Термин Ноември 2025

• 32 759
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Моят корем също се изду изведнъж и също има болки ниско в корема по скоро като цикълни, но бързо отшумяват.
Аз не работя и съм си вкъщи с детето.
Напоследък нямам желание за нищо… само ми се лежи. Не ми се готви въобще заради миризмите. Дори на разходки не ми се излиза. Абе искам само да си се завия и изолирам 🤣

# 301
Мамии, къде мислите да ходите на ранна фетална?
Аз си записах час при Доц. Чавеева

# 302
  • София
В Марковс.

# 303
Моята работа е в магазин по 9-10 часа права.. Отбягвам доставки и вдигане на тежко, но невинаги се получава,а шефовете и колежките не са много разбрани в това отношение..реално в неделя ще съм в 8 седмица, а пише, че може да се ползва болничен официално от 12седмица и вече и аз се обърках с тези неща 😅 през първата бременност работих почти до шестия месец, сега..

# 304
Здравейте и от мен, аз съм 6+2 седмица и според приложението, термина ми е на 24.11. Кога започнахте да усещате гадене и отпадналост, аз засега имам само уголемени болезнени гърди, тежест в корема и на моменти леки спазми. Имате ли проблем със запек и как се справяте?

# 305
При мен има болки в корема все едно съвсем скоро ще ми дойде, не мога да го обясня, но вече са малко по-рядко. Иначе съм 6 + 3/4 г.с. по мои изчисления, докторът каза, че вървя малко назад, заради късна овулация. Следващият преглед е на 11/12 април и нямам търпение да видя сърчицето.

На мен ми казаха, че до 12 г.с. се прави вагинален ехограф и чак след това се минава на коремен. За вече раждалите, кога ви прегледаха за първи път през корема и виждаше ли се всичко?

# 306
Теа, аз съм вече в 8+2 и така и още не съм имала гадене, а някои момичета тук вече се оплакаха, че го усещат, та си е строго индивидуално.

# 307
Аз съм в болничен от първия ден на трансфера  и определено не мисля да се връщам на работа - просто защото няма как да избегна нито стоенето на крак, нито вдигането на тежко. Знам , че дните няма да ми стигнат , но по доста параметри влизам в рискова група-години, кръвно, преддиабетно състояние …. Та най-вероятно ще минавам ТЕЛК само всичко да е наред дотогава

# 308
На мен ми казаха, че до 12 г.с. се прави вагинален ехограф и чак след това се минава на коремен. За вече раждалите, кога ви прегледаха за първи път през корема и виждаше ли се всичко?
Не помня предния път, който беше преди 7 години. Ама сега отидох в 9г.с. и директно с коремен ме преглеждаха.

# 309
Аз също работя от вкъщи и мисля да остана до раждането или примерно седмица-две преди термина, като цяло до последно, дори 45-дневния не мисля да си го взимам целия. Работата не ме натоварва и мисля да си действам, ако нещо не ме спре разбира се.

Аз така бях с първата бременност☺излязох г/д 20дни преди да родя, защото работих от вкъщи и не се натоварвах🌸

При мен има болки в корема все едно съвсем скоро ще ми дойде, не мога да го обясня, но вече са малко по-рядко. Иначе съм 6 + 3/4 г.с. по мои изчисления, докторът каза, че вървя малко назад, заради късна овулация. Следващият преглед е на 11/12 април и нямам търпение да видя сърчицето.

Ако не се лъжа при първата бременност в 10гс ме прегледаха с коремен и ми пуснаха за първи път сърцето да чуя. Допреди това с вагинален имах прегледи в 6гс и 7гс

Болки и аз понякога като преди цикъл имам, с предната пак бях така, но нищо не съм пила.

# 310
Здравейте и от мен, аз съм 6+2 седмица и според приложението, термина ми е на 24.11. Кога започнахте да усещате гадене и отпадналост, аз засега имам само уголемени болезнени гърди, тежест в корема и на моменти леки спазми. Имате ли проблем със запек и как се справяте?

Гадене от днес 5+2г.с
За да избегна запек пия профилактично гастро баланс 👌

# 311

Гадене от днес 5+2г.с
За да избегна запек пия профилактично гастро баланс 👌

При мен гаденето започна от самото начало, когато разбрах. Вече сякаш леко започва да отшумява (6+3), дано така да се задържи. Иначе съм от София на 31г и ще ми е първо бебче.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 16:39 от Vi :)

# 312
При мен гаденето е умерено, започна няколко дни след теста, но като че ли става по-силно последните дни. Аз съм в шеста седмица (5+1). Гади ми се основно сутрин и малко през нощта, следобяд и вечер съм добре. Понякога повръщам, засега относително рядко.
Надявам се само да не се засилва още Close

# 313
Днес бях на преглед (7+3 г.с.), термина ми е 12 ноември.
Откриха ми гъбички, сега ще ги лекувам.
Гадене имам постоянно и от всичко, започна няколко дни след положителният тест.
Със запека се справям с активия, киви и сушени сливи.

# 314
Здравейте! Благодаря, че сте създали тази група, наистина е много полезна:) Записвам се и аз да следя и споделям. На 35г. съм и ми е втора бременност, по мои изчисления съм в 6 г.с. +2 дни. Мога ли да ви попитам две неща като предварително се извинявам за дългия пост. 1. Тъй като съм бременна с второто си детенце и съм в началото на бременността, малко се притеснявам какво ще е с две деца. С мъжа ми също си го говорим, синът ни е на 4г. през септември започва училище, (в Англия започват от 4-5г.) той е много добро дете, послушко голям, има си обаче и той неговите лоши моменти, аз се страхувам от промяната, от това дали ще се справям с всичко вкъщи и как ще се напаснат нещата с двете деца. Сигурна съм, че мъжът ми ще ми помага много, защото е чудесен баща и съпруг, но пак ми е едно много свито отвътре, моля за съвети и идеи как да преодолея тази тежест и притеснение. Как се справяте тези от вас с по две малки дечица? 2. Преди две години и половина ми се отключи страх от пътуване със самолет преодолях го някак си с терапия, но оттогава не съм се качвала в самолета без да пийна 2-5мг диазепам или ксанакс, което ме успиваше и ми действаше много леко и отпускащо. Следващата седмица отиваме в Португалия с мъжа ми и детенцето ми, но аз си умирам от страх за този полет, тъй като е забранено взимането на такива силни успокоителни по време на бременност, а нищо друго не ми помага. Моля ви и тук за съвет какво да предприема, да се консултирам ли с джи пи то и да им обясня и те оттам дали могат да ми помогнат? Много благодаря и извинете ме отново за дългия пост! Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт