Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 367
  • 773
  •   1
Отговори
# 15
....
Абе то хубаво, ама дали има на какво отгоре?
Ето тая мрънкащата съфорумка се оказа с почти 13-14 процентно увеличение на заплатата и пак недоволна.
Накрая се оказа, че е и годишно увеличение. Е хайде малко по-полека.
И то в условията на криза и то при вечните тиради на работодателите как "незаменими хора няма".
Тя тръгнала и процент от продажбите да иска.
Ми хубаво - ама откажи се тогава от твърдата си заплата.
То не става всичко да ти се дава.
Отново бъркаш. Не мрънкам хах темата която започнах не е личен проблем, аз съм си добре.
Бяха ми интересни настроенията по този въпрос, за съжаление преобладават общите приказки и съвети да си трая и да се навеждам щото е криза. Добре...

# 16
Напротив. Никой не е казал, че трябва да си траеш, поставяш си условията. Ако не са съгласни и не те устройва положението си търсиш друга работа. Никой не те е завързал за съответното място. Но и никой не е длъжен да ти угажда на желанията.
Говоря по принцип, не конкретно за теб. За теб разбрахме, че си си добре, забавляваш се да разлайваш кучетата.

# 17
Казус, който ме заинтересува. Човек Х, подава предизвестие и работодателите му казват, че ще го освободят, когато намерят заместник, но Х иска да си изкара предизвестието докрай. Възможно ли е?

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 09:22 от Анонимен

# 18
Да, срещу обезщетение за оставащото време на договора.

# 19
Благодаря!

# 20
Напротив. Никой не е казал, че трябва да си траеш, поставяш си условията. Ако не са съгласни и не те устройва положението си търсиш друга работа. Никой не те е завързал за съответното място. Но и никой не е длъжен да ти угажда на желанията.
Говоря по принцип, не конкретно за теб. За теб разбрахме, че си си добре, забавляваш се да разлайваш кучетата.

Много зависи как ще реагират шефовете й. Тя знае, че може и да й покажат вратата и за това се допитва тук.
Опасничко си е при шефове, които наистина се грижат за работниците си да вдигнеш вой за още едно парче от баницата.
И хич не е толкова "безстрашна" на колкото се прави.

# 21
Благодаря за новата тема.
В моя екип, около 15 човека от цял свят, за две седмици уволниха двама, заради липса на работна етика, измами в продуктивността и невършене на нищо през половината месец. Нямаме репортинг и малко продуктивността се брои на база какво сам си попълниш в една таблица, което явно хората са се сетили, че могат да експлоатират. Ясно, че такова поведение никак не е ок, но така бързо изхвърчаха, че ме хваща страх. Работодателят ни не си поплюва, а в други фирми разни скатавки са ги търпяли с години.

# 22
Как ги уволниха - дисциплинарно уволнение или се договориха да напуснат доброволно?

# 23
Благодаря за новата тема.
В моя екип, около 15 човека от цял свят, за две седмици уволниха двама, заради липса на работна етика, измами в продуктивността и невършене на нищо през половината месец. Нямаме репортинг и малко продуктивността се брои на база какво сам си попълниш в една таблица, което явно хората са се сетили, че могат да експлоатират. Ясно, че такова поведение никак не е ок, но така бързо изхвърчаха, че ме хваща страх. Работодателят ни не си поплюва, а в други фирми разни скатавки са ги търпяли с години.

За мен това е хубав знак, че никой не е застрахован.
По-добре ли щеше да се чувстваш, ако бяха изпъдили работещи хора, а разни "скатавки" да си продължават до пенсия така?

# 24
Все по-рядко виждам някой да държи скатавки и да им плаща, поне в нашия бранш. Особено с тая криза в момента.

# 25
  • Somewhere far away
Има много скатавки, но много си зависи от  работата.  Както има работа, в която не може да има скатавки, така има и работа , в която може.

# 26
Как ги уволниха - дисциплинарно уволнение или се договориха да напуснат доброволно?

Нямам идея как става документално, предполагам всеки според законодателството на държавата, в която живее. Директно им спряха достъпа до системите. Разбира се, че не е ок някой да се скатава, но то аз не съм и знаела, че се скатават, не е било видно, нито са прехвърляли работа на нас. Стана доста изненадващо и това ме стресна.

# 27
  • София
Дали са им обезщетение да си ходят.

За предизвестието не схванах на 100%. Подаваш 2 месеца предизвестие, но те намират нов човек след един?

# 28
В случая, едномесечно е предизвестието. Но може да се намери човек и след 5 дена.

# 29
Има много скатавки, но много си зависи от  работата.  Както има работа, в която не може да има скатавки, така има и работа , в която може.

Разбира се, че е така. Въпроса е ти как би се чувствала, ако виждаш как колежка с 20 годишен стаж може да прави каквото й скимне, а ти понеже си нова да те махнат само за еднократна грешка.

Общи условия

Активация на акаунт