Термин Ноември 2025

• 27 150
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
И аз имам сезонни за ноемврийско момче и чакам с нетърпение резултата от пренатеста да започна да пера и сортирам. Ще гледаме да купуваме колкото може по-малко тази бременност, защото ми стана ясно през предната колко малко се ползва всичко. А и междувременно всички покрай мен родиха по 2 деца поне, та ми предлагат всякакви неща втора ръка. Мисля да се възползваме и “спестеното” да инвестираме в една хубава ваканция преди да се върна на работа.

На новите мами ми е ясно, че сте на друга вълна с покупките. 😀 когато ви е на сърце, тогава започвате 😍

# 721
С първата си бременност започнах да купувам веднага след като разбрах пола, но ми дадоха доста неща и не можах да си направя кефа да си купувам всичко, което ми хареса. Сега мисля да постъпя по същия начин. Ако е момче, ще си използвам нещата, които съм купувала за първото, но ако е момиче ще си купя всичко сама, за да си начеша крастата 🤣

# 722
в 14+6 съм по приложение, на ФМ ми изместиха термина с 5 дни напред, т.е. 15+4 май.
Продължавам да чакам да дойде този прилив на енергия. НЯМА ГО.
Един постоянен мързел, ленивост, отпуснатост, дотегна ми.
На 17.10 ми е термина, втора бременност, на 30г съм.

# 723
Моята я записаха в 9г.с + 3. 😊

Цитат на: Flower90=topic=1749772.msg49653155#msg49653155 date=1745818311
При мен също е второ и вероятно няма да купувам почти нищо , поне като за начало. Особено ако пак е момиче, всичко ще си има.

Да питам, че съм забравила, кога се регистрира бременността? След 12гс или при започната12та? Аз съм на преглед в 11+3 и се чудя дали ще я регистрират , живот и здраве ако всичко е наред.

# 724
И на мен АГ ми каза в 9 седмица да си взема направлението от личния🤗

# 725
И на мен АГ в 9та седмица ми каза да се запиша. Днес ми е втората консултация 🫶🏻

# 726
Момичета, надявам се всички да сте добре:) Мен ме заболя зъб вчера и доста си ме наболява днес, ще опитам да отида на спешно днес, въпросът ми е дали ако ми правят нещо - като отваряне или нещо по - сериозно, може да се сложи някаква безвредна упойка, че вече съм близо 11г.с? Благодаря ви Simple Smile

# 727
Момичета, надявам се всички да сте добре:) Мен ме заболя зъб вчера и доста си ме наболява днес, ще опитам да отида на спешно днес, въпросът ми е дали ако ми правят нещо - като отваряне или нещо по - сериозно, може да се сложи някаква безвредна упойка, че вече съм близо 11г.с? Благодаря ви Simple Smile
Здравей,най-добре направи консултация с АГ и зъболекар .Аз имах голям проблем със зъбите в началото ,мъдреци с остър пулпит беше ад и Аг ме консултира най-добре във втория триместър да ги извадя .Слава Богу вече се оттървах от тия гадости наречени мъдреци .Бебче си всмуква и калции и за това те наболява явно .

# 728
babydollmexx, много благодаря, аз съм с извадени отдавна мъдреци. Проблемът може би е с един зъб, който имаше киста преди 10 години и сега е умъртвен и с коронка, така го усещам, че оттам идва проблемът, но само гадая сега разбира се, защото няма нищо видимо - бял, хубав зъб си е. Току-що ми записаха час за следобяда, като казаха, че тъй като съм бременна, най-вероятно няма да ми правят снимка, но ще решат какво ще се прави, стискайте палци да не е нещо много лошо. Ние отиваме в БГ в сряда за седмица,  така че и там ще се консултирам. А какво обезболяващо е най-подходящо според вас, ако много ме заболи, както през миналата нощ, не пих нищо, но за всеки случай? Благодаря Simple Smile)

# 729
babydollmexx, много благодаря, аз съм с извадени отдавна мъдреци. Проблемът може би е с един зъб, който имаше киста преди 10 години и сега е умъртвен и с коронка, така го усещам, че оттам идва проблемът, но само гадая сега разбира се, защото няма нищо видимо - бял, хубав зъб си е. Току-що ми записаха час за следобяда, като казаха, че тъй като съм бременна, най-вероятно няма да ми правят снимка, но ще решат какво ще се прави, стискайте палци да не е нещо много лошо. Ние отиваме в БГ в сряда за седмица,  така че и там ще се консултирам. А какво обезболяващо е най-подходящо според вас, ако много ме заболи, както през миналата нощ, не пих нищо, но за всеки случай? Благодаря Simple Smile)
[/quote
Не се притеснявай ,всичко е наред лекаря ще вземе възможно най-доброто решение за теб в предвид факта ,че си бременна .Аз си умирах с този пулпит и след като ми го извадиха в 5 месец мъдреца разговарях със зъболекаря каза единствено и само Парацетамол за болката .

# 730
babydollmexx, много ти благодаря отново за отговора! Може би ще прибегна до парацетамола ако наистина започна да се мъча, мерси много:))

# 731
babydollmexx, много ти благодаря отново за отговора! Може би ще прибегна до парацетамола ако наистина започна да се мъча, мерси много:))
Няма проблем само бъди спокойна ,повече усмивки и само хубави неща свързани с бебчо си мисли аз така разсейвах болката 🥰

# 732
Не знам тук или някъде другаде някой беше споменал за болни колеги в офиса, но казвам ви направо не мога да повярвам хората колко са несъобразителни понякога. Винаги съм била на мнение, че ако си болен, по-добре е да се излекуваш и тогава да се върнеш на работа, ако е възможно. Имаме колежка в офиса, която без да преувеличавам е всяка седмица болна, ама всяка. Въртят се температура, кашлица, нос и каквото се сетите плюс стомашни вируси.

И тя отказва, ама отказва да си вземе болничен или да си остане вкъщи (имаме опция за хоум офис почти постоянно). Какви ли не разговори сме водили с колегите, опитваме се да ѝ кажем да се излекува и тогава да се върне, но не та не. Никой не знае, че съм бременна освен шефката ми, всички ѝ се дразним, но момичето си идва и заразява наред. Излязох хоум офис, поради други причини, но това също е нещо, което ме притеснява в така крехките първи седмици.

Има ли някой друг с моя проблем Frowning1 Ясно ми е, че светът не се върти около мен, когато съм бременна, но ми се струва, че това съвсем нормални социални порядки. Извинявам се за дългия пост, но засега само вие знаете и ми е много приятно да си споделям мъките и радостите тук Blush

# 733
Да, аз писах. Аз не мога и хоум офис в момента да изляза. Красота.
Аз и от работа се притеснявам да не лепна нещо, но повече се притеснявам от малката , която ходи на ясла.
Миналата седмица имахме ужасно кашляща колежка, за сега поне не съм се заразила. Но малката ако се разболее, нямам шанс, нищо не ме пропуска.
Надеждата ми е , че идва по-топло време, дано намалеят вирусите.

# 734
Аз съм си хоум офис от началото на пандемията още, като обикновено екипа се събираме в офиса на 1-2 седмици. Откакто съм бременна обаче умишлено само веднъж отидох за един ден с по-важни срещи, така че и да имам такива колеги, не съм била в досег с тях. Наистина е тъпо, че има толкова несъобразителни хора, защото рискуват здравето на всички околни, независимо бременни или не.

Ние по Великден пътувахме 450 км, за да споделим новината със семейството на съпруга ми и какво да разберем, в момента, в който пристигнахме - свекървата е болна от 3 седмици и изобщо не сметнала за необходимо да ни казва, че да ни спести пътуването, дори твърдеше, че след толкова време вече не е заразна. За щастие наистина никой друг не се зарази (поне доколкото знам, че не всички съм ги виждала от тогава), но ни стана много неприятно и некомфортно през следващите 2 дена, които бяхме нон-стоп заедно.

Общи условия

Активация на акаунт