Кои са най-добрите елитни ресторанти в София?

  • 9 945
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 498
Хаха, разликата е в продуктите, в качеството, в уменията на готвача. Нали не е като да отидеш да хапнеш обедно меню до офиса мусака за 10 лв с незнайни съставки в каймата.

Хайде стига..
Яйца по панагюрски
300 г
29.99 лв.


Колко по-качествени могат да бъдат яйцата от домашните за да струват 30 лева?
Или парче баница с боза за 30?

Скоро имаше страхотен филм, тип ужаси/комедия който усмиваше цялата индрустрия.
Съгласен съм, че има разлика в готвачи и продукти, но без да се изхвърляме.

Познавам хора които изобщо нямат познания в сферата и ходят по такива места само за да се снимат и тагват в социалните мрежи....

# 31
  • Мнения: 1 477
Плащаш си за продукти, готвачи, обслужване, атмосфера, заобикалящи те клиенти.
Има страхотни ресторанти, които готвят вкусно и са на нормални цени, само че темата е за елитни ресторанти, което предполага по-високи цени. Ресторанти, където до теб няма да са се събрали да обядват работниците от строежа отсреща.

# 32
  • Мнения: 8 313
Кой ресторант в София е страхотен и като атмосфера?

# 33
  • Мнения: 498
Плащаш си за продукти, готвачи, обслужване, атмосфера, заобикалящи те клиенти.
Има страхотни ресторанти, които готвят вкусно и са на нормални цени, само че темата е за елитни ресторанти, което предполага по-високи цени. Ресторанти, където до теб няма да са се събрали да обядват работниците от строежа отсреща.

Работниците от строежа също са хора и напоследък правят повече пари от мен и вас. Да, няма да обядват работниците от строежа, но ще обядват силиконките от ало.бг със спонсорите си, нещо което често виждам по подобни места. Казвам го като човек, който покрай работата си е бил на множество подобни събития/коктейли и места. Вкусно и качествено в България не е равно на скъпо. "Вип руумс" в Банско е същата трагедия.

# 34
  • Мнения: 14 962
Плащаш си за продукти, готвачи, обслужване, атмосфера, заобикалящи те клиенти.
Има страхотни ресторанти, които готвят вкусно и са на нормални цени, само че темата е за елитни ресторанти, което предполага по-високи цени. Ресторанти, където до теб няма да са се събрали да обядват работниците от строежа отсреща.
Това е снобарско и не е гаранция за качеството на храната.
Елитен означава качествен, нещо което е всепризнато, Космос не е това.
Grinning вижте джоланът коя част от животното е и научете кои части се смятат за качественото месо.

# 35
  • Мнения: 1 477
От вас може и да взимат повече, не знам. Ясно е, че по популярните места се водят държанки, не точно тези от ало бг, но тези от Ергенът примерно. Затова и темата е за добрите, където цените са подплатени с качество. Аз от Космос съм доволна примерно, то е ясно, че е субективно.  Космос е от петте номинирани за най-добър ресторант на Бакхус.
ПС: снобарка съм, признавам

# 36
  • Melmak
  • Мнения: 9 549
Хаха, разликата е в продуктите, в качеството, в уменията на готвача. Нали не е като да отидеш да хапнеш обедно меню до офиса мусака за 10 лв с незнайни съставки в каймата.

Хайде стига..
Яйца по панагюрски
300 г
29.99 лв.


Колко по-качествени могат да бъдат яйцата от домашните за да струват 30 лева?
Или парче баница с боза за 30?

Скоро имаше страхотен филм, тип ужаси/комедия който усмиваше цялата индрустрия.
Съгласен съм, че има разлика в готвачи и продукти, но без да се изхвърляме.

Познавам хора които изобщо нямат познания в сферата и ходят по такива места само за да се снимат и тагват в социалните мрежи....

Въпросът не е колко струва 1 брой яйце.
Този вид търговия може да слага надценка заради много други фактори, освен цена на продуктите. Аз харесвам и по-обикновената сестра на Космос- Ракета. Там даже ходим по-често, защото ни е близо. Не го имам за елитно, но за вкусно - да.

# 37
  • Мнения: 4 039
Ракета е стара слава. Не е лошо като храна, но цените не отговарят на това което се предлага или са супер завишени.
От друга страна е пълно, значи може още да се вдигат.
Както казаха и друго, у нас и 1000лв да оставил за вечеря за двама не е ясно дали ще е добра, камо ли елитна.
У нас връзката цена/качество я няма в повечето случаи или е изкривена.
Същото е не само за ресторанти и кръчми, а за всичко

# 38
  • Melmak
  • Мнения: 9 549
Като цяло съм съгласна, че малко ресторанти са качествени.

# 39
  • Мнения: 256
Vino & Tapas, наскоро открихме с мъжа ми, хапнахме там, преди постановка в Малдежкия театър. Храната беше превъзходна, както и вината, а обслужването на високо ниво. Не бих казала, че е елитен, в смисъла, за който се пише тук, но наистина си заслужава да се посети.

# 40
  • София
  • Мнения: 44 930
Аз общо взето, въртя едни и същи ресторанти и се радвам на тази тема, за да разчупя малко.

# 41
  • Мнения: 256
Друг ресторант, който обожавам да посещавам, понеже е по-близо до вкъщи е Padre. Той е по-скоро малък бутиков ресторант, интериора е леко vintage, но храната е уникално вкусна и винаги ме понася на пътешествие. Обслужването е ТОП.

# 42
  • София
  • Мнения: 2 156
И Щастливеца не е лош - държи задоволително качество на храната, обстановката отговаря по-някои критерии на изискана, цените не са баш високи, но не и много ниски. Менюто му е богато и издържано. Често се спирам на него, като по-изтънчен вариант в центъра!

# 43
  • Мнения: 14 962
Тази тема наистина дублира съществуващата тема за ресторантите.
Малка страна сме, има една бройка заведения, които се въртят по публичното пространство и се рекламират по разните каталози и основно те се въртят, за ресторанти извън София не се пише, а няма начин да няма добри. Пишещите предвид броя ни, не можем да бъдем представителна статистическа извадка. На следящите темата за ресторантите, отдавна е ясно, кой пише като клиент и кой се включва да формира мнение.
Ще отбележа също, че кулинарната култура на българина много се повиши, както и изискванията ни и вече масово се търси комплексната услуга, качество на храната, обслужване, цена, та даже и локация.

# 44
  • Мнения: 4 039
Не съм забелязал повишаване на кулинарна култура.
Ако беше така, нямаше да има опашки пред заведение тип Хепи, в които се предлага суши, пица, пържоли, морски, гръцка, италианска и не знам каква още кухня.
Това се предлага, защото това е търсено, та култура няма, виж помпозност има.
Все още у нас най-важното е колко е лъскав ресторанта и къде е, кой ходи и подобни, за разлика от Европа и не само.
Навън масово се държи на автентичността, има страшно много места, които имат облика от преди 50-100 години и повече, поколения или много години наред държат даден ресторант и предлагат  идентични неща.
С две думи държи се на това което се сервира в чинията, точно обратно на изискванията у нас.

Въпреки че се държи на визията у нас, масово персонала е от улицата и е сложен да занесе чинията и ниши повече, не случайно няма над 25-30год, за разлика от по света.
Тук се счита за топ място, ако се донесе храната на всички заедно или по ред който е нормален, често салата идва след основно или т.н. И дори се чудят какво искаш, ако кажеш нещо.
Няма и как друго да е, след като собствениците са безхаберни дебили и не разбират нищо от кухня и кръчми, а сигурно единици работят с персонала си заедно. Навън е точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт