Данъчни облекчения за деца - 2

• 4 457
  • 146
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Аз независимо дали пода ам през мен или през ММ все ги получаваме след 20-я ден (да не кажа към 30-я), не знам на какво се дължи това. Ето и тази година аз подадох на 13.03 и има хора, които са ги получили вече. Важното е, че съм я попълнила пък когато тогава.

# 106
Миналата година ги получих за 2 дни буквално. Тази година подадох на 16.03. и все още нямам превод. Чудя се дали следващата седмица да звъня да ги питам дали има проблем или да си изчакам търпеливо?

# 107
Аз подадох на 12.03 и едва вчера получих. Миналата година за 2-3 дни ги получих, но тази определено имаше забавяне.
Миналата година ги получих за 2 дни буквално. Тази година подадох на 16.03. и все още нямам превод. Чудя се дали следващата седмица да звъня да ги питам дали има проблем или да си изчакам търпеливо?

# 108
Аз получих в рамките на 2 работни дни превод.
София!/Люлин

# 109
Момичета и аз ги получих днес.

# 110
Здравейте! Аз подадох декларацията си за 2024г. и буквално на следващия ден ми преведоха облекчението. До тук добре. Но след това на 12.03 подадох декларации за 2022 и 2023. Приети са и сега не знам какво следва - трябва ли да се свърже с мен някой от НАП или?

# 111
  • Балчик
Здравейте! Аз подадох декларацията си за 2024г. и буквално на следващия ден ми преведоха облекчението. До тук добре. Но след това на 12.03 подадох декларации за 2022 и 2023. Приети са и сега не знам какво следва - трябва ли да се свърже с мен някой от НАП или?
Да, очаквайте да се свържат с вас, правят проверка и ако всичко е точно ще ви върнат данъка, но преди това ще имате глоби за неподадени в срок декларации,  плащате глобите и ви връщат парите.

# 112
  • Русе
Има ли глоба, ако искаш само да ползваш облекчението за деца, тоест данъците ти са платени, но не си се възползвал от възможността да си получиш парите?

# 113
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз на 10.03 пуснах за две облекчения - ТЕЛК и дете. Още е на статус "приета". Срокът е месец, та си чакам.

# 114
  • Балчик
Има ли глоба, ако искаш само да ползваш облекчението за деца, тоест данъците ти са платени, но не си се възползвал от възможността да си получиш парите?
Аз не ви разбирам въпроса? Ако желаете да ползвате дан.облекчение, следва да деклариране в определените срокове,  всичко декларирано сред това подлежи на глоба/ ако не е в давност/.

# 115
Да споделя във връзка със забавянето при мен. Изчаках 10 дни, но реших да проверя дали не съм допуснала грешка. Оказа се, че не съм попълнила коректно Приложение 10. Вчера го коригирах, днес имам превод.

# 116
Здравейте, имам следният въпрос - за 2024г. съм работила 3 мес. на трудов договор. При зареждане на данни подадени от работодател към НАП излизат само за 1 м.- получих тези пари.
Но за другите 2 мес. не са въведени данни от работодател, защото ми плащали с месец назад и влизало в 2025г.
Въпросът ми е кога пак да подам коригираща декларация за остатъка? Има ли срок работодателят, до който трябва да зареди другите данни в НАП?

# 117
След като работодателя казва, че ги е изплатил през 2025г ще ви се заредят догодина  в годишната декларация за 2025г...другия родител няма ли доходи, за да ползвате чрез него облекчението?

# 118
А може ли другият родител да подаде сметка, на която не е титуляр?

И друго - ако той вземе за 2024г. остатъка, аз другата година не трябва да подавам за 12 м, а само за 10 ?

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 23:46 от mmoiri

# 119
  • Балчик
А може ли другият родител да подаде сметка, на която не е титуляр? - да, но изписва задължително на кого е сметката

И друго - ако той вземе за 2024г. остатъка, аз другата година не трябва да подавам за 12 м, а само за 10 ? - не, това не е логиката за връщане на данъка

Общи условия

Активация на акаунт