят нещата и чувствата🌸

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 06:33 от axxa

# 716
Аз все още имам доста притеснения и въпреки, че вече знаем пола, няма да бързаме с покупките. Вероятно болшинството ще ги правим месец и половина преди да се роди като ми почне болничният.

# 717
При мен също е второ и вероятно няма да купувам почти нищо , поне като за начало. Особено ако пак е момиче, всичко ще си има.

Да питам, че съм забравила, кога се регистрира бременността? След 12гс или при започната12та? Аз съм на преглед в 11+3 и се чудя дали ще я регистрират , живот и здраве ако всичко е наред.

# 718
Аз лично реших да изчакам 12+0, че и на ме не ми стана ясно как го броят. Имай предвид, че няма как да стане само при АГ-то, първо трябва да минеш през личния лекар за направление за ЖК и после с него да отидеш на прегледа при АГ, за да я регистрират.

# 719
Моята вече я регистрираха - в 10та седмица. Взех си направлението за проследяване от личната, минах през АГ-то, регистрира и пусна първите изследвания. След месец пак съм там.

И аз не мисля да купувам нищо засега, макар бременността да е очаквана и желана. Просто има още много време Blush

Общи условия

Активация на акаунт