За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 32 874
  • 509
  •   3
Отговори
# 15
Мисля си колко много дъщеря ми прилича на мен. С най-лошите ми страни.

# 16
Мисля дали е вярна оная максима, че за да се оправят нещата, трябва преди това тотално да се сго.нят.

# 17
Мисля дали е вярна оная максима, че за да се оправят нещата, трябва преди това тотално да се сго.нят.
Можеш да си сигурна!
Скрит текст:
„Най-тъмно е преди зазоряване.“
„За да се роди нещо ново, старото трябва да умре.“
„От хаоса се ражда ред.“
„Трябва да удариш дъното, за да се оттласнеш нагоре.“
„Разрухата предхожда възраждането.“
„Без буря няма ясно небе.“
„За да се изгради нещо ново, първо трябва да се срине старото.“
„Без криза няма промяна.“
„Понякога трябва да загубиш всичко, за да разбереш какво е истински важно.“
„Пречистването минава през огън.“

# 18
# 19
  • Варна
Към списъка бих добавила и последните думи от един любим роман, макар че са доста по - крайни:

"На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът." Граф Монте Кристо

# 20
Никога не ми е харесвало, че подобни максими са толкова верни. На мен ми е студено, въпреки че е топло и искам да спя. Мисля си за сън, който никога не се наваксва. И за шоколад.

# 21
  • France
Никога не ми е харесвало, че подобни максими са толкова верни.
Според мен не са. Просто едно успокоение в повече.
Като млада четях много Тери Пратчет и се заливах от смях. Сега го препрочитам като възрастен и виждам съвсем други неща. Например Смърт: "Няма право и неправо. Има само АЗ."

# 22
Его-то е реално. То е съм,съмност. Аз-ът е измислица.

# 23
Тери Пратчет не е универсално мерило, но все пак казва, че
 "Човек може да се самозабрави толкова много, че да започне да вярва в собствените си приказки."

# 24
Това са приказки за самоуспокоение. Понякога след тъмното идва още по-тъмно. И просветлява след има-няма 100 години, когато за конкретния човек няма никакво значение.

# 25
  • France
"Човек може да се самозабрави толкова много, че да започне да вярва в собствените си приказки."
Именно Simple Smile

# 26
  • Другата България
Всеки сам за себе си избира в какво да вярва.
Дали в това, че след тъмното идва “светло“, или пък идва “още по-тъмно“.
Вярата в първото може би прави хората оптимисти, но вярата във второто определено ги прави крайни негативисти.
Истината е по средата - в реализма.

# 27
"За щастие,точно когато нещата бяха най-черни,избухна война" – Джоузеф Хелър,"Параграф-22". Laughing

# 28
Все по- често се улавям, че в мимики и жестове ужасно съм започнала да приличам на баща ми.

# 29
  • France
Всеки сам за себе си избира в какво да вярва.
Точно това имам предвид. Вяра = субективизъм

Общи условия

Активация на акаунт