Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 797
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
И на мен за козметиката дерматоложката ми категорично препоръча Uriage, така че това ще взема. Мисля за начало да поръчам шампоан, измиващото мляко, хидратиращо мляко, крем против подсичане,  крем за лице и еднократните дозички за очички и нос.
Днес и аз бях на преглед, 32+1, бебо си върви обаче напред и е 2100 гр. Седи си вече от около 20та седмица седалищно, така че ще е секцио, за дата още не сме говорили. Тонове започвам от 34та седмица, тоест след 2 седмици. Шийката този път не ми я измери, попитах я, тя каза, че щом е мерена на последната ФМ преди 3 седмици, няма нужда. Ама според мен просто забрави и после не й се занимаваше, ама карай. 😆 Каза ми да спирам Но-шпа, а Магнерот, Акеракт и Утрогестан да си продължавам.
Иначе водите при мен са на долна граница, та ме сложи на силно въглехидратна диета и ми каза да се отпусна със сладкото. 😆

Toва с меренето на шийката не е шега, която е за пренебрегване. Не искам да те плаша, но на моя преглед преди 3 седмици си беше в норма и сега като ми я измериха видяха, че е много къса и ме приеха в болница. Бих те посъветвала най-сърдечно да идеш да ти я измерят.
Да, на мен точно заради твоята история, а и заради други подобни от форума,  изказването й, че щом е мерена преди 3 седмици, нямало нужда, ми се стори малко скалъпено. Със сигурност не е за пренабрегване, при мен имаше съмнение за скъсяване още в 17та седмица, та досега наистина я следеше изкъсо. Не знам сега защо така го претупа това. 😒

# 526
Здравейте, взех Uriage и Мустела, мисля, че Genome беше писала, че Uriage е топ. При мен Uriage не е окей сега, мажех си корема и ме сърбеше ужасно. С Mustela ми е доста ок, затова смятам, че и на бебето ще му е по-добре Мустела. Не зная в Токуда какво ползват.
Днес бях на преглед, направление за хоспиталицазия издава и следящият аг, както и личния, та ще ми го издаде аг-то. И аз започвам да ходя на тонове от следващата седмица. Водите ми пак са в горната граница на нормата, тази моята диета никакви резултати не дава с водите. Бебето е с главично разположение. Шийката е 34мм, което каза е окей. За дата говорихме за секциото, предложи ми няколко варианта и сега умувам коя дата да е точно. Как да избера според вас от 4-ри варианта? Коремът ми е огрооооомен, бебето е 2050гр., мъжът ми се шегува, че до началото на юни ще стане 7кг. ахахахах
Вашите колко са, днес съм 32+6. Утре влизам в 33г.с.
Днес ми беше прегледа 30+2..бебето е 1556грама.Ако искате ми пишете относно водите и диетата,аз бях с повишени и за месец ги вкарах в норма.

# 527
На мен на ФМ в 32+1 бебето беше 1550гр., което ми казаха, че е изцяло в норма. Онлайн за тази седмица някъде пише, че ще стигне до 1700, другаде до 2000гр. Аз малко се притесних дали не е малко, но ме увериха, че не е.

Между другото за 45-дневния болничен откъде взехте лична амбулаторна карта?

Аз започвам с тонове от следващата седмица, 33+4, като ще са всяка седмица. Доста по-спокойно ще ми е.

Иначе за козметиката знам, че доста дерматолози препоръчват Адерма. Но не съм проучвала, от другата седм. почвам с пазара, че още нямам нищо освен подареното😀

Мерси, че споделихте за намалението на Филипс Авент в Айко! Ще се възползвам за стерилизатора с опция за сушене и нагревателя. Друго хубаво имат ли? Помпа май на Медела ще взема.  Видеофона на Филипс близки не харесват, бързо му падала батерията и ми препоръчаха камера. Та гледам в амазон и емаг камерки с отделен дисплей и приложение за тел.

# 528
Лична амбулторна на мен ми искаха още за 180те дни болничен, с нея ми издадоха и 45-дневния. Моята е от 2000г, когато съм била на 3г, попълвани са ми прегледите от педиатър последно в нея. Просто трябваше да я презаверя при сегашната лична лекарка - един печат отпред и да си попълня работодател там.
Нови иначе продават по книжарниците - в Orange имат, защото превантивно си бях взела чисто нова, ако не може с моята.

# 529
Момичета, за козметиката в момента в Нотино на сайта има -30% на избрани продукти, включително и за бебешки такива, а в приложението дори е -33%. 😊

# 530
Много благодаря, директно в Orange ще потърся Simple Smile) значи трябва и печат от ЛЛ, така ли? Добре, че попитах, че не възнамерявах да ходя дотам.

Лична амбулторна на мен ми искаха още за 180те дни болничен, с нея ми издадоха и 45-дневния. Моята е от 2000г, когато съм била на 3г, попълвани са ми прегледите от педиатър последно в нея. Просто трябваше да я презаверя при сегашната лична лекарка - един печат отпред и да си попълня работодател там.
Нови иначе продават по книжарниците - в Orange имат, защото превантивно си бях взела чисто нова, ако не може с моята.

