Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 726
  • 773
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Съжалявам да чуя, че имате проблеми с интригите на работното място - наистина е много неприятна ситуацията и освен фокус само в работните теми, не знам какво друго може да помогне. Аз за момента успявам да игнорирам интригантите в нашия екип, но основният ми фокус е в работните задачи и съм доста фокусирана в себе си, гледам да не се занимавам с извънработни казуси.
При нас съкращения няма, но се случва хората да се местят от екип в екип, ако работата намалее. За момента е успешно, надявам се да не се налага да се махат хора.

# 616
  • София
Не се справям. И ние имаме токсична колежка, с която нямам никакъв конфликт на интереси или съвместна директна работа, но това не ѝ пречи да се опитва да злепоставя нон стоп.
Попадала съм и друг път на интригант, но разликата и проблемът и при теб е, че шефът се води по акъла. Ако той не толерира това, такива хора не са харесвани, то се усеща. В другия случай, който визирам, шефът не седеше да слуша как тоя е такъв и онакъв и тряя бъде уволнен и не влизаше в дискусии на имáнето на другите. И всички мразеха интриганта. Сега не е така. Но си мълчат и се присъединяват към шефа каквото каже, макар сами по себе си някои да са свестни и добри мъже и колеги.
Та това ти е основният проблем - че "най- важният" в екипа го толерира. Когато се дава трибуна на интриганти, се получава така. И според мен няма справяне.

Благодаря и на останалите, които са писали по моето питане. Наистина е и до темперамент и пустата справедливост, да.

При нас има. Махнаха тримата с най- високите заплати.

# 617
Мен, честно казано, точно темпераментът ме спира да си отворя устата... На мен падне ли ми пердето, като нищо ще падне и с все целия корниз - рядко е но се помни Grinning Та, по-добре да не се стига до там защото ситуациите рядко са поправими след това. Не си струва просто.
Интригите според мен ги няма само там където няма хора, в по-голяма или по-малка степен. Наистина най-важното е ръковоството доколко се поддава на тия фишеци, другото са подробности.

# 618
Преди доста време се интересувах от позиция в Каргил, все още получавам нотификации. Скоро се усетих, че преди предложенията имз работа всяка седмица бяха по половин страница, а последните месеци (или година - не мога да преценя правилно, защото вече не ме касата) чат-пат има по някоя позиция и то май повечето е за джуниъри.

# 619
  • Сф
Декември 2024г. Каргил съкратиха 5% от персонала, около 8000 човека на глобално ниво. В България също имаше засегнати, някои бяха преназначени на други позиции. Резултатите на компания последните години са в нисходяща посока, та нищо чудно, че няма толкова отворени позиции.

# 620
  • София
То и от интриганти до интриганти има разлика. Има такива, които ходят и дежурни всяват смут и интриги и такива, които мятат под автобуса само при личен интерес.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 20:09 от The Catcher in the Rye

# 621
Първият вид- дежурни интриги...само, за да е вечно зле за Вуте!
И, за да не се забравя, кой се навежда на шефа за облаги...

# 622
  • Melmak
Ох, даже не знам кой толкова изпитва нужда да се занимава с разследване Пешо с грип ли е, с диария ли е… наистина. Има такива хора, разбира се, ама по-важно нещо в живота нямат ли си…

# 623
  • София
Е що, мен ме питаха какво ми е казал и предписал лекарят. Да може после да го разнасят. Огън да ги изгори.

# 624
  • Melmak
Много ниско ниво хора.. просто не мога да повярвам понякога. Направо им дай рецептата да ти купят лекарствата…

Зор им е да не взима Пешо фалшив болничен ли?

# 625
Нямат явно...
Едното е че техният живот им е скучен и си търсят неща извън него дето са им по-интересни.
И другото забравяте - има хора дето ако говорят за себе си, никой няма са ги отрази, защото никой не го инересуват те - затова говорят за други, за да получат все пак внимание Grinning

# 626
  • София
Не, според мен набелязват "болните". Ако е нещо сериозно, да знаят къде може да натискат. Или кого да разкарат.

Това не е само в тая фирма, просто в други е много по- прикрито, където са по- ошлайфани.
В друга компания с добра репутация, която всички знаем, има няколко посреднички за разни събития, които добавят хората във фейсбук и докладват на шефовете, ако някоя случайно покаже снимка от видеозон или пък друго. Хората си публикуват какво ли не по социалните мрежи.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 20:09 от The Catcher in the Rye

# 627
Мисля си, че това са хора, на които не им дават достъчно работа. Ако им ври и кипи, от къде време за глупости. Като имаш почивка просто й се радваш и нямаш желание да си пълниш главата с несъществена информация за Пенчовата диария.

# 628
  • Melmak
Ох, чак така ли?

От къде знаят колежката колко аборта има? То за нея може и да е добре да я преместят, ако ще й е по-спокойно в друг екип с по-малко злоба.

Просто недоумявам такива случки.

Имахме колежка, която сама си обяви снимка от видеозон в социална мрежа. То ние бяхме свързани там целия екип и видяхме новината. За съжаление загуби бебето и после беше гадно някак, защото всички знаеха. А тя беше съобщила рано-рано на стената си. Но не знам тия неща от къде се научават, ако човек не ги сподели.. гледат болничните от къде са и с каква диагноза ли?

# 629
Аз по принцип не съм фен на ходенето на работа болен и не бих иронизирала колега в болничен, но имах преди години случка с една колежка, която се извини с болно дете и ме натресе да я замествам в момент, в който бях затрупана. На онази работа имаше опция и друга колежка да замести въпросната, освен мен. Обаче с нея бяха приятелки и си имаха явно някакво споразумение онази да е само в краен случай и понеже шефовете нехаеха ( нали все пак няма те да ѝ вършат работата, пък важното е все някой да я свърши), се използва картата, че и другата не можела и аз реагирах остро. Естествено последва упрек, че съм нечовечна, на жената детето ѝ болно, а аз го правя на въпрос. Чак искрено се засрамих, че не си сдържах негодуванието. Същата вечер влизам във фейсбук и що да видя, колежката с болното дете цъфти с коктейлче в ръка на дискотека. Даже не я досрамяло да се отбележи колко ѝ е кеф.
Така че, това, че ние не бихме, не значи, че други не биха злоупотребили.

Общи условия

Активация на акаунт