Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 32 128
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Всички показатели от ултрезвука ли вървят назад?

Привет, момичета. Да се разпиша и аз в новата ни темичка 🥰
Вчера имахме късна ФМ 27 гс+3. Беболина отговаря на 26 гс+5 и тегло 1023 -+150 гр. Има ли някой, който също да върви така назад? Иначе всичко друго е наред, околоплодните са нормални, дано си остане всичко така. Ама ме чопли разликата от 1 седмица, защото при нас е инвитро и дето се казва се знае кога се случи чудото.

# 76
Здравейте момичета! Това са резултатите от днес след обременяване с глюкоза.
Чакам отговор от лекарката си за да разчете резултатите, но се притесних и реших да пиша тук ако има информирани по темата. Благодаря!

# 77
  • София
Здравейте,
Ще се опитам да се включа по някои от темите назад.
Добър кардиолог за бременни - д-р Чилингирова от Св. Екатерина. Преглежда на частно и в Оскар. Ако звъните в св.Екатерина да кажете, че сте бременна, тогава дават час сравнително бързо. Друга опция е д-р Христова от МЦ сърдечно-съдов център (има часове в супер док) Тя е консултант в Надежда. За съжаление и тя не преглежда по каса.
Висок пулс, кръвно и прескачания са често срещани по време на 3ти триместър, но особено високото кръвно не е за подценяване.
За подуването на краката много помагат масажите и упражненията за вени на краката (излизат в гугл). Разбира се, ако става често - компресиращи чорапи. В никакъв случай не си кръстосвайте краката, така се образуват разширени вени.
На мен дори стелки ми изписаха, че с тоя корем се променя походката и може да почнат проблеми с кръста, които често остават след раждането.

Аз също не ям месо и яйца и от там не знам как още не са ми изписали протеин. Явно защото бебка си върви добре за седмицата.

С глюкомера аз си меря сутрин на гладно, след ставане, а не като съм ходила. После 2 часа след ядене (закуска). Така виждате реално глюкозата на гладно и после как се държи след дадена храна. Ходенето у физическото натоварване сваля кръвната захар, да знаете. На мен АГ ми я пуска 1ж месечно.
Ендокринологът пък ми каза, че стига да е под 6, бебето да върви в норма и да имам нормални околоплодни води, значи всичко е ок и няма гестационен диабет.

# 78
Здравейте, момичета

На някоя от вас правили ли са ѝ венозна вливка на желязо? Интересува ме имаше ли странични ефекти и при какви стойности на феритин/хемоглобин/ желязо се налага.

# 79
Вчера бях на преглед - бебчо се развива добре, отговаря си на седмицата и кг 28 гс  и 1 ден , 1200гр. Heart
Аз си сипвам по половин доза протеин - нормален, на Myprotein Isolate сутрин към закуската. Не съм особен фен на месото, но си налагам да ям по 2-3 пъти седмично, с яйцата по същия начин.

АГ-то ме прати на кардиолог заради завишен пулс и кръвно, като при необходимост ще започна да пия Допегин. Вчера ми измери кръвното и беше 133/77 и пулс 120. Даже се "пошегува", че с на бебето пулса ни е почти еднакъв.Grinning Каза ми да си следя кръвното по 3 х на ден и след седмица да й пратя стойностите.

В допълнение към Вит Д и Магнерот започвам Тотема и Витамин В12, понеже ми излязоха доста ниски стойности на хемоглобина.

Ще ходя на 3та ФМ в Марковс при д-р Павлова в 30 г.с.

По отношение на покупките - почти всичко сме купили, останаха само дрешки, чаршафи, хигиенни материали. И разбира се остава най-хубавата част - да подредим стаята за бебчо.

Казаха ми, че на 25.04 ще ми издадат 45-дневния болничен и тогава ще обсъдим раждането.Heart

Все още съм в чудене за стволовите клетки и не мога да взема решение, а времето напредва. Вие ще запазвате ли ?

# 80
Здравейте, момичета

На някоя от вас правили ли са ѝ венозна вливка на желязо? Интересува ме имаше ли странични ефекти и при какви стойности на феритин/хемоглобин/ желязо се налага.

