Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 950
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Моето в понеделник на 30+3г.с. беше 1800гр.
Няколко дни май е напред,но е супер.Аз на 31ви съм на преглед 26+1 ще я видим дамата вътре какви ги върши,освен че се изявява денонощно ,като Стефка Костадинова висок скок.

# 181
Моето в понеделник на 30+3г.с. беше 1800гр.
Няколко дни май е напред,но е супер.Аз на 31ви съм на преглед 26+1 ще я видим дамата вътре какви ги върши,освен че се изявява денонощно ,като Стефка Костадинова висок скок.
Да, по-едър върви. Но таткото е дълъг, и всички в семейството му са били поне 3500 родени и над 50см. По моя линия - аз съм родена 3700гр, но към 48/9см, преносена 2дни, но нито майка ми, нито аз сме имали някакъв проблем. Най-едрото бебе в семейството ни е братът на баба ми - ок.5кг. Баба ми много обича да ме плаши с това Grinning

# 182
  • Пловдив
Таблиците според мен са ориентировъчни, също и измерванията на ехографа, той реално мери размера на главичката, коремчето и крачето, за да направи сметка за кг на бебето. Сравнявам по дъщеря ми, която в 28 ма също е била 1230гр , също така в 36 + дни е измерена 3250гр, а след две седмици реално се роди бебе 3170гр., което си е бая отклонение. Но например по измервания главичката й е малко по-голяма както и на малкия сега и това вероятно вдига теглото.
1750гр си е сериозен грамаж, но пък щом док не се притесняват, и изследванията са добре, всичко е супер. За сега на мен също ми казват, че е нормално за момченце да върви малко по-напред. Аз всичко си сравнявам с дъщерята и горе долу вървят еднакви. Отделно , че при нея както е била напред до 28ма седмица, след това виждам, че се е забавил растежа и си е влезнала точно по норми.
Сравнявам и с мои приятелки, без здравословни проблеми, раждат големи бебета, просто си хапват повече, а са си слаби и бебешоците растат яко. Даже се фраппирах тия малки момичета откъде ги вадят тия бебета по 4 кг.
В крайна сметка всички сме различни, няма как и бебетата да са еднакви едни са по-нисички, други по-високи, едни по-едри, други по-финни. Важното е да са здрави Heart

# 183
Хмм сега погледнах, че в 20та г.с. +5 дни е била 349 гр. Това май го дават малко над "стандартното"? Не че ще се очудя, малкия се роди в 41ва седмица 3,650 см и цели 53 см. Да не говорим, че баща му е бил 5 кила, а сегашният ми мъж двете му дъщери са били по 4 кг парчето 😅
Ама все пак се надявам да не е баш 4 кила като се роди 🙄

# 184
AirplaneMode, летях вече и просто бях с oversize сако, хич не се и виждаше, никой не ми е искал документ. Гледах да не стягам колана и увеличих от 2 на 3 магнерота за дните на летене, така ме посъветва АГ Simple Smile

Моето бебе в 27+5 измериха около 1кг. Казаха, че си е точно в норма. Ок ми бяха и околоплодните води, няма да ми назначават обременяването с глюкоза и съм на седморо небе 😀 даже АГ каза, че вече не ми забранява и въглехидратите 😀 не че съм ги ограничавала особено де..

# 185
Сега взех да си мисля... Вие знаете ли къде ще запишете бебето на личен лекар??
Нашата записва, но аз не съм много доволна Sad за мен като цяло повечето са неадекватни, поне по София.
Някой запознат ли е, има ли някакви пакети педиатрични, на частно, където да има надежда, че са ок нещата??

# 186
Аз гледах педиатеичните пакети в Надежда. Но доколкото разбирам от обясненията там, това не отменя необходимостта да търся личен лекар по здравна каса, който да администрира поставени ваксини и т.н. А инак всички ме плашат от сега да търся личен лекар на бебето и как никъде не приемат.

# 187
AirplaneMode, летях вече и просто бях с oversize сако, хич не се и виждаше, никой не ми е искал документ. Гледах да не стягам колана и увеличих от 2 на 3 магнерота за дните на летене, така ме посъветва АГ Simple Smile

Моето бебе в 27+5 измериха около 1кг. Казаха, че си е точно в норма. Ок ми бяха и околоплодните води, няма да ми назначават обременяването с глюкоза и съм на седморо небе 😀 даже АГ каза, че вече не ми забранява и въглехидратите 😀 не че съм ги ограничавала особено де..
Благородно ви завиждам..моите води на последните два прегледа са завишени и не падат и съм доста притеснена,вече не знам какво да предприема.

# 188
Някой скоро тук беше описал как са нещата в Поликлиника България и на мен ми се стори удачен вариант. Само дето не ми е особено близо, но за 40лв само и добри условия - звучи идеално. Отделно до нас буквално има лични лекари и след около месец ще отида на място да проверя записват ли деца. Последен вариант ми е моята лична, от която съм доволна, от бебе съм при нея. Тя ще ни запише, но пак ми е на 15 мин с кола, а и си е стсра поликлиника и не е много приятно чакането в нея. Но ми е вариант

# 189
Аз от два месеца чета ревюта и питам за читав личен лекар във Варна, който да не ми е в другия край на града + да можем да се свържем и с него по вайбър в работно време, ако има някакъв въпрос. Вече дори не търся да е и педиатър - една от педиатърките с уж доста добри отзиви и в интернет, и от позната, която си води малкия при нея, работи в клиниката срещу нашия блок, не са й невъзможни часовете в супердок засега, та обмислям като педиатър да посещаваме нея, в клиниката има и доста лични лекари, но не знам някой от тях да записва новородени и обмислям да питам, защото ще ми е супер, не съм шофьор. А в най-лошия вариант ще го запишем при нашата лична, която реално преглежда много деца, но не мога да съм кажа, че съм очарована от нея и че работи 4 дни в седмицата и редовно си сменя в кой ден от седмицата въобще не практикува, разбираш го като отидеш до кабинета й. Имам съмнения да се съгласява да дава направление за педиатър, защото се прави, че от всичко разбира - аз поради тази причина спрях и да ходя на прегледи по здравна каса, въобще не ми се занимава да чакам 2 часа пред кабинета й, за да ми каже как вече миналата година ми е давала направление за гинеколог и не може да ми даде пак, а за оскъден цикъл да пия вит. Е на капки. Уж има хора с малки деца, които пък са доволни от нея. Мисля да попитам по-скоро още някоя позната за личен лекар тук, от който са доволни и дали записва новородени. В Майчин дом имат педиатри, та и там няма да ни е проблем и на частно да ходим.
Нашата лична не е много надалеч, но пак е слизане по баир и няколко индустриални улици без тротоар, а иначе трябва да се обикаля, което с количка въобще няма да е удобно. Това за Варна, наболяла тема ми е и на мен.

# 190
Моето момиче за 29г.с е 1390гр, с АГ сме говорили за раждането и се обадих в болницата, към която сме се насочили, за да задам няколко допълнителни въпроса, които имах. А относно личен лекар все още не съм се насочила.
До момичетата, чиито бебета се обръщат все още-усещате ли момента, в който се завърта или установявате при преглед, понеже бебчето ми до сега си е главнично. Също така днес ми се случи да усетя леко течение, ей така от нищото, което беше без цвят или мирис(като вода) и се притесних, понеже по-рано имах и стягания. Та писах на АГ и тя ме викна на преглед веднага, не се установи спукан мехур или дори изстъняване, но каза, че може да е и в горната част или просто бебчето да притиска пикочния мехур и неволно да се отпуснат нервните окончания. През това вереме си я усещах напълно нормално.
Ако трябва да бъда честна мисля че май е било последното. Никога до сега не ми се е случвало.😅

# 191
Момичета, от няколко дни не спирам да се ядосвам на моя лекар, който иначе много харесвам. За това с тесния таз и усещането ми, че иска да ме намести в графика си със секцио.. буквално и това сънувам, много ме гложди. За друг добър в Токуда не мисля, че имам време да се доредя за час, та обмислям Надежда като план Б. (Следя ги онлайн и са доста готини, особено собственикът, много е интелигентен и интересен, слушам му подкаста). Знам, че там няма избор на екип и мога просто да отида, като започне раждането.
Някоя от вас има ли , която е избрала там и може да разкаже как стоят нещата?

Ще изчакам до следващия преглед да му видя финално становището на моя лекар, но искам да съм подготвена.

# 192
В "Щерев" са супер привърженици на естественото раждане - д-р Певтичев е много добър, сега проверих, за него има часове на 01/02/03 април. За д-р Доленска също има часове.
При кого се следиш в Токуда, защо не му се довериш? Какво толкова те е страх от секциото?

Момичета, от няколко дни не спирам да се ядосвам на моя лекар, който иначе много харесвам. За това с тесния таз и усещането ми, че иска да ме намести в графика си със секцио.. буквално и това сънувам, много ме гложди. За друг добър в Токуда не мисля, че имам време да се доредя за час, та обмислям Надежда като план Б. (Следя ги онлайн и са доста готини, особено собственикът, много е интелигентен и интересен, слушам му подкаста). Знам, че там няма избор на екип и мога просто да отида, като започне раждането.

Ще изчакам до следващия преглед да му видя финално становището на моя лекар, но искам да съм подготвена.

# 193
Не мисля че тук става въпрос за "какво толкова те е страх от секциото ". За да има предпоставки за секцио, когато човек ИСКА и може да роди нормално,  те трябва да са обосновани с реални медицински показатели. Напълно подкрепям да се търси второ мнение. "Тесен ти е таза" е стар бг похват на лекари, на които не им се занимава,  съжалявам. Не става въпрос за страх, а за обективно мнение и причини...
Човек трябва да слуша интуицията си.

В "Щерев" са супер привърженици на естественото раждане - д-р Певтичев е много добър, сега проверих, за него има часове на 01/02/03 април. За д-р Доленска също има часове.
При кого се следиш в Токуда, защо не му се довериш? Какво толкова те е страх от секциото?

# 194
Мерси, Dobrana, за Щерев нямам много информация, ще ги проуча Simple Smile

Иначе позицията ми изцяло съвпада с на AirplaneMode - засега плацентата ми е висока, бебето върви с ок размера, не е по-голямо, нямам никакви противопоказания. А и телата ни се подготвят, аз усещам как тазът ми се ‘разширява’. Освен това не съм от най-най-дребните, от талията надолу си имам голяма чупка (преди бременност талия 60, ханш 90), смятам, че съм си абсолютно стандартна. Сега вероятно тазът трябва откъм костна структура да се измери, но лекарят също не го е сторил.
А и при мен страхът е от операции, рязане на тъкан и липса на контрол в процеса, не от контракции и болка.

Ако обективно се наложи, няма да съм до край фанатична, разбира се. Дори ако е седалищно, не бих рискувала естествено например.
Просто без реални показания и заключение на база визия - не лягам под ножа 😀

Общи условия

Активация на акаунт