Термин Ноември 2025

• 29 538
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Бременна съм в 6 гестационна седмица но все още не се чува сърдечна дейност! Докторката каза, че може да е от късна овулация или защото ми беше малко нисък прогестерона! На терапия съм 3х2 утрогестан и се нормализираха нещата. На последния преглед каза, че плодния сак расте но не и се вижда ембрионално да се е развило. Моля някой да ми обясни какво има предвид с това "ембрионално не се е развило" след това каза, че може би още е рано. Благодаря предварително!

# 466
С първата ми бременност изпитах абсолютно същото - отидох уж в 6 седмица, каза, че абсолютно нищо не вижда, освен сакче и че според нея е кухо яйце 😅 Извика ме след 2 седмици, а през тези две седмици си изревах душата, защото беше много желана бременност отново.. отидох и след 2 седмици беше там малката точка и чухме сърчицето 🥰 Оказа се доста по-късна овулация, не се обезкуражавай! ❤️
П.п. абсолютно същият сценарий + много нисък прогестерон като теб 😅

# 467
Силно се надявам и при мен да е така, много се притеснявам но каквото е писано това ще се случи! Вярвам, че Господ си знае работата и всичко ще е наред ❤️🙏

# 468
Шеста седмица си е рано. Аз отидох в 5+5 и едвам намерихме сакчето къде се е скрило. За оформен ембрион изобщо дума не можеше да става. Аз бях изключително щастлива, че сакче все пак има и е където трябва, защото първо ме наплашиха сериозно, че е извънматочна бременност. Този четвъртък, 9 дни по-късно, ще ходя отново. Надявам се вече да има оформено ембрионче и да се чуе сърчице. Пожелавам същото и на теб, Надежда Hug

# 469
Аз също ще ходя края на тази седмица отново на преглед и се надявам при всички ни да имаме успех до финала ❤️🙏

# 470
Момичета, наскоро попаднах на списък с доста козметични съставки, които не се препоръчват за употреба по време на бременност. Предвид, че съм с кожа, склонна към акне, почти всичките ми продукти са с някакъв вид киселина и сега ще се наложи да сменя почти основно рутината. Вие имате ли този проблем и спряхте ли изобщо обичайната си козметика?

# 471
Здравейте, записвам се и аз при вас с термин 14.11!
Трета бременност ми е, втора успешна (първата завърши с аборт по мед.причини).
Имаме една дъщеричка на година и половина.
В чуденка сме какво да правим на есен, да я записваме ли на ясла..
Бях леко настинала с течащ нос преди седмица и с хапчета Синупрет се оправих бързо, препоръчвам при хрема.
За ФМ за Варна, много хвалят К.Желязкова, но е много трудна с часовете. Аз лично ще си правя при М.Михова в Надежда.
Бях на преглед на 28.03, когато се видя пулс, следващият ми час е чак за май месец.. не знам дали ще издържа.. най ме гложди, че нямам симтопи, смисъл не ми е лошо, не ми се гади, което трябва да ме радва, но и ме панира.. С предната бременност първите три месеца нямах никакъв апетит например.. само повече ми се спи сега, но пък вечер трудно заспивам..
Сега се и двоумим какъв пренатален тест да направим - Vision / Cellagenetics.
Леко бременеене и хубав финал на всички!

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 00:05 от La Sonrisa

# 472
При мен вчера всичко мина нормално, очаквам резултати от БХС.
Направиха ми картон днес и ми регистрираха направлението за женска консултация.
Надежда, може би наистина е раничко все още, не бързай да се паникьосваш.