# 531
Ами мен лично от Майчин дом ме върнаха при личната да я презавери, две секунди работа беше, просто й звъннах предварително, за да не се редя при болните, удари й един печат отпред и това беше.

# 532
Аз си купих преди две седмици амбулаторна карта, но АГ ми каза само да си попълня на първата страница данните и не са искали печат от личния лекар, понеже си пуснах две седмица преди 45-дневния и нямаше проблем.

# 533
Само във Варна ли ни връщат за всякакви документации все едно сме 20г назад Joy Приятелката, която скоро ражда в Надежда, ми показа списъка им с нещата за болницата, разказа ми набързо как са минали секциото и престоя и все едно общо няма с тук Grinning

# 534
И на мен ми каза само това АГ. Ти къде се следиш Simple Smile ох чудя се дали да се разкарвам, май ако трябваше печат от ЛЛ, АГ щеше да каже..
Аз си купих преди две седмици амбулаторна карта, но АГ ми каза само да си попълня на първата страница данните и не са искали печат от личния лекар, понеже си пуснах две седмица преди 45-дневния и нямаше проблем.

# 535
И на мен ми каза само това АГ. Ти къде се следиш Simple Smile ох чудя се дали да се разкарвам, май ако трябваше печат от ЛЛ, АГ щеше да каже..

В Токуда се следя и аз за това споделих, понеже мисля, че беше казала че и ти си там. Според мен щяха да ти кажат ако трябва. Аз си попълних на първата страница трите имена работно място и длъжност и това е и ЕГН.

# 536
Никой на мен не ми е искал Амбулаторна за болничния...

# 537
Никой на мен не ми е искал Амбулаторна за болничния...

Ами някой лекари не искат такива неща за болнични, аз преди да забременея съм си взимала от личната два пъти болничен и не ми е искала такава карта, други знам че искат. Много зависи от лекаря.

# 538
Аз съм при сегашната ми лична лекарка от 4г, преди това ми беше още първата лична от бебе в друг град. Сегашната никога не ми е искала картата за болничен, не съм имала проблеми нито с издаването, нито с изплащането им. Когато ми се наложи да взема болничен за бременността в Майчин дом ми поискаха картата, която имам попълвана последно, като я занесох ми казаха, че не е заверена от ЛЛ и трябва да им я върна с печат. С нея ми издаваха и болничните през бременността, и 45-дневния. В болницата, в която ще раждам също я искат за документите при постъпване. Явно на различни места си изискват различно.

# 539
Здравейте,
Lilleina, стискам палци да си дочака бебенцето колкото може повече! Всичко ще е наред!
Rarina, аз много вярвам в това, че няма случайни неща. Така че според мен бебенцето ти е показало, че това е по-добрият вариант за вас.
За амбулаторната карта на мен доц. Атанасова ми каза само попълнена първа страница, че няма нужда от печат на личен лекар. Но на регистратурата на отделението ми казаха, че е задължително да е заверена от личния лекар... И затова предпочетох за по-сигурно, за да не решат да ме върнат, да си имам заверка и изпратих мъжа ми до личната. Картата я купих от обикновена книжарница.
Направлението за хоспитализация и аз мислех, че трябва да е от лекаря, при който съм записана на ЖК, но се оказа, че може и доц. Атанасова да ми го пусне и преди две седмици го пусна. Изтича няколко дни преди датата на секциото, но каза, че е по-добре да си го имаме и после просто да го удължи.
По темата за гърдите - ужасни са ми станали... Не ми пораснаха кой знае колко, но са ми целите в едни големи вени.. Ареолите ми станаха огромни и много тъмни. Зърната ми по принцип са плоски, но ми бяха станали доста изпъкнали, сега от 2-3 седмици ми се прибраха, също и имам чувството, че гърдите ми пак намалиха размера си...

Козметика засега съм взела следните неща: по препоръка на дерматолог взех А-дерма прималба гел за коса и тяло, защитен хидратиращ крем, емолиент за чувствителна кожа exomega. Минерална слънцезащита 50+ на Биодерма, крем против подсичане Бепантен. Олио дерматоложката ми препоръча да не използваме, защото запушва порите. В момента аз ползвам бебешкото  мляко за тяло с авокадо на Мустела и мисля и за бебето да го ползвам и него понякога.
Друго, което за момента имам са мокри кърпички water wipes, клечки за уши chicco, аспиратор за нос на батерии, някакъв аспиратор за прахосмукачка, който приятелка ми донесе от Австрия (аз не знам дали ще го ползвам, звучи ми зловещо..), спирт 90% докато падне пъпчето, спирт 70% за след като падне пъпчето (така ми каза акушерката, при която бях на консултации), четка за коса и гребенче, гребен за крусти, ел. пила за нокти, ножичка за нокти.

В 31 г.с. на феталната го измериха 1560 гр. и докторът каза, че е малко мъничък, но не е притеснително. И аз, разбира се, много се притесних... В 33 г.с. беше 2120 гр. и доцентката каза, че си е точно за седмицата. Сега утре ще видим колко е станал, в 35 г.с. От миналата седмица ходя на тонове всяка седмица, нямам търпение за утре.

Общи условия

Активация на акаунт