Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 857
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Въобще не знам дали са задължителни да се пуснат, или колко им гледат до дни валидността. Следя се в Майчин дом Варна, пускани са там, моето АГ изражда там и каза, че те не изискват да ги повториш. Но ще раждам в друга болница и там израждащият ми каза, че ще ги искат да са в срока на 6те месеца + за стволовите - казах на представителката кога са ми пускани предните и ми каза, че ще се наложи да са повторени, за да са в рамките на 6м преди раждането и да й ги изпратя преди 36г.с., дори ми го е сложила в папката с договора като отделен лист да не забравя за тях.
В крайна сметка си ги пуснах, за да ми е мирно на главата, че няма в деня на приема да ми кажат, ама те са изтекли преди седмица (даже в листовката им с неща за болницата за записани и пояснено да са с валидност 6м). Отделно искат направени изследвания до 6дни преди приема - резултати от ПКК, фибриноген, време на кървене, време на съсирване, йонограма, кръвна захар, креатинин, урея, общ и директен билирубин, белтък, АСАТ, АЛАТ, албумин. Каза ми, че ако вляза по спешност няма как да съм ги направила, но ако до 6дни преди датата на приема не е започнало раждане трябва да се пуснат. Това е за АГ болницата във Варна.

# 481
На мен АГ ми каза отново да пусна изследвания около 35 г.с.- регулярните, които пускам през месец и половина-два. И че след това директно в болницата при раждане ще ми вземат. Това за Токуда де, там лабораторията е 24/7, за другите болници може и по-рано да искат, ако нямат лаб.

На мен ми подариха доста бебешки неща (ползвани), даже  не очаквах! Много случайно стана, определено доста пари и чудене ми спестиха. От май почвам и пазара на останалото аз Simple Smile)

За помпите за кърма приятелка ми каза Че е много специфично и не всяка помпа пасва на всяка гърда. Тя била купила Филипс и нищо не успявала да цеди. Дали ѝ ръчна обикновена, с нея успявала без проблем. Ама нямало как да кара с ръчна, та купила Медела и тя била ок. После ги подарила на друга мама с много малки зърна и с нито една не станало! И тя купила momcozy заради много малка приставка. Наистина ли е така сложно, проучвалите и тези с опит? Аз се притеснявам, моите зърна са леко плоски/обърнати; как ще се оправя😀

Btw не сме засягали темата с имената. Вие избрахте ли категорично? Ние имаме едик фаворит, но някак не ни идва да назовем бебче така все още и продължаваме умуването. Също за бащините имена как мислите - ‘ов/а’ или само името на таткото?😊

И последен мой филм - последните 3 седмици не съм наддала тегло и много се притеснявам! Бебчо беше в норма преди 2 седм., но вие имате ли периоди без промяна в теглото?

# 482
За помпа за кърма честно казано и аз много се чудя дали да взимам още от сега и каква да е. Единственото, което ме посъветваха приятелки, е да е електрическа. Това, което проучих е, че за някои модели- например някои модели на momcozy, има различни по големина приставки. Аз май засега се колебая между Филипс и momcozy. Но пък се чуя, ако нямам никаква кърма, то няма да има много смисъл от тази помпа. 🤔
За имената, ние още като разбрахме, че ще е момче, се спряхме на 2 имена и оттогава не сме обсъждали повече. Аз си имам фаворит за едно от двете, но чакам мъжът ми и той да си каже предпочитанията. Бащиното име ще си е традиционно, с -ов накрая, въпреки че аз харесвам и само името на бащата, някакси много модерно ми звучат, но пък мъжът ми не го приема изобщо това, така че даже не сме го коментирали. 😆
А за килограмите според мен не трябва да се притесняваш, аз по 2-3 седмици си седя еднакви килограми и после изведнъж от днес за утре качвам по 0,5кг примерно, които си остават така, тъй че не е от задържане на вода. А тази седмица след празниците даже бях и свалила малко. Аз също се филмирам понякога и се чудя дали бебето наддава, но момичетата тук последният път ме успокоиха, че природата си го е измизлила и първо се храни бебчо и той си взима, каквото му трябва. И наистина на всички прегледи досега си е бил наддал достатъчно, ще видим и другата седмица как ще е. 😊

# 483
Аз като бързо отговаряща редовно, че си нямам друга работа Joy
И моите зърна цал живот са така, но сегс при бременността нещо много се "оформиха". Приятелката ми, която е с Медела е с подобни на моите и беше много доволна от помпата си. Взех я, защото от опита на познатите им се е налагало да се цедят още в болницата и не им се е получавало с ръчните там, реших да съм подготвена. Още в 3-4месец имах коластра от едната гърда, леко възпалено зърно, акушерката ми каза да го мажа, но да не стимулирам гърдата. От седмица някъде отново са започнали да стават по-чувствителни, а от едната отново са тръгнали някакви капчици. Добавям, че заради аденома на хипофизата още началото на миналата година имах образувани кистички и отделях коластра преди да започна Достинекс Expressionless Моят проблем е сега като я измия помпата и подготвя вкъщи в какво да я съхранявам за болницата, вече ме е срам да си питам приятелките с тъпите въпроси през ден.

Име си имаме категорично избрано от няколко години Grinning не сме обсъждали, знаехме как ще се казва, ако беше момиче също. Даже съм му купила албум с името отгоре. Не ме линчувайте, харесвам минималистични неща и не съм много по шаренията. На никого не сме казали името, знаят само едни приятели, но с тях отпреди това сме коментирали кой как би си кръстил децата, че да не си "откраднем", все едно няма други деца с тея имена Joy .
https://themastories.com/produkt/bebeshki-dnevnik/
Ще си е стандартно с -ов презимето, че баща му много се изприщва от модерните изпълнения също.
На консултацията преди 2дни бях точно +10кг откакто съм забременяла. Това ден преди да вляза в 35г.с. На третата фетална в 32+5 бях +9кг. Та за 2 седмици съм качила около 1кг, а бебето към 400гр, въпреки че ми каза сега, че вече не е напред със седмиците, а си отговаря точно, което малко ме притесни, но си е в норма, реално краката и главата му са си напред, но коремчето и тялото са малко назад (надявам се и да е грешка в измерването на ехографа, защото се въртеше много на прегледа), доплерът и тоновете също бяха наред. По кривата на диаграмата за разтеж си върви още в средата на нормата, та АГ каза да не го мисля, след 2 седмици пак съм на тонове.

# 484
Аз имам такива периоди, в които не наддавам килограми и после качвам изведнъж. Иначе съм в 34 седмица и 6 дни и съм +10 кг.
За помпата и аз много се чудя, доста разнообразни отзиви има. Май тази на Медела най-много се харесва, но ми се струва доста скъпа на мен.
Иначе за името сме се спрели на два основни варианта и се колебаем между тях. Оказа се по-сложен този избор отколкото си мислех. Имената, които аз много харесвам се оказа, че не харесват на мм и обратното Simple Smile

# 485
genome, сега като ти каза, и аз се загледах и при мен са се ‘пооформили’ зърната! Доста интересно. Иначе и аз към Медела клоня, hands free опцията. Но не знам още. И аз се чудя как се процедира в болницата, как я носим, как ще стерилизираме, ако я ползваме? И стерилизатор ли трябва да мъкнем😀 може би бих предпочела да ползвам тяхна в болницата, за да я чистят, дори ръчна да е, че аз как ще се оправя, освен с гореща вода просто.