На мен хематологът искаше да ми прави вливане при стойност на хемоглобина 115, но АГ категорично отказа, каза, че при такава стойност е излишно вливането и че често се получава възпаление на вените и няма нужда, когато не се налага, да го правим излишно. От вчера започнах Сорбифер плюс билкова кръв и Б12.
На вчерашния преглед, като ми измериха шийката, се оказа, че за месец се е скъсила с 8мм и в момента е 35 мм. Смени ми магнезиевия диаспорал с магнерот 3х2, предимно лежане и почивка и след две седмици ще я измерим пак и ако продължава да се скъсява, иска да ме приемат за кортикостероидни инжекции.. Много се притесних, надявам се всичко да е наред и да не се скъсява повече!
Плацентата ми все още е много ниско и ме изпраща на ямр на плацентата, препоръчвал се при още толкова ниска в тези седмици.
Иначе с бебенцето всичко е наред, 1320 гр е в 29+0 г.с. След две седмици съм на третата фетална.

Victoria Ivanova 767771, ние след доста чудене решихме да запазим стволови клетки с Future health, миналата седмица подписахме договор.

# 81
Mimsss на мен ми предстои вливане на желязо тъй като е много ниско, след два дни. От пациентки на моя лекар разбрах, че след вливането се чувстват много жизнени и енергични.  Hug

# 82
Mimsss на мен ми предстои вливане на желязо тъй като е много ниско, след два дни. От пациентки на моя лекар разбрах, че след вливането се чувстват много жизнени и енергични.  Hug

Змейчо, пиши после как е минало Simple Smile при мен засега отложиха вливката, но може би все пак ще се наложи след 2-3 седмици. А при теб много ли е нисък хемоглобинът или феритинът?

# 83
Mimmss Хемоглобин 112, Желязо 8,64 и Феритин 16. Бебето ми е изсмукала всичко, нищо чудно, че съм бледа и изморена. Smile

# 84
Sammy, мерси, че сподели мнението на ендокринолога ти!

По темата за желязото - аз откакто пия Малтофер, съм много по-добре! Само седмица ми трябваше.

Иначе ... да ви се оплача за кожата. За жалост, изтеглила съм късата клечка генетично. От ден 1, в който разбрах, че съм бременна, се мажа по 2 пъти на ден! Съгласувала съм просуктите с дерматолог и съм супер стриктна, уикенда даже по 3 пъти, ако съм вкъщи.

И отделно не съм качила много - 4 кг дo 26-та г.с. И въпреки всичко - уикенда видях 4 големи  стрии (5см всяка) в горната част на корема. Просто не си намирам място от ярост и безсилие. Консултирах се с дерматолог - мазилата са ми ок, потвърдено. Единствено олиото на Мустела да заменя, ако реша, с това на Юриаж, защото има и Cica. И ми каза да не се къпя с гореща вода и душовете да са ми по макс 5 мин., защото топлата вода целата мазнина премахва и кел файда от мазането. А аз се кисна по 20 мин на топличко, дано това малко помогне.

Просто не ми се мисли за още 3 месеца интензивен растеж какво ще стане... Обсъдих с дерматолога и апаратните процедури, ама много ме е яд, честно! Супер несправедливо на фона на усилията, които полагам. Опитвам се по-философски да го гледам, ама не ми се получава.

Та така, вие как сте? Иначе 3-ти триместър откога си броите - от 27 или 28 г.с. Simple Smile)

# 85
Ние преди повече от месец подписахме договора за стволовите към Cells4Life.

Също сме готови с всичкия пазар, включително дрешки, хигиенни материали (памперси, кърпички, клечки за уши, тампончета), бебешка козметика, която дори не знам дали ще ползвам, но така или иначе си е в срок и запечатана. Ако не за бебето, то ние ще я ползваме Grinning Не ме съдете, но вече ми е много трудно да вървя дори, по-подвижна няма да ставам, а обичам да съм подготвена от рано. Grinning Реших с всичко да сме готови по-рано, защото вече не се знае кога може да се роди. При мен се очертава да е в края на май (по изчислената ми овулация него месец, от друго АГ, което ме гледа тях дни, то бебето си е за 30май, отделно си расте малко по-големичко, а аз съм по-дребна и се очертава да е секцио преди това), но всичко става и може да е и по-рано. Бях споменала как едната приятелка, която беше оставила всичките покупки за края на 8 и началото на 9 месец, но се наложи да роди по спешност в 36г.с. и нямаха нищо купено, та докато тя се оправя в болницата мъжът й трябваше като луд да купува всичко, което и финансово не излезе много изгодно, защото за 5дена дрехи, стерилизатори, нагреватели, колички, столче, кошара, шишета и т.н, а тя за някои неща дори не беше отворила да си избира, а той просто е взел каквото види, та после не спираше да се вайка, че е трябвало да започне по-рано Grinning Ние се презаредихме и сигурно с много излишни неща, но пък е от малкото неща, които ме разсейват в последно време. Още една позната е бременна и тя с момченце, та винаги можем да дадем нея някои неща.

Аз отново почнах да пия магнезий и отново ми започнаха всякакви болки и спазми. Първо беше под формата на Магнерот и след няколко дена започнаха ужасни болки в червата и направих мини бъбречна криза (почнах да изхвърлям пясък) - спряха ми го, защото не знаеха дали от него са били стомашно-чревните болки, а отделно при бъбречни проблеми не трябва да се приема. Трябваше да изчакам няколко седмици и да започна под формата на Биолектра Магнезий - отново същото стана. От три дни съм с ужасни болки в стомах, черва, кръст и едвам си намирам място. Поне знам, че не е от шийка или свързано с бебето, но докато отминат е ужасно. Сега си чакам консултацията в понеделник, вече ще съм в 30г.с и да видим какво ще правим там.

По принцип не съм най-големият любител на месото, но от два месеца много ми се яде пилешко, свинско, заешко, яйца под формата на омлети, на палачинки от нахутено брашно и яйце, авокадо с яйца. Не знам какво ми става - не ги ям в промишлено количество, но всеки ден си хапвам поне едното Joy

Стрии още нямам аз, мажа се само вечер преди лягане, след баня, където се мия с душ гел пак за стрии. От 4 месец почнах, очаквах да са доста, още няма никакви, но като виждам с каква скорост ми расте коремът за още 2 месеца очаквам да се появят. Майка ми след мен има ужасно дълбоки и големи стрии, била е на 23г, мазала се е, но не й е помогнало. Тя е била 56кг вече като ме е преносвала, родена съм 3.700кг, а преди да забременее е била към 48кг, та все още ми повтаря как съм й разказала играта. Очаквах и при мен да е нещо подобно. Кожата ми е много опъната и страшно много ме сърби, а преди да забременея си бях с доста плосък корем - сега е колкото голяма диня. За гърдите ми обаче повече ме е яд за хиперпигментацията, защото една идея по-широко деколте да облека и се виждат тъмните петна. Не съм сигурна дали след раждането ще се нормализира само.

# 86
Здравейте Simple Smile

Аз бях на вливка с желазо! Около 3 часа отне процедурата. 30 дни след това правих кръвни е на горна граница, феритина и той. След вливката се чувствах прекрасно, а сега още по-добре. Но пък б12, много странно, беше на горна граница (около 600), след което четири седмица бях на инжекции, и в момента е 350. Сега чакам лекарят да каже дали ще ми бият отново. Не зная какво се е случило!?! Очаквах да е над 600 след инжекциите, но уви!
Стрии нямам все още, кожата ми е много опъната и ме сърби много. Аз съм качила много килограми вече, подута съм, като мечка ходя и се чувствам.
В Булген ще съхраним стволови клетки, тяхната банка съхранява клетките на територията на Бг, дадоха ни и отстъпка за второ дете.
С пазара сме готови и ние, останаха дребни неща - аптечка да подготвя например. Козметика не съм взела още, вие на каква се спряхте?
Чудя се за машина за приготвяне на мляко? 

Вие пиете ли калции? При мен калцият е под долна граница, а ендокриноложката каза да не взимам, не било препоръчително.

