Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 17 724
  • 335
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Този белтък в урина или кръв?
аз трябваше да пускам последни излследвания скоро за коагулация + желязо и др. само че ме хвана грипа и сега съм на антибиотик. Утре го свъшвам, но не смея да пускам изследвания, защото мисля че резултатите няма да са коректни,
Между другото откакто започнах антибиотика, сякаш от тогава започна това подуване, но и от тогава бях доста на легло и не знам от какво е точно. Ще изчакам една седмица след приема да мине и ще пусна изследвания.
По ЖК май вече нямам кръвни изследвания, всичко което ми се полагаше го пуснах, но последните бяха преди грипа.

# 76
Този белтък в урина или кръв?
аз трябваше да пускам последни излследвания скоро за коагулация + желязо и др. само че ме хвана грипа и сега съм на антибиотик. Утре го свъшвам, но не смея да пускам изследвания, защото мисля че резултатите няма да са коректни,
Между другото откакто започнах антибиотика, сякаш от тогава започна това подуване, но и от тогава бях доста на легло и не знам от какво е точно. Ще изчакам една седмица след приема да мине и ще пусна изследвания.
По ЖК май вече нямам кръвни изследвания, всичко което ми се полагаше го пуснах, но последните бяха преди грипа.
Общ белтък в кръв.

# 77
При мен се подуваха пръстите на лявата ръка и малко след това започна и кръвното леко да се покачва 130/90 +, бебчо се роди 16 дни преди термин.

# 78
  • София
Извинявай, не поясних, че е в кръвните изследвания.

Като цяло е добре едни контролни изследвания да се пуснат, който има притеснение или останали от пакета за следене.
Аз вчера пуснах моите, и след като пратих резултата на моят хематолог спах спокойна. Отговори ми “резултатите са топ” и все едно ми падна камък от сърцето.

Бях се притеснила, защото както вървеше голямо бебето, за 2 седмици според УЗД е порастнала с 30 грама … изтръпнах.
АГ каза, че не го очаква повече от 3 кг., и то макс. Каката и тя се роди 2700 преносено, и сега си върви фъстъче.

От вчера ми стана нещо, ненормална работа, само ми се плаче и се чудя как ще оставя каката сама, как ли ще се чувства, колко ли ще й е мъчно за мен. Не е нормално, защото е доста самостоятелна, ходи на лагери и по гостиха с преспиване, и никога не съм се притеснявала така. Аз пътувам в командировки, разделяме се и не е било такова чудо. Сега като се сетя и ми потичат сълзи. Не знам какво ми стана, не съм ревла по принцип.

Снощи явно ме е усетила, защото е заспала при мен. Съпруга ми каза, че така сме се били вкопчили една в друга, че не успял да ни радздели и да я занесе в нейното легло.
Или е от хормони, или някакъв страх, или не знам …

Може би от предстоящото раждане се паникьосвам.

Дано съм само аз и всички други се държите мъжки и сте спокойни Simple Smile

# 79
Момичета някоя от вас минала през цезарово може ли да ми препоръча какво да правя за отделяне на газове след процедурата 😵‍💫

# 80
bubole4e_me4e явно тапата продължава да пада. При мен вече трети ден пада по 2 пъти на ден на малки части, после с часове няма нищо. При предните раждания падна само веднъж преди раждането голямо количество.
Аз ходих на тонове днес. Всичко е наред. Ама за мой късмет им беше свършила хартията и 20 минити търсиха хартия. Лекарката реши повече да не ме мъчи да лежа, ама тъпото беше , че не можаха да видят колко контракции имах. Иначе и тя и сестрата чуха няколко контракции на уреда.
На отиване към тоновете имах половин час контракции на 10 мин. После по време на тоновете пак имаше няколко силни.
Посъветва ме да не чакам понеделник и да отивам още утре да ме приемат. Не за предизвикване, а само за наблюдение. Може би ще изчакам поне още 1 ден. Защото моите момчета ги преносих по 5 дни и сами тръгнаха ражданията. Утре е 5-тият ден и се надявам да тръгне вече, че хич не ми се стои там да чакам да тръгне раждането.

# 81
Аз съм с високо от около 2 седмици.
Днес бях на кардиолог, който каза че за бременните е нормално кръвното когато е до 140/90.
Над тази граница, вече може да се приема по веднъж допегит.
Кръвното се мери в покой 3 пъти на ден,  всеки ден по едно и също време. Ако си десничар - на лявата ръка и обратно, седнал с изправен гръб, ръката на масата, до 3 пъти се мери и се взима най-ниската стойност, като се изчаква по 3 мин между измерванията.
Хладни душове на краката или ръцете, тялото много облекчава.
Диетата която ми предписа е без сол, тестени и сладко (1 филия хляб ни доставя нужното количество сол за целия ден), много вода, овесени ядки, зеленчуци, по 1 цитрус на ден, канела с мляко и овесени ядки, лимон с вода, индрише чай намалят кръвното, оризът да се замени с булгур и краката на високо.
Нормално било да се вдига, след раждането може още малко да оттекат, но до 3-4 дни ще се оправят.
Дори днес, като се прибрах от преглед за мое учудване, краката ми бяха спаднали.