# 486
Аз като бързо отговаряща редовно, че си нямам друга работа Joy
И моите зърна цал живот са така, но сегс при бременността нещо много се "оформиха". Приятелката ми, която е с Медела е с подобни на моите и беше много доволна от помпата си. Взех я, защото от опита на познатите им се е налагало да се цедят още в болницата и не им се е получавало с ръчните там, реших да съм подготвена. Още в 3-4месец имах коластра от едната гърда, леко възпалено зърно, акушерката ми каза да го мажа, но да не стимулирам гърдата. От седмица някъде отново са започнали да стават по-чувствителни, а от едната отново са тръгнали някакви капчици. Добавям, че заради аденома на хипофизата още началото на миналата година имах образувани кистички и отделях коластра преди да започна Достинекс Expressionless Моят проблем е сега като я измия помпата и подготвя вкъщи в какво да я съхранявам за болницата, вече ме е срам да си питам приятелките с тъпите въпроси през ден.

Име си имаме категорично избрано от няколко години Grinning не сме обсъждали, знаехме как ще се казва, ако беше момиче също. Даже съм му купила албум с името отгоре. Не ме линчувайте, харесвам минималистични неща и не съм много по шаренията. На никого не сме казали името, знаят само едни приятели, но с тях отпреди това сме коментирали кой как би си кръстил децата, че да не си "откраднем", все едно няма други деца с тея имена Joy .
https://themastories.com/produkt/bebeshki-dnevnik/
Ще си е стандартно с -ов презимето, че баща му много се изприщва от модерните изпълнения също.
На консултацията преди 2дни бях точно +10кг откакто съм забременяла. Това ден преди да вляза в 35г.с. На третата фетална в 32+5 бях +9кг. Та за 2 седмици съм качила около 1кг, а бебето към 400гр, въпреки че ми каза сега, че вече не е напред със седмиците, а си отговаря точно, което малко ме притесни, но си е в норма, реално краката и главата му са си напред, но коремчето и тялото са малко назад (надявам се и да е грешка в измерването на ехографа, защото се въртеше много на прегледа), доплерът и тоновете също бяха наред. По кривата на диаграмата за разтеж си върви още в средата на нормата, та АГ каза да не го мисля, след 2 седмици пак съм на тонове.
Индивидуално е за килограмите. Аз с гестационен диабет до 11та седмица бях качила 4 кг,бях без лекарства и пълнеех буквално от въздуха.4 кг за до средата на трети месец е много.Почнах от 13та седмица лекарства и строг режим.И от тогава до днес..30та седмица съм качила 2,300 грама с хиляди усилия.Бебето не изостава на 28+2 беше 1272 грама.

# 487
genome, сега като ти каза, и аз се загледах и при мен са се ‘пооформили’ зърната! Доста интересно. Иначе и аз към Медела клоня, hands free опцията. Но не знам още. И аз се чудя как се процедира в болницата, как я носим, как ще стерилизираме, ако я ползваме? И стерилизатор ли трябва да мъкнем😀 може би бих предпочела да ползвам тяхна в болницата, за да я чистят, дори ръчна да е, че аз как ще се оправя, освен с гореща вода просто.
На Меделата съм взела Соло версията, че така или иначе не съм сигурна доколко ще успея да кърмя, a и да мога няма да мога повече от 4 до 6 месеца. Иначе тези глупости взех Grinning
Помпата, компреси, пюрелан взех малък, защото мисля да ползвам този на Биобаза, тъй като и сега при разраняване мажа с него и ми действа добре, превръзки за гърди, ако текат + торбички за кърма (тези не са за директно изпомпване в тях, нямаха от тях като взимах).

