Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 39 451
  • 490
  •   3
Отговори
# 285
  • София
Мда, разликата им е в дозата, по-принцип Монджарото е по-ефективно че е с +1 съставка
Ами не ми се отразява по-ефективно или поне в моя случай.

Зависи... ти си още на нагласящи дози, не си минала на по-ефективна доза... Изговори го с ендото

Момичета че се пита за витамини за коса, бях споменавала няколко пъти че взимам на Ivy bear, е две седмици не съм и тези дни е страшен косопад. Пуснах този път за две опаковки и видях че ми бяха пратили и код за отстъпка, та пускам ви сайта и кода, не е за еднократно ползване кода, та ако иска някой да се възползва. Вкуснички са иначе, идват като десертче и са без захар Grin. НЕ е реклама хахах. Уж са немски...

Скрит текст:
https://krasivatajena.bg/ код WOMAN20 20% отстъпка на всичко в сайта, включително новите наличности.

# 286
С Мунджаро имате ли безсъние?
Нещо сън не ме лови до късно, а съм изморена. Дали на това се дължи се чудя.
Здравей, аз също трудно заспивам.. плюс това че взимам и мелатонин таблетка, а от него заспивах до 20 мин. Сега стоя до 1 през нощта и файда от мелатонина няма.

# 287
  • София
Аз със съня проблем нямам слава богу... ама имам бебе дето ме буди по 5-6 пъти и съм постоянно недоспала...

# 288
  • Glasgow
Аз съм обратното, преди МДж проблеми със съня, с него спя и една такава лека умореност денем

# 289
С Мунджаро имате ли безсъние?
Нещо сън не ме лови до късно, а съм изморена. Дали на това се дължи се чудя.
Здравей, аз също трудно заспивам.. плюс това че взимам и мелатонин таблетка, а от него заспивах до 20 мин. Сега стоя до 1 през нощта и файда от мелатонина няма.
Благодаря!
Значи е ясен източника на безсънието.

Появиха ми се и едни пъпки по брадичката. Знам, че им казват "хормонални". Не съм страдала от акне от сумати време..

# 290
Аз съм обратното, преди МДж проблеми със съня, с него спя и една такава лека умореност денем
И при мен е по същият начин, преди проблеми със съня, а сега се наспивам повече от добре, ако има недоспиване, то то е изключително рядко.

# 291
Значи при всеки е различно. То неслучайно не пише нищо в листовката свързано със съня.
А да попитам за т.н. "златна доза" - тя не е пълна доза и се препоръчва да се изхвърли. Кой я ползва и какви са доводите?

# 292
  • София
Значи при всеки е различно. То неслучайно не пише нищо в листовката свързано със съня.
А да попитам за т.н. "златна доза" - тя не е пълна доза и се препоръчва да се изхвърли. Кой я ползва и какви са доводите?

Пълна доза е. Не ми е ясно защо се препоръчва да се хвърли, но аз си я ползвам, вкл. и предвид цената на това лекарство.

# 293

Пълна доза е. Не ми е ясно защо се препоръчва да се хвърли, но аз си я ползвам, вкл. и предвид цената на това лекарство.
Да, благодаря, предположих и аз така. Но как изваждате дозата от писалката?
Намерих това https://www.tiktok.com/@sam_martinez_6/video/7507971849972665622
Наистина ли е толкова лесно?

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 19:16 от andrea_doll

# 294
  • София
Да,супер лесно е а и имайте предвид че от първото поставяне до златната доза не са минали 30 дни и си е в срок. Това е излишна течност за да са сигурни че има за четирите достатъчно

# 295
Привет, аз писах на моя ендокринолог относно тази златна доза, дали е добре да се ползва..и неговият отговор беше да си я ползвам, тъй като ще си е в срок. С диабетна инжекция се изтегля съдържанието и се поставя, даже каза да не се притеснявам, дори и да е по-малко количеството. По-лесно се изтегля с голяма игла, после се слага диабетната игла и се бие. Все пак си е скъпо лекарство и не ми се искаше да го хвърлям в коша, затова реших да попитам.

# 296
  • София
Здравейте, момичета.
Златната доза и аз си я ползвам по препоръка на ендокриноложката ми, но виждам тук, че коментирате, че не трябва да са минали 30 дни от първото поставяне. Обаче ми е изписана инжекция 10 мг, а пък аз слагам 5 мг, което значи, че ползвам инжекцията за 8 седмици. (Целта за това решение е да ми излиза по-евтино лечението).
Та, чудех се дали въобще дозите след 4 седмица са в срок на годност?
При вас ендокринолозите, с които работите дали Ви изписват по високи дози инжекции, пък да слагате по-ниска доза?

# 297
  • София
То не е толкова за срока на годност а че производителя не гарантира ефективността на лекарството, дали е правилно съхранявано,дали не е започнало развитие на бактерии примерно ако не се сменят иглите след всяка употреба. Тествано е и доказано е че е годно 30 дни след отваряне. Вече от там нататък си поемаме риск ние. Много хора го ползваме така, мен в началото ме беше страх ама сега и аз почнах да го ползвам и златни дози и всичко.

Моята едно го изписва както си е от производителя, ама аз почнах да го разделям че свалих достатъчно килограми и сега се чудя какво да правя... В момента бия 2.5мг, изкарах месец на 2.5, три седмици на 5 и сега вече трета седмица на 2.5 и до момента свалих почти 12кг и сега се чудя дали да не почна на две седмици да го бия, че ме и притеснява да го спря рязко... Трябва и през ендото да мина да видя какво ще каже. Към края на седмицата усещам как глада рязко се възвръща и ме плаши че спря ли ще почна много да ям отново...

# 298
Здравейте, можете ли да ми кажете как си поставяте златната доза? Както досега или изтегляте съдържанието в друга спринцовка?

# 299
  • София
С инсулинова спринцовка, не можете със завъртания да я изтеглите. 0.60 мл е пълна доза, вижте на предните страници има видео как се прави или вижте в тикток/ютуб

Общи условия

Активация на акаунт