Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 766
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Да се включа и аз, не работя от 2 седмици горе-долу, а след няколко дни излизам и 45 дневния. Нещо все имам задачи и не мога да усетя, че реално не работя, единственото е че се излежавам до късно. Накупих доста неща, но те само дребни работи бяха останали и все пак, картата ми няма почивка 🤣 взех козметика и всичко за кърменето. Чаршафи и дрехи са ми обещани от бабите и една приятелка трябва да ми даде също, каквото има останало.
Да ви кажа след 6 май, ще има голямо намаление в Хиполенд и съм натрупала някакви неща в любими. За шишетата чакам там да видя, колко ще намалят филипса.

Може ли някой да ме посъветва за вана, за момента не бързам, защото ще го мием на мивката докато падне пъпчето, но после не знам. Искам да взема от тези мекичките, с топчетата вътре и вана без стойка, вградени шезлонги и тн.. просто най-обикновено корито, ако може с мерене на темп. И да закачим тази мека възглавница на нея. Но нещо не намирам и явно ще трябва отделно термометър.

# 556
Нашата е такава, ако това имаш предвид.
https://palechko.bg/bebeshka-sgavaema-vana-s-digitalen-termometa … garoo-terra-grey/  Нашата баня е тясна и това ще ни свърши супер работа.
Аз смених всички легла вкъщи и всичко ми ръби, но май ще спя на дивана засега, по-поносимо е сякаш.
Детето днес има Рд и въртя манджи и торти цял ден...И аз се изморявам от всичко, но гледам да вървя също.
По-късно съм на преглед, да видим как са нещата.
Аз нещо не мога да се настроя, че ще раждам след 20тина дни, може би защото малкия го преносих с цели 12, та знам ли...
Иначе ми е щастливо някак. С мъжа ми се подписахме. Направихме си яка фотосесия вчера, аз одъртях наскоро също, вече съм на 39 :[
Да се включа и аз, не работя от 2 седмици горе-долу, а след няколко дни излизам и 45 дневния. Нещо все имам задачи и не мога да усетя, че реално не работя, единственото е че се излежавам до късно. Накупих доста неща, но те само дребни работи бяха останали и все пак, картата ми няма почивка 🤣 взех козметика и всичко за кърменето. Чаршафи и дрехи са ми обещани от бабите и една приятелка трябва да ми даде също, каквото има останало.
Да ви кажа след 6 май, ще има голямо намаление в Хиполенд и съм натрупала някакви неща в любими. За шишетата чакам там да видя, колко ще намалят филипса.

Може ли някой да ме посъветва за вана, за момента не бързам, защото ще го мием на мивката докато падне пъпчето, но после не знам. Искам да взема от тези мекичките, с топчетата вътре и вана без стойка, вградени шезлонги и тн.. просто най-обикновено корито, ако може с мерене на темп. И да закачим тази мека възглавница на нея. Но нещо не намирам и явно ще трябва отделно термометър.

# 557
Ето и моето ежедневие и предизвикателство.Не работя от 20ти септември. Инвитро съм в Турция..след трансферът,казаха до края на 12та седмица половин час движение на ден и пълна изолация,една настинка може да е фатална.Така до 3ти януари. Не питайте за един деен човек,какво е да лежи и да не вижда никого.Мина 3ти месец,хоп гестационен диабет,айде почва умерен режим, 5 пъти на ден мерим  захар,след 28ма седмица и кръвно/като бабите/,мислене на рецепти,приготвяне на храна.През цялото време от ден 1 страшен запек от прогестероновите препарати,до днес 31ва седмица е така.Дойде пети месец,втора фетална,хоп повишени околоплодни води,ехокардиографии,притеснения,казаха пазарувай колкото можеш,защото мехура тежи,може да се пукне,а и почват контракции и те слагаме да летиш.Направих големия списък и се почна магазини,онлайн..никой нищо не ни е давал,така че до най-малкото нещо съм го търсела да го купя.Чак преди 10тина дни приключих с покупките,останаха ми за мен за болницата някои неща.Заради водите хранителния режим стана още по-строг,31 седмица с 300 зора качени 6 кг,бебето никога не е изостанало.На края на 6ти месец водите от диетата влезнаха в норми и ми позволиха движение,но аз тотално изтощение,хемоглобин,желязо,витамини всичко на нула,едва вървя без сила.Засилиха витамини,направо вливки на желязо да ме вдигнат,протеини пия.Дойде 7ми месец..време е за непрекъснато главоболие ,крампи и неспиращи от нищо киселини и рефлукс,буквално спя седнала и почти всяка вечер повръщам,в комбинация с честото пишкане си спа в тоалетната.Докторът каза,пробвахме всичко за тия киселини,малката натиска и всичко се връща на обратно.В неделя влизам в 8ми месец,имам дата за секцио между 37ма и 38 ма седмица,за да не рискуват да се повиши захарта.Чакам да видим този 8ми месец какво ще ми поднесе,настройла съм се да гледам семинари за първи грижи,но знаели се.Началото на юни смятам да пера и гладя,дано малката си дочака датата,защото цяла бременност имам чувството,че износвам някаква комбинация между Стефка Костадинова и Йордан Йовчев,голямо чепене и скоци.На 10ти съм на последна фетална,на предната ,като я видях..цяла баща си,честно ли е ми кажете.Надявам се,да не съм станала досадна на някой.Малко остана мами,стискаме палци и скоро всички да си гушнем здрави бебчета!

# 558
AirplaneMode, Честито да ти е детенцето Two Hearts
petiapetrova1965, разбирам те, моята бременност започна с бронхит няколко дни след като разбрах, че съм бременна, излизане в болничен заради него, на последния ден от болничния прокървих, приеха ме по спешност в болница и си откарах седмица почти там, пуснаха ме в 30-дневен болничен и казаха да лежа, а в 8ма седмица да отида до личното АГ да ме прегледа, за да се види от какво е кървенето, там се оказа, че над 30% от сакът се е отлепил и ми каза, че ако искам да си задържа бременността трябва да съм 24/7 на легло, със ставане максимум до банята, да ям в леглото и т.н.. Един месец почти прекарах така, но почна тежкото гадене и повръщане, свалих 6кг от това, тъкмо си помислих, че се приключва, казаха ми, че са със съмнения за хидроцефалия, отделно имах болки, които не знам защо обвиниха ниско прикрепена плацента, която се надяват да се вдигне, но ми казаха да не се натоварвам и да лежа повече, че и шийката ми не била много дълга. Продължих с лежането, дочаках втората фетална - всичко беше наред и с мен, и с бебето. И нашето на прегледа беше същото като баща си (и на третата фетална пак Joy ) Казаха ми, че мога да почвам да се раздвижвам и след 2 седмици получих болки, отново бях в болницата, със съмнения за скъсена шийка, вливки на магнезий, отказах да ме хоспитализират, а дежурният настояваше, защото ако ме пуснел вкъщи съм нямало да лежа, а да обикалям из нас. Оказа се, че не съм толкова зле, но не ми разрешаваха да правя упражнения или по-дълги разходки, за късмет направих бъбречна криза, така си карам вече до 9месец, продължавам с песъчинките и болките в кръста от бъбреците, но ми казаха, че докато съм бременна нищо не можем да правим за тях, да избягвам "друсане и вибрации", плавно ходене, за да не ги провокираме да излизат сега, но за сметка на това бебето си ме рита в бъбреците за тренировка и имам ужасен рефлукс освен това. В момента борим нисък хемоглобин, че секциото ми наближава, а бях с под 90 преди седмица. Абе, да ни се родят здрави бебета, все ще ги изкараме тези бременности. Heart
Нашата ваничка е такава. Противоречиви мнения четох за сгъваемите, но банята ни е доста тясна, на стойка също не ни върши работа, възможност да го изкъпем на мивката няма, защото са ни много ниско смесителите и няма да има как да го държим отдолу да го измием. Приятелка вече 5 месеца е с такава, не се е пукнала/сгънала/не й е пропускала, но май не е гаранция при такива ванички. Иначе и моята карта не си е починала от покупки, до един момент си водих списък, кое откъде взимам, с линкове, кое е на намаление, от кое колко съм спестила, за да следя някакъв бюджет, но след като надхвърли една сума се отказах и реших, че не искам да знам повече. Joy
https://www.ozone.bg/product/cangaroo-sgavaema-vana-morea-podarak-podlozhka-siv/
Аз иначе в последно време си бъркам годините, на единия преглед ме питаха на колко съм и отговарям "25" и се усещам, че съм на 28, и се поправям, а жената ми се смее и ми обяснява, че е от бременността Joy

# 559
Явно като ти тръгне тегаво бременноста и все нещо излиза през цялото време😀Иначе и аз съм болничен от ноември и вече изкуквам😀Покрай суеверия и притеснения оставих пазара за сега и ми е страшно трудно.Много изморена се чувствам,нямам мн сили ,но ще се справя няма начин😅

# 560
AirplaneMode, честит рожден ден на детенцето!

Инак и аз имах отлепване в 10-11 седмица и трябваше да си седя повече вкъщи и от тогава имам чувството много ми спадна физическата активност. Имах някакъв проблясък втория триместър и после ми стана вече много тежко...

# 561
Здравейте момичета, да се включа и аз. Преди 4 дни бях на последна фетална, всичко с бебка е наред, но много срамежлива. На всички прегледи, включително и на този ръцете са на лицето и нямам хубава сника. Иначе е 1900 грама вече. Аз излезнах в болнични след Великден, а 45 дневния ми започва от 07.05. Изобщо не ми е скучно, даже се радвам, че взех това решение, тъй като вече ми е доста трудно и се изморявам доста. Като килограми съм +8 и съм 33 г.с. Все още нищо не съм купувала, но мисля другата седмица вече да се задействам, а и мислим малко да поосвежим вкъщи, като пребоядисаме стаите, оправям шкафове,  така че има с какво да се занимавам. Гледам да ходя всеки ден поне 10 000 крачки, но започнах да получавам доста контракции и може би ще понамаля. И аз се чудя каква вана да взимам, тъй като банята ни е тясна и малка, също съм в чуденка дали има смисъл да купувам гнездо. Дрешки мисля да пера и подреждам края на май месец.

# 562
Да ъпдейтна, малката е 2,800 кг, 36 г.с. Всичко е в норма, слава Богу.
Вас караха ли ви да правите изследване за Хепатит Б, днес ми казаха, че трябва.
Боядисване и аз исках, ма май няма да се докараме до там

# 563
За болницата, в която ще раждам и за стволовите клетки ме накараха до най-късно 36г.с. да повторя Хепатит B и C, Сифилис и ХИВ. Защото валидността им е 6месеца, а са пускани при регистрацията на женска консултация и по време на секциото ще са с изтекла валидност от няколко дни Expressionless

# 564
Сифилис и Хив имам пресни заради гражданския брак, но за Хепатит за пръв път чувам
За болницата, в която ще раждам и за стволовите клетки ме накараха до най-късно 36г.с. да повторя Хепатит B и C, Сифилис и ХИВ. Защото валидността им е 6месеца, а са пускани при регистрацията на женска консултация и по време на секциото ще са с изтекла валидност от няколко дни Expressionless

# 565
Благодаря ви дами, не се бях замисляла че след като се преместим всъщност сгъваемата ще е много по-удобна, защото и нашата баня е малка. Сега като казахте, трябва да видя какъв смесител купихме, май ще купя вана сега 😅 Даже се отказахме тотално от параван и тн, ще е завеса. И се замислих че като порасне към годинка започва купона с водата и завесата има повече шанс да спаси шкафа.
На ремонта му се вижда края, всичко е боядисано и със сменени настилки, само хола ни остана, но пък чакаме почти всички мебели. Ако много се забавят май ще настоявам да спим на дивана 😂  че ме е бъз да не се пръкне преди юни.
Моята драма с КЗ продължава, вече съм убедена че кис. мляко е наблъскано с нишестета и какво ли не.. от Верея ми я вдига втори ден на 8. Иначе моя човек със сиг е над 2500, другата седмица ще го видя.

На всички ви пожелавам оставащите дни да минат леко, малко остана, дръжте се! От всички мами чувам, как е много странно, изведнъж да не е в теб вече това дете и нищо да не мърда в корема ти 😂

# 566
Сякаш вчера обсъждахме пренатестове и бхс, тогава хвърлях по едно око на групите за януари/март, за да видя какви вълнения ме чакат. И дойдоха и нашите финални подготовки.

AirplaneMode, честито бракосъчетание!

А на всички, споделили за по-сериозните оплаквания - искрено ви се възхищавам, всяка една е герой! При мен е сравнително леко, но дискомфортът понякога не се трае, на вас ви свалям шапка - за лежането, КЗ и всичко друго. Стискайте зъби още малко❤

За ваничка - ние имаме мнооого голяма кухненска мивка за първите два месеца, а като заздравее пъпчето - искам задължително висока ваничка, сгъваема. И ние нямаме място Sad а с ниска не знам как ще е, както имам болки в гърба, всеки ден навеждане и кривене.. знам ли! Освен на Stokke, има ли хубави високи сгъваеми?

# 567
Здравейте момичета
Получавате ли контракции аз съм в 33г.с +1 ден и вече имам такива като си пия магнерот ношпа и спазмалгон.. притесних се малко защото Аг-то каза че е рано още за тях и не е много добре каза да си продължа с приема на хапчета да не се натоварвам и да си лежа

# 568
Здравейте момичета
Получавате ли контракции аз съм в 33г.с +1 ден и вече имам такива като си пия магнерот ношпа и спазмалгон.. притесних се малко защото Аг-то каза че е рано още за тях и не е много добре каза да си продължа с приема на хапчета да не се натоварвам и да си лежа
Аз имам всеки ден, рядко усещам болка, но втвърдяването на корема ми подсказва кога са. Пия си и аз магнерот, според АГ е в реда на нещата да си имам контракции 1-2 пъти дневно.

# 569
И аз имам контракции от 32 г.с. и то болезнени. Пия магнерот, АГ ми каза да добавям Но шпа за болката.

Общи условия

Активация на акаунт