# 87
Заредих се с бебешката серия на Uriage. 1. По препоръка на братовчедката на таткото, която е дерматолог. Също отгледала 2 бебета с нея. - олио, крем, термална вода, мляко, монодозичките за очи и нос, крем за подсичане. От Biobaza по погрешка с моята поръчка явно съм добавила в кошницата и техния крем за подсичане и го разбрах едва като дойде Grinning Този:
https://verdemivida.com/shop/biobaza-protective-baby-cream-for-diaper-change/
Судо крем, който и да не отиде за бебето, ще остане при мен също, защото редовно ме спасява.
Първоначално преди да се допитам до дерматоложката ни взех на A-Derma гела за коса и тяло, и емолиентния крем, но каза, че е имала няколко бебета с реакции към тях, та си ги заделих и взех нещата на Юриаж и мисля тях да ползваме.
2. Ние и двамата ползваме основно техни неща.
Иначе електронен термометър на Microlife. Имаме кофти опит с безконтактните, включително такъв, който никак не беше евтин, та решихме да вземем електронен като нашия.
Аспиратор за нос миналата година бях взела за прахосмукачка на Носко за себе си Joy Никога не е ползван, но тъй като вече вкъщи сме с прахосмукачка робот и такава на стик, то няма и къде да го ползваме, та взех отделно на Носко с изсмукване.
Аз ще изчакам да видя дали ще имам кърма и после бих взела евентуално машинката на Baby Brezza за АМ. Реално и да искам не ми е препоръчително да кърмя дълго, защото съм с аденом на хипофизата, който за да се поддържа малък и да се смали трябва да пия Достинекс да ми падне пролактинът на долна граница, а Достинексът спира кърмата. Ендокриноложката ми каза до 4 месец някъде да кърмя, ако имам кърма, а ако не, то веднага да си почвам пак лекарствата и да не го бавим излишно.

Edit: Моят калций от години е директно горната граница на реф. стойности, но съм с проблеми с щитовидната + паращитовидните. Не приемам нищо за него.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 13:08 от genome

# 88
За калций - аз не съм изседвала, но се опитвам да ям яйца и сусам. За сусама - намерих много готина рецепта за протеинови бисквитки (100гр сусам, 1 банан, 1 доза протеин, 1 с.л. мляко/вода - пекат се 15 мин). И на това разчитам.

На мен мнооого ми се яде месо, всеки ден ям поне веднъж, преди не беше така Grinning Дори колегите в офиса отбелязаха, че има промяна в избора ми на обяд.

За покупките - само аз ли не съм почнала Grinning Буквално нищо не сме купили. Имам само едно боди, с което изненадах таткото, като разбрах за бременността, както и една мострена кутия Hipp. T.e. нищо Grinning Имам ексел с набелязани основни вещи, но сега нямам много капацитет, от 8 до 20-21ч. поне съм навън, а уикенда докато насмогна с чистене, срещи с приятели.. Но вече почва да ми се иска разни дреболийки - сладки дрешки, текстил, да избирам. Все пак ще си разчитам на 45-дневния болничен за пазар, макар че и тогава ще работя, но по-малко. Все до края на 8ми месец си мисля, че ще се справя.

Аз за 3та ФМ не успях при Павлова в Марковс, няма график за седмиците, които трябва да ида Sad И записах при проф. Марков.

А, да споделя за новия ми симптом - крампи на краката нощем. Буквално онзи ден почнаха и на сутринта app-а ми каза - очаквай крампи от тази седмица Grinning Гадничко е доста Sad

# 89
  • Пловдив
genome ние с теб да не сме един човек Smiley И аз като теб със щитовидни и аденом, но аз си кърмя до годинка (на своя глава де, но и ендотата не са ме спирали, а си ме изчакваха), при мен и без това аденома и с хаповете не мърда. Но пък определено си оказва влияние по-дългото кърмене върху целия ми хормонален статус. Pensive Ще видим как ще е с това дете, надявам се отново да мога да кърмя.
И аз като теб обичам да съм подготвена, та всичко имам без козметиката, аптечката и хигиенните материали - но са на полусъединител, още малко ще ги бавя Satisfied

Rarina съчувствам ти най-искрено. Аз като една мързелива жена, с тази бременност не се мажа изобщо, освен ако не ме досърби много кожата. С предната се мажех, докато пълнеех и естествено ми се появиха стрии след това. Сега съм си казала, че ще се мажа като раждам и след това докато свалям та да видим.

От 27ма си броя 7ми месец и трети триместър и по повечето таблици и приложения е така, та реших да го приемам за меродавно.

Victoria Ivanova 767771 ние с първото дете не запазихме и в мига, в който родих и до ден днешен съжалявам, дано никога не ми се налага да ползвам, но с това дете решихме, че ще запазим. Доста проучване си проведох, с доста специалисти разговарях и ще запазваме в БГ банка. Тъй като съм от Пловдив ще раждам в Селена, ще ползвам и отстъпка и ще запазвам в тяхната тъканна банка, като при мен факторът беше време от взимането до обработката и замразяването.

Общи условия

Активация на акаунт