# 473
Белушани, за колко време ти казаха, че ще станат резултатите от БХС?

# 474
До 10 дни.

# 475
Здравейте, записвам се и аз при вас с термин 14.11!
Трета бременност ми е, втора успешна (първата завърши с аборт по мед.причини).
Имаме една дъщеричка на година и половина.
В чуденка сме какво да правим на есен, да я записваме ли на ясла..
Бях леко настинала с течащ нос преди седмица и с хапчета Синупрет се оправих бързо, препоръчвам при хрема.
За ФМ за Варна, много хвалят К.Желязкова, но е много трудна с часовете. Аз лично ще си правя при М.Михова в Надежда.
Бях на преглед на 28.03, когато се видя пулс, следващият ми час е чак за май месец.. не знам дали ще издържа.. най ме гложди, че нямам симтопи, смисъл не ми е лошо, не ми се гади, което трябва да ме радва, но и ме панира.. С предната бременност първите три месеца нямах никакъв апетит например.. само повече ми се спи сега, но пък вечер трудно заспивам..
Сега се и двоумим какъв пренатален тест да направим - Vision / Cellagenetics.
Леко бременеене и хубав финал на всички!
Здравейте, ние решихме да направим пренатален тест на NM Genomix , разбира се когато стане време. БХС не желая да правя. Много бъдещи мами споделят ,че от БХС доста са се стресирали и предпочитат направо пренатален да правят.

# 476
Точно за NM Genomix тест се колебая, но по спомен преди две години те бяха компания с име Пренатест, сайтът се казваше така и имаха доста промоции. Също се правиха в Германия. А сега май не е така въобще..

Дами, забравих да ви питам в предния си пост, на 28.03 бях в 7ма седмица, слава богу чухме пулс, но докторът видя и два хематома, което ме притесни много.. каза, че могат да се резорбират, да "изтекат" като кафява кръв или не дай си Боже да избутат ембриончето.
Нямам все още кървене, добре се чувствам. Исках да питам дали някоя е имала нещо подобно в началото и какво се случи?

# 477
В събота вечерта бяхме в спешното, защото прокървих 7г.с +5. Нямам хематом (на прегледа поне не видяха), няма и обективна причина, нямаше отлепване. Слава Богу всичко е наред. Преценихме да не оставам в болницата, защото ми казаха, че в този ранен етап не могат да направят чудеса и каквото лечение ще бъде там, такова ще бъде и вкъщи. Утрогестан 3х3 , но шпа 3х1 , веднага се стопира всичко. Дори като отидох в болницата, вече нямаше нищо, явно беше моментно, но все пак е ужасно стресиращо. Аз се разтреперих цялата! 😅 Със сигурност терапията ми помогна. Всичко ще бъде наред, ако се случи нещо подобно е задължително лежането, ставане единствено до тоалетната и отминава. ❤

Точно за NM Genomix тест се колебая, но по спомен преди две години те бяха компания с име Пренатест, сайтът се казваше така и имаха доста промоции. Също се правиха в Германия. А сега май не е така въобще..

Дами, забравих да ви питам в предния си пост, на 28.03 бях в 7ма седмица, слава богу чухме пулс, но докторът видя и два хематома, което ме притесни много.. каза, че могат да се резорбират, да "изтекат" като кафява кръв или не дай си Боже да избутат ембриончето.
Нямам все още кървене, добре се чувствам. Исках да питам дали някоя е имала нещо подобно в началото и какво се случи?

# 478
Сонриса, аз съм имала хематом в предишна бременност, заради който доста прокървих и после лежах в болница 5 дена за задържане. Бих те посъветвала да си изследваш коагулацията и да се консултираш с хематолог/ангиолог за всеки случай. Дано не е нищо притеснително и се абсорбира от само себе си! Flowers Four Leaf Clover

# 479
Благодаря ви, момичета! Предимно почивам и пия Утрогестан 2х100 на ден.

Аз съм и с тромбофилия (и с Хашимото отделно), но с предната бременност, когато се разбра, че имам тромбофилия, обиколих поне 5,6 лекаря във Варна и всички казваха нещо различно - едни да си бия инжекции, други не. Ходих до София за ФМ, там лекарката каза без инжекции и и се доверих и нямах проблеми през бременността.
Сега съм при нов лекар, той каза пак, че ми е лека тромбофилията и без инжекции.
В най-скоро време ще отида на преглед да проверя какво се случва с тези хематоми..

Общи условия

Активация на акаунт