Да се свържа ли с близките на баща си?

• 6 323
  • 123
  •   1
Отговори
# 105
Авторке, послушай сърцето си, интуицията си, ако се чувстваш, че знаеш, че трябва да го направиш,  направи го. Всеки човек има право да знае произхода си, остави какво ти е разправяла майка ти, нейната история може да не е 100% истина, истината може да е някъде по средата.
Може пък и да са добри хора. Може и да те приемат и да си поддържаш връзка с някой от техния род.

# 106
  • САЩ
Моето мнение е да се свържете с близките на починалия ви баща, но това да стане със знанието на майка ви, а не тайно.
Най-вероятно, като задоволите любопитството си за произхода ви, животът ви ще се върне в обичайното русло.
Вие трябва да си отговорите на въпросите,които ви вълнуват, иначе тези неотговорени въпроси ще продължавта да ви терзаят.

# 107
Не мисля, че ще получиш задоволителни отговори на въпросите си. Напротив - ще разбъркат още повече мислите и чувствата ти. Моят съвет е да оставиш всичко така. Бях в подобна ситуация, да кажем - слухове за извънбрачно дете на близък, който почина. Подпитах тук и там - отрекоха. И реших, че ще се набъркам в още по-големи бъркотии и че щом човекът не е казал приживе - няма аз да оправя нещата сега. Оставих всичко така.
С две думи - отговори си сама на въпросите, прости, ако трябва на баща си, че е бил такъв какъвто е бил и благославяй това, че си отгледана с любов в това семейство и забрави биологичния си баща.

# 108
Знаете отговорите на въпросите само от едната страна - страната на майка Ви. А те може да отговарят на нейните интереси, нагласи, интерпретации. Всеки има право да знае корените си. Потърсете роднините на баща Ви. Имате право да знаете и другата гледна точка. И не само това. Едно дете носи гените и на майка си и на баща си. Независимо дали бащата е участвал в отглеждането му. Историята Ви датира отпреди 26 години. Достатъчно време, за да станете по-мъдра във взимането на самостоятелни решения и избори  за собствения си живот.

# 109
Знаем, че не е припозната, пише го в поста и.

Не е сигурно.
Пише, че био-бащата не я е припознал.
Може друг да я е припознал, данни липсват.
Може и био-то да я е припознал, майката в срок да се е възпротивила и за био-то е останала само възможността за иск, което да не е предприел.
Може майката да има нов брак преди раждането, за който детето да не знае, а после да се е омъжила за настоящия си съпруг.
Няколко са хипотезите.Безсмислено е да градим хипотези върху предположения. Питащата не казва, че в уд- ето и  за раждане пише " баща - неизвестен", а всичко го имат за подразбиращо се. Без документи няма как да се коментира.
При тогава действащото законодателство, при едно направено припознаване, припознаване от друг или иск от него не бяха допустими.
Коментиращите налагат сегашната матрица на правоотношения отпреди 26-27 години.

С риск, да съм лошата:
ако майката не е забременяла от изнасилване ( не дай Боже на никого !), то отговорността, какъв мъж е избрала за баща на детето си, е нейна.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 17:55 от Deborana

# 110
  • София

С риск, да съм лошата:
ако майката не е забременяла от изнасилване ( не дай Боже на никого !), то отговорността, какъв мъж е избрала за баща на детето си, е нейна.
Що за глупости?! Да не е знаела, че е такъв? По тази логика и жените избрали къса пола са виновни, че са изнасилени. Виновен е родителят, който си изоставя детето. Не друг.

# 111
и забрави биологичния си баща.

Това само някой луд може да го направи. Хората имат майка и баща и го знаят.

Бояна, всеки пълнолетен е отговорен за действията. Ако си решила да раждаш от лош човек, това е твоето решение.

# 112
То няма гаранция за нищо. Както казва баба ми: "Човекът е скрита работа". Някои неща се виждат в последствие. В началото може някой да изглежда добър, но впоследствие се разбира, че не е така.

# 113
Всеки бил отговорен за действията си, ама мъжът, който изоставя бебето, не е отговорен, жената е отговорна за това какво прави той. Добре

# 114
Мисля, че се има предвид, че много жени често раждат от мъже, които отдалеч си личи, че са безотговорни, но някак смятат, че ще го променят. Други дори смятат, че ще го вържат с дете. И тук напрактика има отговорност при самия избор, ако човек е жертва не е виновен само другият, който се възползва, а трябва да се избира умно и отговорно. Ето има друга подобна тема на жена, която е изоставена с дете и се готви да ражда от друг, който й дава ясни сигнали, че не я иска, ако забременее от него то тя носи отговорност за този грешен избор, това не прави бащата отговорен, той си е безотговорен то е ясно.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 17:40 от Tanya Valcheva

# 115
Всеки бил отговорен за действията си, ама мъжът, който изоставя бебето, не е отговорен, жената е отговорна за това какво прави той. Добре

Това кой го е написал? Да, той е идиот, но аз съм го избрала за баща на детето си......невинна ли съм?

# 116
Това е въпрос,  който стоварва вината вържу жертвата, че не се е пазила.

Хубаво е вече да се излезе от това мислене и вината да се търси там, където я търси и закона. Идиот, не идиот, баща е и има съответните задължения. Които в случая са му се разминали и е било за добро.

# 117
Аз ако отида посред нощ в циганската махала полугола и накичена от главата до петите със злато, вземат да ме изнасилят и убият чия е вината? На примитивните индивиди които са го направили на първо място, но и аз не съм била предпазлива. Стига с тези измишльотини, тренда вече се смени. Ако съм родила от идиот, вината е и моя.

# 118
Има вина, има наказание.
Но майката отглежда детето САМА - не е точно наказание, но това е голяма отговорност, себеотдаване, работа, финанси. Така че тя е "платила" за грешния избор на осеменител. Защо трябва да носи отговорност за неговото бягство от отговорност?

На някои мъже дъъълго време не им личи, че са боклуци. Поне за 2 случая се сещам след 10+ години брак и лечение за безплодие, бащите избягаха с 200 малко преди или след раждането. И после никакви срещи. В тези 2 случая не можаха да избягат от бащинството, което беше автоматично, заради сключен брак. Но до там - издръжка 0 лв., гледане също.
В единия случай лелята (сестра на бащата) си обича племенника, вижда го редовно. Не го отглежда, не замества бащата, но детето (вече мъж) има връзка с родата.
Затова й авторката е добре да се срещне с роднините. Има 10-20% шанс да се зарадват. Не е много, но е повече от нула.

# 119
  • До хладилника, който обичам
Единствено би ме интересувала здравна история в такава ситуация. И ако има как другояче да се набави, не бих барнала такива псевдо-роднини и с пръчка отдалеч (приемам, че знаят за съществуването ти).

Общи условия

Активация на акаунт