🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #5: понеделник и вторник, 20:00

• 115 005
  • 2 246
  •   1
Отговори
# 780
Йоана и Мартин са се разбрали за връзката си. Тогава, защо Йоана" гони Михаля"?
Защото на тези години "вятър я вее на бял кон" Иска да порасне много бързо.
Ето, има възможност и по телевизията да се покаже. Ще отнесе хейт ( Мартин си го каза, защото си знае), дано има психика да се справи.
Разликата в годините им е голяма. Ама Мартинчото удобна се възползвал от "ела пиленце при батко", пък той не е и батко, ами чичко.
Мартин и в ИВ, казваше, че винаги пресмята няколко хода напред. Мисля, че на Йоана няма да даде роза.

# 781
Още не мога да проумея какво вижда Виктор в нея. Всеки път като я покажат на екрана, все едно виждам Грета Тунберг.
Любомира е Грета Smiley
Н. Николов, каква беше тая огромна лъжа, дето я изля в национален ефир и на направи на глупаци всички? ....
Неуспешен опит и според мен.
В края на декември Йоана кандидатствала за Ергена, те бях на срещи в София преди Коледа, някой ако изкара спомен кога беше кастинга, моля.   
История съшита с бели конци и който повярва, повярва.
Предлагам за следващия Ерген да поканят Финдо Simple Smile
Това е Ергенът 8. Дъщерята на Мартин ще е в каста Relieved

# 782
Бранка измръзна в тази Шри ланка, да се прибира момичето.
Старите истории на Мартин са страшно безинтересни. Скукаааа..

# 783
Бтв мисля си, че Ана-Мария има голям драматургичен потенциал, но не го изцеждат достатъчно.

Смята ѝ машинката (основно за интриги и доноси), има психологическа мотивация да влиза в конфликти (щом е були и тормози момичетата), има интерес към Мартин като мъж и комплекси, че няма никакъв шанс и не е достатъчно “жена” за него, имат си приказка двамата. В нея има по нещо и от комичните “разказвачки” като Люси, и от pick me момичетата като Елена, и от агресията на Елисавета, и отделно една много застъпена интригантска и огорчена жилка на отхвърляна, неоценена жена.

Но ѝ е прекалено комфортно на диванчето заобиколена от глутницата Даниела, Мартина и Ферай. Не я провокират добре от продукцията.

# 784
Дотук най-разочароващи са ми момчетата от Надкаст. Ако няма критика и здрав разум в коментирането, тотално се губи смисълът от самото предаване. А самото предаване няма късмет да случи на читав продуцент. Имам чувството, че повече залагат на клакьори, отколкото да се постараят за качествен продукт. Дали подценяват зрителите, дали не им пука, вече ми е все едно. Като не могат да работят по такъв формат, да дадат път на друг екип.

# 785
Имам чувството, че при Даниела всяка стъпка е разграфена – мъжът трябвало, пък жената трябвало.. Направо се чудя под какъв стрес, под какво напрежение живее Даниела.. В снощния епизод, докато се изясняваха с Мартин, ми остави впечатление, че е готова да се разплаче още малко. Не приличаше на жена, която говори с потенциален партньор, а на ядосана майка, която се кара на детето си, че не си е научило урока (нейния урок). Пак ми направи впечатление, че тя не говори за ситуацията от свое име – при нея хората нямат свободна воля, тя предварително им е раздала ролите и ги е наместила в живота си. Изглежда взискателна и напрягаща. Иска да получи нещо от Мартин, но не знае как и използва сила – наблягането на думата трябва по време на разговора им.

Аз често си правя асоциации с филма „Петият елемент“ - като четирите стихии, които присъстват у всеки човек - съвкупност от мъжка и женска енергия. Има неща, извън материалната форма (пари, секс), които карат хората да искат да създават връзки и да останат с някой човек. Неща, които може да ти ги даде само един мъж или една жена в истинска връзка. И понеже 4 сезон на Ергенът е сезонът на енергиите Grinning, ще направя съпоставка мъжду поведението на Даниела и водата като елемент и значение. Водата е флексибилна, тя заема формата на съда, в който е; винаги следва естествения си път, без съпротивление; силно адаптивна е; откъдето мине и остане, заобля острите ръбати форми, отмива нечистотията; ще намери път и ще се провре през най-малката цепнатинка в скалата (или в нечие мъжко съзнание), и след време ще запълни със себе си пространстото „оттатък“. Водата е женска стихия. Аналогично - Даниела успя да предизвика вниманието на Мартин, факт. Но от вчерашния им разговор и това натъртване на „трябва“ повече ми заприлича, че Даниела не възнамерява да чака капка по капка вир да стане, образно казано, а направо, ако може, да яхне багера и да разбие скалата. Grinning

# 786
Тази Йоана е май същата, която се яви като приятелка на Рълев от Игри на волята, в които участваше и Мартин. Погледнах сега снимки от тогава, тя не прилича на това нещо, което е сега. А дали още там не са се срещнали с Мартин?

# 787
Мисля, че имате грешка и са различни момичета.

# 788
  • Бургас
green_lizard  все пак е Стрелкиня.  Направило ми е впечатление, че много жени от мъжки знаци залитат по енергии. Явно компенсират и се опитват да постигнат насила някак си женственост. А главите им машинки за пари, като мъже.

# 789
  • София /Абсурдистан
Сега се сетих, че на времето имах съученичка като Даниела. Не искаше нищо да прави, искаше да я отглеждат, омъжи се рано. Намери си един богат арабин и по цял ден от кълка на кълка. Кафетата и клюките. Беше си доволна от живота, после си изгубихме контактите. Та и Даниелка може да опита нещо подобно, явно това търси.

# 790
Не е същата определено.
Изненадвам се, че вие странно, че 20 годишна тунингована до карикатура кифла спи с 40 годишен. Тя това търси, това иска, за да се възползва от определени неща и знае, че може да предостави само спането. Мартин обаче бързо си насища от всичко и вече му е малка. Продължава обаче да спи с нея, ако му е кеф. Като дава, защо не? Да не и взема насила? Убичкъла го била.
Моля ти се, шъ мъ обидиш!

# 791
  • София
Останах с впечатлението, че и Мартин има същите възгледи - на единия синхрон изказа мнението, че не смята, че в модерни дни жената трябва да бъде домакиня. Предпочитал да има помощ, за да има повече време за себе си и да е в женската си енергия.
Но то с тия техните словесни схватки, Даниела се опитва много да се налага, да стане по нейното, сякаш среща затруднение да го остави той да е мъжът. Накрая ще вземе да се окаже, че той може да напише по-добра книга от нейната.

# 792
Изгледах днес, а епизодът от довечера ще го гледам сигурно в четвъртък.
Йоана според мен наистина си е въобразила, че той изпитва нещо към нея. А Мартин си я groom-вал, но му е писнала. И са се разделили. Но той после си я използвал, което съвсем ѝ е отвъртяло главата. Тя не е някоя света вода ненапита, но е много по-неопитна от него и се е подвела. На него не му е приятно, че тя е там, независимо дали е знаел или не. А тя според мен или наистина мисли, че може да си го върне, или иска да му прави сечено като му развали отношенията с другите жени там. Ама той към тия жени интерес освен за едното таковане няма.
Хареса ми Мартин как затапи Даниела и ѝ каза, че да иде и да говори с мъжа като вижда, че има проблем, не я прави по-малко жена и да си го запише за следващата книга. Защото нейното поведение в момента не е като на класна дама, за каквато се представя, а като на тийнка, която блокира гаджето като са се скарали.
Ана Мария според мен си знае, че за Мартин е просто приятелче, но тя си го харесва и като видя Йоана все пак ѝ стана неприятно и затова бе така намусена.
Косара може да има вид на типична Инстаграм кифла, но според мен тя наистина е семейно ориентирана. Да, ще иска висок стандарт, явно и от семейството си е свикнала на такъв, но според мен няма да е държанка и няма да е от жените, които като Даниела очакват нищо да не правят вкъщи.
Към момента Адриана, Ивет и Росица са ми най-приятни от всички там.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 02:36 от holly_mac

# 793
Сега се сетих, че на времето имах съученичка като Даниела. Не искаше нищо да прави, искаше да я отглеждат, омъжи се рано. Намери си един богат арабин и по цял ден от кълка на кълка. Кафетата и клюките. Беше си доволна от живота, после си изгубихме контактите. Та и Даниелка може да опита нещо подобно, явно това търси.
И това не е лесно. Тези араби искат направени жени. Честно казано, аз ще полудея, ако трябва всеки ден да ходя на грим и прическа. Предпочитам да си работя.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 23:11 от Lilly_85

# 794
И аз съм била с мъж , за който е абсолютно нормално да има домашна помощница и не очаква от жената да е домакиня, едва ли Мартин иска жена да му чисти и готви.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт