Термин Ноември 2025

• 29 692
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, момичета! Мога ли да попитам тези, които слагат масла за растеж на косата си като биотин, рициново масло и батана, според вас противопоказни ли са по време на бременността? Питам защото аз от много време подхранвам косата си с такива масла и е доста здрава и гъста, но откакто съм бременна не съм слагала, за да не би да навредя на плода, все пак си влизат през кожата в организма. Мола да споделите! Благодаря!:)

Здравей, аз преди първата бременност се мазах с масло от розмарин. Като разбрах , че съм бременна прочетох, че не е много препоръчително и спрях. Може да провериш тези, които използваш 🌸просто нямам преки наблюдения върху тях🌸аз четох на английски обаче, че на български не се намираше много информация🌸

# 346
Слънчице, съжалявам, че през такъв емоционален ден си минала. Радвам се, че е имал такъв добър развой и нека следващата седмица да не те мъчат толкова и бързо да намерят туптящото сърчице! Heartbeat

Аз също се връщам от прегледа днес. Всичко е наред, тупти си и си расте, по календар трябва да е 8+6, измериха го 9+1, както и аз предположих заради ранната овулация. Каза че от следващата седмица мога да се запиша за пренатален тест, така че утре ще звъня по телефоните.

# 347
Момичета, на вас мериха ли ви диаметъра на жълтъчното мехурче

# 348
Имате ли боцкащи усещания ниско долу?
Помня че с първата бременност имах, но мисля, че като беше по-напреднала.

# 349
Благодаря ви, момичета Hug става ми малко тъжно, като си помисля колко ще ни плашат всички тепърва, ама нищо не можем да направим, освен да търсим второ, трето, петнайсто мнение..

Look, ако погледнеш моята снимка от предишния коментар - точно това е замерено на нея, но останах с впечатлението, че мерят само за да имат нещо за сравнение евентуално по-нататък, а не защото ги вълнува толкова текущата стойност. Важното е да е там.

Flower, да, случва ми се понякога да имам и боцкания, и стягания, и болки, изобщо… цялата палитра от усещания. Все пак се случват разни неща там Simple Smile

# 350
При мен на първия преглед, въпреки че имаше жълтъчно мехурче, мериха само сака.
Боцкания имах до скоро, последните дни съм нямала, така че може би вече се понамести ембриончето или просто е някакво затишие.

# 351
Здравейте, днес мина и моят 1 ви преглед 5+6 на ехограф показа 5+5 всичко е нормално каза лекаря на 22 ри съм на 2 ри преглед но това течение при мен не спира леко кафеникаво вече седмица и половина пия дуфастона каза ми да го пия още 2 седмици нямам отлепване всичко изглеждало нормално каза лекаря ..
Чудя се дали да не отида на 2 ро мнение според вас да се притеснявам ли или ще отмине ?

# 352
Синди, защо не пуснете изследване на прогестерон. Може да е нисичък все пак, въпреки дуфастона, и да трябва корекция в дозата или допълнителен препарат.
Иначе щом продължава толкова време и засега всичко се развива добре, според мен просто ще си спре в някакъв момент, но аз бих се подсигурила Hug успех!

# 353
Синди, защо не пуснете изследване на прогестерон. Може да е нисичък все пак, въпреки дуфастона, и да трябва корекция в дозата или допълнителен препарат.
Иначе щом продължава толкова време и засега всичко се развива добре, според мен просто ще си спре в някакъв момент, но аз бих се подсигурила Hug успех!
То беше спряло за седмица и от вчера пак се появи утре ще отида да пусна пак прогестерон иначе ми казаха че мога да комбинарам дуфастона с утрогестан и мисля да си го взема и него да слагам

# 354
Колко ти беше прогестерона? ❤️

То беше спряло за седмица и от вчера пак се появи утре ще отида да пусна пак прогестерон иначе ми казаха че мога да комбинарам дуфастона с утрогестан и мисля да си го взема и него да слагам

# 355
Колко ти беше прогестерона? ❤

78.600 но това беше на 22/03

# 356
Синди, стойността ти е добра, така че не би трябвало да не ти достига прогестерон. А правила ли си скоро микробиология, че да не течението да е от някоя бактерия?

# 357
Синди, стойността ти е добра, така че не би трябвало да не ти достига прогестерон. А правила ли си скоро микробиология, че да не течението да е от някоя бактерия?
Не и за това питах казаха ми на този етап е нормално това течение много жени го имали в началото на бременост и след 3тия месец изчезвало аз и с първата бременост го имах но спря от един път а сега като се повтори се оплаших …

# 358
Аз за пренатестовете говорих с моята лекарка и тя ме посъветва следните неща:
- да изчакам първата фетална, за да се види, че се развива поне на вид правилно, защото иначе теста се обезсмисля;
- да избера среден пакет - нито най-ниския, нито най-високия обхват - смята за важно да включва хромозомните отклонения;
- предложи ми NIPT на Geneplanet - цените са в рамките на 1000 - 1500 лв в зависимост от покритието.

Конкретно за мен каза, че по-скоро ще си купя спокойствие, защото нямам някакви рискови фактори, но аз предпочитам да го направя. С дъщеря ми не правих, но тогава бях хем по-малка, хем по-незапозната - сега вече като знам и имаме възможност, ми се струва тъпо да не направя.

А по другата тема - ние и секс правим, аз си спортувам почти като преди да разбера, но засега, слава Богу, нямам никакви противопоказания - нямам кървене или някакви притеснителни болки и имам официално разрешение на лекар. Мисля, че за тези неща задължително трябва да се пита лекаря - особено за спорта.
Edit: А защо е притеснително, че се пращат в Естония? И къде е най-добре, ако знаеш, или някой друг, разбира се?

Здравейте и от мен 🤗
Записвам се и аз с първа бременност в 8+2 с термин на 8.11

Бях на два прегледа досега и на последния на 27.03 се чу и сърчице Simple Smile) предстои ми пренатест другата седмица като все още се колебая между Cell Genetics (Niptify) и Vision+ като ми се иска да е на cellgen, но ме спира това, че ги изпращат в Естония 🤷♀

Изчетох цялата тема, но никъде не видях въпроси свързани със секса през първия триместър 🫣 та, как са при вас нещата - имате ли желание, правите ли или по-скоро не?

Пожелавам лека бременност на всички бъдещи мами на скорпиончета и стрелци 🫶

Честно казано не знам защо ме притеснява Естония. Дори не бих казала, че е притеснение, а по-скоро незнание. Нямам информация за клиниките там, не че съм ултра запозната с тези в Италия де, просто ми звучи странно 😄 в крайна сметка май не е от голямо значение къде точно в Европа се изпращат, а и парите са с минимална разлика. 🤷‍♀️

Още нещо се сетих, което ми е голяма мъка - лазерната епилация. Срещам супер различни мнения и информация. Реално сега ми беше тамън часа за следващата процедура и не отидох.. а много ми се иска, защото ходя от години и не си представям с бръснача цяло лято 🤦‍♀️ и всъщност, каква е връзката между лазерната епилация на ръце например с бременността? Доколкото знам импулса прониква до фоликула на косъма и няма как да достигне орган? Поне така са ми обяснявали в центровете. Вие какво мислите по въпроса?

# 359
Аз за пренатестовете говорих с моята лекарка и тя ме посъветва следните неща:
- да изчакам първата фетална, за да се види, че се развива поне на вид правилно, защото иначе теста се обезсмисля;
- да избера среден пакет - нито най-ниския, нито най-високия обхват - смята за важно да включва хромозомните отклонения;
- предложи ми NIPT на Geneplanet - цените са в рамките на 1000 - 1500 лв в зависимост от покритието.

Конкретно за мен каза, че по-скоро ще си купя спокойствие, защото нямам някакви рискови фактори, но аз предпочитам да го направя. С дъщеря ми не правих, но тогава бях хем по-малка, хем по-незапозната - сега вече като знам и имаме възможност, ми се струва тъпо да не направя.

А по другата тема - ние и секс правим, аз си спортувам почти като преди да разбера, но засега, слава Богу, нямам никакви противопоказания - нямам кървене или някакви притеснителни болки и имам официално разрешение на лекар. Мисля, че за тези неща задължително трябва да се пита лекаря - особено за спорта.
Edit: А защо е притеснително, че се пращат в Естония? И къде е най-добре, ако знаеш, или някой друг, разбира се?

Здравейте и от мен 🤗
Записвам се и аз с първа бременност в 8+2 с термин на 8.11

Бях на два прегледа досега и на последния на 27.03 се чу и сърчице Simple Smile) предстои ми пренатест другата седмица като все още се колебая между Cell Genetics (Niptify) и Vision+ като ми се иска да е на cellgen, но ме спира това, че ги изпращат в Естония 🤷♀

Изчетох цялата тема, но никъде не видях въпроси свързани със секса през първия триместър 🫣 та, как са при вас нещата - имате ли желание, правите ли или по-скоро не?

Пожелавам лека бременност на всички бъдещи мами на скорпиончета и стрелци 🫶

Честно казано не знам защо ме притеснява Естония. Дори не бих казала, че е притеснение, а по-скоро незнание. Нямам информация за клиниките там, не че съм ултра запозната с тези в Италия де, просто ми звучи странно 😄 в крайна сметка май не е от голямо значение къде точно в Европа се изпращат, а и парите са с минимална разлика. 🤷♀

Още нещо се сетих, което ми е голяма мъка - лазерната епилация. Срещам супер различни мнения и информация. Реално сега ми беше тамън часа за следващата процедура и не отидох.. а много ми се иска, защото ходя от години и не си представям с бръснача цяло лято 🤦♀ и всъщност, каква е връзката между лазерната епилация на ръце например с бременността? Доколкото знам импулса прониква до фоликула на косъма и няма как да достигне орган? Поне така са ми обяснявали в центровете. Вие какво мислите по въпроса?
Защото е облъчване за това не се препоръчва аз също ходя но сега съм на кола маска с първата ми бременост даже след 3тия месец спряха да ми растът космите 🤣

Общи условия

Активация на акаунт