Защо навсякъде където стъпваме има отпадъци, защо не сме като истински европейци?

• 6 990
  • 222
  •   1
Отговори
# 195
Днес, докато си вървя из квартала, един мъж пред мен мина покрай билборда, обърна гръб и се напика. Да беше сред храсти, пак щях да разбера. Кварталът не е много населен,  но го направи на открито, денем. Добре, че казах, че в Индия правят такива неща, а днес се случи пред мен.

# 196
  • пустинята Гоби
Напика или изпила, аз поне правя разлика. Аз съм виждала и жена да пикае в градската градина в София, ама не беше добре с главата със сигурност. Което не означава, че се среща под път и над път. Прости хора има навсякъде, не е български патент, а и да е, доста народ се изнесе в чужбина и не само от острите.

# 197
Не знам, живея в голям град в Германия и ме дразнят боклуците и мръсотията. Особено метрото често е много мръсно. Често има и счупени стъкла. Днес бяхме сред природа в уж защитена природна зона и някакви тъпанари си бяха изхвърлили опаковки от енергийни напитки...а на мен и на децата мъжът ми ни се сърди ако излезем от пътеката минимално, за да вземат децата по някоя шишарка/пръчка. Не трябвало нищо да се пипа, а дебили изхвърлят празни кенчета.
Из града често намираме и счупени стъкла. За мен чистотата е възможна само в по-малките населени места, в които всеки трепери да не е мръсно пред къщата му и си поддържа. В големите градове  е кочина май навсякъде.
Все пак в София зависи и от кварталите. Моят квартал е потресаващо мръсно и мият само преди избори в най-буквалния смисъл на думата, но в центъра на София не мисля, че е по-мръсно, отколкото в други европейски градове, а и в добрите квартали мият и не е така мръсно -- например в Изток.

Голям проблем в София са изпражненията на животните. Те тук съм съгласна -- наглите кучкари, обаче, няма да се съгласят да си почистват.

На темата с пикаенето -- то само българите пикаят на публични места...

# 198
Глобата за изхвърлен на улицата фас във Великобритания е 500 паунда. В Централен Лондон ежедневно гъмжи от туристи и не съм забелязала да има боклуци по улиците. Пикаещи на открито мъже съм виждала само в България. Пътищата ни са ужасни, фасадите на повечето сгради ( панелени блокове и къщи) са направо грозни. Всеки санирал тераса в различен цвят и ето ти пример за манталитет - аз да си санирам и боядисам както ми харесва , пък че сградата изглежда ужасно не е мой проблем…

# 199
  • По света и у нас
Представяш ли си колко ще забогатее София ако вкарат глоби за графити и цигарени фасове. Защо не сме го направили това все още??

# 200
Представяш ли си колко ще забогатее София ако вкарат глоби за графити и цигарени фасове. Защо не сме го направили това все още??
Оле, за графитите хич не се сетих.
В нашия град няма празна стена/пейка, пълно е с художници.
В момента е оправено, но и спирките за автобуси бяха много ужасни преди.

# 201
Графитите също трябва да са забранени и всички драскащи по сградите глобявани със солидна сума . Грозна картинка са и не бих ги нарекла художници. Street art има навсякъде по света, но няма нищо общо с грозните графити, които правят в България.

# 202
  • Пловдив
Айде, освен че нищо си нямаме в Бг, сега и графитите навсякъде хубави, пардон - стрийт арт, само тука - грозни.

# 203
Днес пък видях как хвърлят билети след като слизат от автобуса. Беше едър мъж, така е научен сигурно.

# 204
Айде, освен че нищо си нямаме в Бг, сега и графитите навсякъде хубави, пардон - стрийт арт, само тука - грозни.

Ммм, да, приятно е да гледаме свастики, "ЦСКА", "1914" или любимото ми "тука думках Цецка" навсякъде по подлезите.. страшно изкуство Grinning

# 205
Магдена, поздравявам те с малко street art от личния ми архив :

# 206
  • Пловдив
Аууу, такива неща не може да се видят в България, абсурд, никъде. Значи, доказа ми неопровержимо, че в чужбина драсканици няма.

# 207
Тези са от Бургас:

Скрит текст:

Хубави са, но аз не съм фенка на това изкуство по сградите. Нито в чужбина, нито в България.

# 208
Магдена, нещо си в кофти настроение 😊 нищо не се опитвам да доказвам. То няма и нужда де.
По-красиви са ми от свастиките и грозните графити . Ice Queen, Бургас ми е един от любимите градове в България 😍

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 20:43 от •MERA•

# 209
Ето и от мен, от пред родното място на един много (световно) известен експресионист.

Добре че са понадраскали на преден план, че онова отзад не’ам как да определя.

Поправям се, това не са графити, а репродукция, на творение на художника, чийто оригинал е в частна колекция в Люксембург

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 11:32 от ierldan

Общи условия

Активация на акаунт