Честито на всички родили! 🥰 Да са ви  живи и здрави! А на вас бързо възстановяване! 🍀

Имам въпрос. Някоя от вас имала ли е проблеми с високо кръвно ? Нещо спазвали ли сте като диета за подобряване на състоянието, освен хапчетата които изписват. Леко съм притеснена, защото остават около десет дни до термина, а започнах да имам проблеми с кръвното.

До колко вдигаш? Аз до 135 не спазвах.

Вчера вечерта бях с 156/100, а днес при последното измерване беше 140/90.

# 82
Най-накрая дойде и моят ред. Днес 15.03 в 15.05 ч. се роди бебе Самуил, 3.250 кг, 51 см. Вчера бях на тонове при моята лекарка и на път за нея имах поне 1 ч. контракции на 10 минути. Шегувахме се , че може вече да е решил да се роди. После поизчезнаха контракциите, но тя ми издаде направление за хоспитализация и ме посъветва да вляза за наблюдение още днес. Вечерта обаче ме започнаха нерегулярни, но чести контракции. Продължи да пада тапата. Вечерта не можах да спя спокойно от болки и станахме с мъжа ми да пием кафе в 4.30ч. и да огледам багажа. Падна и другата част от тапата с кървави нишки.
Приеха ме в 7.30ч. с 3 см. разкритие. До 2 часа бяха станали 6 см, а болките бяха търпими. След още 2 часа обаче шийката не беше изгладена и беше високо, а сантиметрите си стояха 6. И ми включиха система. Към 13ч. вече започнаха по-сериозните болки за час. След час вече болките бяха по-търпими с напъни. С 3 напъна излезе нашето трето щастие. Прекрасен е Heart Имам вътрешни разкъсвания, външни нямам, но няма значение. След час ще ме качат в стаята и след 2 часа ще ми го доведат, ако всичко е наред с изследванията.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 16:24 от Bibi85

# 83
Ехее, честито Биби! Да расте здрав, щастлив и с много късмет в живота! 🍀🎊

# 84
Bibi честито бебче Blue Heart да ви е жив и здрав малкия Самуил Flowers Four Leaf Clover
При мен на втори ден след операцията все още не бях отделила и ми биха някаква инжекция
Момичета някоя от вас минала през цезарово може ли да ми препоръча какво да правя за отделяне на газове след процедурата 😵‍💫

# 85
  • София
Честито Bibi85 !
Да бъде здрав, щастлив и с много късмет! Избрали сте страхотно име!

На теб ти пожелавам бързо възстановяване и кротко бебе!

Биби, на второто раждане ли приличаше това, или на първото ти? Като продължителност по-дълго ли беше?

# 86
Честит да е Самуил! Да е жив и здрав😏

# 87
  • Сливен
Честито, Биби! Знам, че чакаше с нетърпение тези дни.
На мен вчера ми почнаха регулярни контракции. От 16 часа на 10 минути, от 18 на 5. Отидох в болницата. Приеха ме с неизгладена шийка и едва 2 см разкритие. Уж се заселиха през нощта, но преди обяд спряха контракциите. И с предните 2 раждания бавно се случваха нещата. Само, че бях в друга болница и там ми пуснаха система и засилиха процеса.  Не, че се натискам за система, защото от нея повече боли. Не знам кога ще се ражда с това спиране на болките и дали съм увеличила разкритието. Казаха на тоновете, че бебето е слязло вече.
Биха ми три инжекции бусколизин с витамин Б1 за изглаждане на шийка. Дали от тях не спряха, не знам. Пак си ги има, но слаби и по- редки. Чакам си в болницата. Стискайте палци да се случат нещата бързо и по- малко болезнено. Тук едно момиче е дошло с болки и са й спряли като мен. Вече 3 ден чака.

# 88
  • Варна
Bibi, честито. Да е жив и здрав Самуил. Бързо възстановяване и изписване Heart

# 89
Честито, Биби!! Бъдете живи и здрави със Самуил, бързо да се възстановите и да се гушкате вкъщи цялото семейство 💙
стискам палци и на другите чакащи мами да се започват нещата и да се напълни хубаво темата с мартенички☺️
Ние вчера се прибрахме и беше една дълга първа нощ на трима ни 🥹🩷 Кърменето започна, щастлива съм, но по схема от Токуда се дохранваме и с АМ. Тази вечер предстои и първата баня и съм в тих ужас 😄
Мен стабилно ме хванаха и baby blues, честно да си кажа и нямам търпение да се чуя с терапевтката ми в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт