За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 46 970
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Те сега всички станаха психолози, психолозите повече от пациентите.

# 721
Е как така всички? Нали е регулирана професия,трябва си образование.

Аз си мисля, че не мога да огрея на всички желания и хрумки.
Иска ми се, една допълнителна седмица отпуска,  само да си почина, от хрумките на народа вкъщи Imp
Не знам, остарявам ли, но вече предпочитам по- леж пром,  по- кротко и по- тихо да си почивам Flushed

# 722
Не е регулирана според психолозите, които учат 4-5 години, а не само магистратура.
Вече 30г е модерно да учиш психология, даже децата ходят в чужбина да следват, а все още е табу да ходиш на психолог.

# 723
Рамацоти има нещо вярно в мисленето на психолозите, които учат от самото начало "психология".  Има хора, започнали да речем работа като възпитател със завършена бакалавърска степен на половин щат в някое училище и по стечение на обстоятелствата са им подсказали да запишат, макар и платено магистратура по психология. Така училището плаща пътни разходи на един човек - вече е назначен и на половин щат психолог. Това е икономически изгодно в малките общини. Да обаче училището след година, две е закрито и вече има един психолог на борсата. Учил е да речем два семестъра магистратура, но има стаж и ще е предпочитан кадър пред кандидат- магистър, започнал да учи психология от самото начало. Между другото и тази година е висок бала в СУ. Синът ми нямаше да влезе там държавна поръчка.  С интерес учи, а аз се учудих какви предмети изучават.

# 724
Ами, значи не е регулирана, прави са , които учат от " самото начало ".
Според европейски стандарти, професионална организация на психолозите, може да има за членове с 1ва и 2ра степен, или интегрирано 5 годишно 300 кредита, образование.

# 725
За насилието между децата, днес два клипа, единия на площада, където има много хора и камери, КОРЗ.

# 726
Мисля си как се превърнахме бавно и неусетно в едно консервативно общество. С ММ гледаме един стар сериал (от преди 15-20 години) и има серии с една трансексуална жена, лесбийки... сега си представям какви полемики щеше да има : че е уок, какможетака деца го гледат... липсва ми това време, когато всичко се приемаше лежерно
Да не са Новите съседи?😁

# 727
  • София
Мисля си, че имам нужда от ново пътуване, че искам да мина много километри, доставя ми удоволствие. В напрежение съм и едни лични неща дали ще се случат и как, просто когато пътувам, няма да ги мисля толкова.

# 728
И аз за пътуване до мисля. Иска ми се Октомври да ида някъде.

# 729
Хижа Кукер на Витоша. Хижата е като от немска детска приказка...

# 730
Може ли да се посети само да се разгледа?

# 731
Може ли да се посети само да се разгледа?
Естествено. Сега разгледах сайта им и също ми се иска да я видя, но тази седмица ще вали и няма да е за разходка в планината

# 732
Ние другия месец ще ходим в София, ще водим и внучето да го качим на трамвай и метро и ще отидем и до тази хижа, да види нещо различно. Ако може да ме упътите, билети за градския транспорт откъде се купуват?

# 733
  • Бургас
Хижа Кукер на Витоша. Хижата е като от немска детска приказка...
Започнах да си мисля за тази хижа!
Не съм я чувала, но сега отивам да я търся в нета, че ме заинтересова силно!

Иначе в мислите ми е как си мина лятото, и как нямаше време за плаж и тази година и все повече се дразня от работата си! Не искам да я напускам, понеже сме страхотен колектив, шефовете също!
Но ми се иска вече по-лека работа, по-спокойна и с повече свободно време!

# 734
  • София
Bubolina, билети освен в пунктовете на градски транспорт има на входа на всяка метростанция - гише и апарат. За трамвая можете да купите от ватмана или директно да чекирате банковата си карта на апаратчетата при качване. Не се бавете, контрольорите тук са ужасни и ще ви глобят веднага.

Общи условия

Активация на акаунт