Ето частите на помпата. Върви с фуния размер М, другите размери фунии се купуват отделно, зависи от размера на зърното. В момент С са изчерпани почти навсякъде, моите странни зърна двете са с различен размер, едното отговаря на М, но другото е малко по-малко, та чакам от бебемакс да отговорят кога ще имат отново С. Expressionless Има статия за определяне размера нс фунията:
https://www.izamama.com/index.php?page=Funii-Medela-Opredeliane-na-razmera

Иначе за почистването в книжката им е това:

Помпата като моята - единична двуфазна Соло до другата седмица е с -100лв в Комсед
https://comsed.net/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D0%B5%D … &category_id=5216
a във ВисВиталис е намалена единичната двуфазна HandsFree версия на Соло
https://visvitalis.bg/product/medela-dvufazna-elektricheska-pomp … ds-free-101045514

# 488
Genome,Благодаря ти!Винаги си изчерпателна и е от голяма помощ:))) Аз единствено се чудя дали да чакам до намаленията средата на май или края ,но може и да няма на помпите намаление

# 489
Привет, момичета!
Аз съм вече в 33г.с.+4 и съм наддала общо 6кг от началото на бременността. Миналият месец, когато ме беше хванал вирус/хранително натравяне, бях свалила около половин килограм, та чак сега съм успяла да го възстановя. Надявам се, че и бебката все още си върви в норма. Във вторник съм на тонове за пръв път и се вълнувам. Спрях да се следя по ЗК и вече съм само в Токуда, където трябва да ми издадат и болничния, а ще питам и за изследвания кога и какви да пускам.
Относно помпата за кърма, моя приятелка ми даде същата като на genome - Медела Соло. Нейната е с фунийки 21мм, които пасват на моите зърна засега. И аз се чудех как стои въпроса с носенето и почистването в болницата, някъде бях чела, че там не взимат за стерилизиране. Иначе разбрах, че в стаята има хладилник, така че има къде да се съхранява изцедена кърма. Аз също се снабдих с компреси за гърди, крем на Лансинох и тампони за гърди.
Относно името ние лесно си заплюхме момичешко име, отива си и с фамилията на таткото. Презимето ще си бъде традиционно - на "-ова", че само с неговото име ни звучи странно. Grinning
И аз за някои покупки се чудя дали да купуваме сега, за да ни е спокойно, или да чакаме намаленията за Първи юни. Rolling Eyes Забравих да пиша за количката, която бяхме поръчали от официалния сайт на Easywalker - дойде за 1 седмица (щеше да е и по-бързо, ако куриерите работеха по Великден). Сглоби я таткото и сме много доволни, харесва ни много. Blush Сега съм в търсене на легълце next-to-me. Вие спряхте ли се вече на марка/модел?

# 490
Видяла съм се в чудо с положението с наедряването на гърдите. При мен, хем не са наедряли толкова и не съм имала дискомфорт с тях,хем ареолите се уголемиха и станаха мноого по-тъмни и се появи два пръста пигментация около тях допълнително. За помпа за кърма ще купувам след като родя ако преценя, че ми е нужна, като и аз съм се насочила към ел. на Медела.

# 491
Старая се да съм изчерпателна, понякога май много дълго се обяснявам, но гледам да споделям все всичко, което знам, но имам и професионално изкривяване от правене на много сравнителни анализи, резюмета и т.н.
На приятелката помпата Соло също си е взела 21мм фунийки, които на мен ще са ми добре на едното зърно, но другото е за 24мм, с която върви нова помпа Expressionless Joy Наумила съм си да си взема неизползвани фунийки, но размер С/21мм не мога да изнамеря още, вероятно ще заредят. В болницата, в която ще раждам ще е самостоятелна стая, има и хладилник, и кана за затопляне на вода. За компресите ще върши работа, а за кърмата затова взех торбички да ползвам там. Също знам, че личните помпи не ги стерилизират, та ми е чуденка с нея какво ще правя. Ако нямаш кърма ти носят АМ на всеки 3 часа в техни шишенца, които после събират и стерилизират.
Нашето легълце е SnuzPod4, но още не е сглобено, мислим докато аз съм в болницата таткото да го сглоби, че да не го обикаляме в спалнята.
Аз в крайна сметка след много чудене поръчах гнездо от Jukki и днес го взехме от Еконт + възглавница за кърмене + 3 чаршафчета, защото имат от малките размери за матрака на количката, а на легълцето също е такъв размер.
Вие кои части на количката ще перете? Ние взехме Балиос, на коша за новородено изпрах чаршафчето/протектор не разбрах какво точно е, май си е чаршафче + свалящата се част на коша, която е обиколника отстрани отвътре около матрачето. До другите части реално бебето няма да има кой знае какъв досег уж, но не знам да ги минавам ли с нещо? Както и на столчето за колата ми е чуденка дали се почиства по някакъв начин.
Гърдите ми в момента са почти двойни на преди да забременея, от седмица-две са почнали да се повтвърдяват, а преди това бяха просто обемни и меки, ареолите също са потъмнели, но също съм с 2 пръста пигментация около тях, която ме побърква.
Най-хубавото е, че от месеци не ми избиват косми по краката и подмишниците Grinning

# 492
Здравейте момичета, аз тези дни съм малко извън строя, доста отпаднала се чувствам и ми се спи, но не мога да спя. Помпа не съм взела още, мислих за Philips, иска ми се да е електрическа. За болницата може би няма да е нося, тъй като до колкото знам от там осигуряват, но ми се иска да взема преди да родя. За името спрели сме се на  2, но все още не сме взели решение кое ще е, моят мъж каза като видя бебка, което преценя да запиша, тъй като е съгласен и с двете Simple Smile Презимето ще си е /- ова. При мен отново се върна гаденето сутрин, понякога и повръщане. Утре имам час за трета фетална и нямам търпение да видя бебка. Като килограми съм +8кг и съм 32г.с. +2 дни.

# 493
Ние избрахме име още щом разбрахме пола на бебето. Даже сме си стиснали ръцете за женско име, ако имаме второ дете и е момиче 😀 Доста бързо взехме решението, няма да е кръстено бебето на никой.
За презиме сигурно стандартното -ов.
Днес сутринта се премерих и съм +13 кг Close 34г.с. Храня се доста здравословно и балансирано, дрижа се постоянно, поне се надявам до края на бременността да не качвам драстично още кг.
Днес следобед съм за първи път на тонове, така че ще споделям впечатления.Hug

# 494
Здравейтее! Аз няма да купувам помпа за кърма, с първото дете не се оправих с нея, сега ще купя, ако има нужда само. Тогава имах помпа на Авент, беше ужас, приятелка ми даде на Медела, доооста по-добър вариант от тази на Филипс. С две ръце съм за Меделата.
За килограмите, не искам да се качвам на кантара, самонанасям си трамва така. ахахах
Утре съм на фетална морфология, 32+6 ще съм и с лекарят трябва да обсъдим датата на секциото, като много се надявам бебето да си тръгне само и да си е готово за появата, както се случи със сина ни.
За името ситуацията е следната. Първото дете мъжът ми каза как ще се казва, понеже в родата си имат традиция за момчешките имена и сега няма думата LaughingLaughingLaughing  и изобщо не се бърка, дори не искаше да знае името, но аз му го казах! хахаах
Още от малка много го хааресвам и винаги съм си казвала "ако някога имам дъщеря, ще я кръстя така". Но все пак чакам да я видя малката госпожица, за да съм сигурна, че ще й подхожда! Ще е кръстена на нея си, изобщо не искам да я кръщавам на баби, сестри, приятелки, съседки. Истината е, че за момиче имам много по-малко варианти, които харесвам, отколкото за момче. Харесвам Лора, обаче тва Л, което 99,9% от българите не могат да казват правилно, ще ме побърка и всички ще й казват УОра. Бояна е второто име, което ми допада след това, което съм избрала. И презимето и фамилията ще са с -ова.
В сайта на Токуда пише, че при прием трябва да се предостави някакво направление 7 от личния лекар, тези, които се следят там питали ли са?

Общи условия

Активация на акаунт