Да сменя ли името на бебето?

• 5 194
  • 155
  •   1
Отговори
# 15
Щом той го е избрал е нормално да не е съгласен. Обаче за тези неща се мисли по навреме. Името на детето ти трябва да е нещо, което изричаш с обич, а не нещо, с което да се налага да свикваш.

# 16
И как се казва бебето? След като с бащата нямате съгласие за име как ще го смените?

# 17
Не си ти най- важна в описаната история. Детето ти не е кукла на конци, нито ти е собственост. То е човек, има си име, независимо ти харесваш ли го или не. Да си мислила, когато е трябвало.

# 18
И как ще смениш името без съгласието на бащата? Ако той реши пак да го смени, ще настане голяма бъркотия...

# 19
Може би ако споделиш как се казва бебето и как смяташ да го кръстиш, ще може по-конкретно да се отговори трябва или не трябва. Ако е нещо много архаично или осмиващо, на твое място бих опитала да сменя. Но в тази ситуация, ако бащата не е отстъпил още преди да се даде име, не знам какво би било сега, когато детето вече има такова, още по-трудно ще е.

# 20
Като компромисен вариант можете да оставите името на свекървата като второ име - с тире или без - и да добавите и желаното от Вас. Така мъжът Ви може да се съгласи да го смените, а и свекървата няма да се обиди. Тоест, предлагам да дадете двойно име на детето си, ако е възможно.

Снежина ли е името? Видях, че имате тема за името Снежина. Името е по-рядко срещано, но не звучи зле. Ако съвсем не Ви допада, не е ли склонен съпругът Ви на друго име със същата буква - Светла/на, Светослава, Сирма, Силвия, Северина, Сузана, Соня, Стела?

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 02:00 от Radilena

# 21
Като компромисен вариант можете да оставите името на свекървата като второ име - с тире или без - и да добавите и желаното от Вас. Така мъжът Ви може да се съгласи да го смените, а и свекървата няма да се обиди. Тоест, предлагам да дадете двойно име на детето си, ако е възможно.
Разбрах Ви и това пробвах. Не се одобри...

# 22
  • над кукувичето гнездо
Ами, измисляте някое галено име, с което вие да наричате детето си и то лека-полека ще се наложи като обръщение към него. Познавам Трифонка, на която казват Фифи. И тя така се представя. Също Василена, която нарича себе си Лена и Калоян, на когото казват Кан, както и Румина, на която казват Венци. Даже галеното може да е нещо, различно от името и пак ще се прокара. Винаги може да стъкмите история, че детето така е казало името си, или само на това се обръща.

# 23
Ако името наистина е Снежина и свекървата е Снежа.
Мисля че Ина е чудесно съкращение.
А името Снежина си е много хубаво.

# 24
  • Далечният изток
Хубаво е, ама е на свекървата... Wink

Авторке, няма да се пребориш за друго име, свиквай с това. Вариант е ти да си ѝ казваш Лили, Мими или каквото там си харесаш. Ина изобщо не е лошо за галено. Ти ѝ казвай Инче, пък другите да ѝ казват Снеже или там нещо друго.

# 25
Всички ще казват на детето така, както майката го нарича. Ако казваш Ина, Инка, Инке, в парка, в яслата, в детската, в училище ще се наложи това име и така ще се обръщат всички към нея.

С име на бебе по принцип е трудно да свикнеш, защото все още нямате комуникация на по-вербално ниво. Като започне да говори, да ти отговаря, чувайки си името, ще е друго.

# 26
  • Beyond the stars

С име на бебе по принцип е трудно да свикнеш, защото все още нямате комуникация на по-вербално ниво. Като започне да говори, да ти отговаря, чувайки си името, ще е друго.

Абсолютно.
Нашият младеж е кръстен на баща ми и обичам това име, но той е единственият, който познавах с него. В първите месеци ми беше супер трудно дори да асоциирам бебето с името Blush

Съвсем е възможно на това да се дължи несвикването.

# 27
Предполагам, че си се настроила срещу името, защото ти е наложено - защото не е приет твой вариант и твое предложение. Това не е проблем на самото име, а са вашите отношения с мъжа ти.
Очевидно няма да е съгласен на цялостна смяна, след като не се е съгласил и на малки промени. Според мен, разумното е да приемеш това име и да се съсредоточиш върху друго - върху разбирателството с мъжа. Струва ми се, че няма да ти е лесно. Дано го обичаш, какъвто е, защото няма да се промени.

# 28
На мен Снежина ми харесва, може би защото леля ми се казваше така и беше прекрасен човек.
Иначе подкрепям, че трябва време да свикнеш с името на бебето.

# 29
И на мен Снежина ми харесва, даже повече от другите предложени тук със С. На галено може Джина.

Общи условия

Активация на акаунт