Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 012
  • 773
  •   1
Отговори
# 75
Трябва да си сложи допълнителни ваксини, за да отиде в Африка.
Иначе е добра идея.

# 76
Може да опита в Кипър, там говорят доста английски. Но от стоматолог до обслужващ персонал, не мисля, че изживяването ще е приятно за човек на нейните години.

# 77
Аз не мисля, че такава промяна е чак толкова драматична, особено ако силният стрес, който дамата е преживяла, влияе на настоящата работа. Все още бърнаутът се подценява и той не отминава с екскурзия, а именно с тотално откъсване от средата. В случая става въпрос и за сезонна работа.

Доста хора, особено в тази възраст, дауншифтват. Аз самата се замислям за нещо подобно, когато стигна петдесетте, дори и по-рано.

# 78
Много благодаря на всички за отговорите и съветите. Deya 2, мисля че твоето мнение най се доближава до ситуацията, в която е майка ми. Тя е наясно, че ще е дауншифтване за нея, но и трябва точно тотално откъсване от средата.

Тя е обиколила целия свят, всяка година ходи в различни страни из Азия, Южна Америка и дори Африка. Не искам да изпадам в подробни лични детайли, но екскурзия със сигурност не е нещо, което ще я разсея от състоянието, в което е. Тя не може да стои на едно място, иска да работи нещо, което да оплътнява целия й ден и да се запознае с нови хора. А относно работата като стоматолог, няма много часове и вече даже я потиска. Тя има доходи и може да си живее без да работи дори, но иска да прави неща и да се чувства жива и продуктивна. Разбирам я, защото и аз съм по същия начин. За сега просто търсим подходяща сезонна работа и се надявам да открием..

Честно казано се радвам, че вместо да се изгуби в тъжни мисли, тя гледа напред и иска това, така че и аз съм много мотивирана да помогна за търсенето.

# 79
  • Melmak
Аз мисля, че от самото начало е ясно, че е дауншифт и в това няма нищо лошо. При моите родители след 55 това също се случи.

Здравето е преди всичко!

# 80
Ръчната работа в хотел ще е успокояваща за нея. Работила съм камериерка като млада няколко лета в чужбина. Имаше едно време хотели, които предлагаха продължителен престой - месец -два, срещу работа няколко часа на ден. Механично, не го мислиш, няма драми, без стрес, свършваш работа и следобед се изтягаш на шезлонга, никакви грижи. Ако е здрава, силна и енергична ще се справи и ще си почине психически. Зависи къде е, разбира се, от обстановката, нивото на хотела, шефовете....
За Гърция - не знам, те не са много цъфнали и вързали, а и има доста българи работещи там. Моя приятелка от Гърция спомена че преди време е работила в хотел в Кипър, сигурно там е по-добре. Бих отишла във Финландия, или Дания или Норвегия през лятото. Там ще е приятно тогава, а тук ще е горещо.
https://englishjobs.no/jobs/hotel

# 81
Щом няма нужда от доходи, може доброволчество в Гърция. Например: https://www.worldpackers.com/positions/75014/details
Точно това предложение е с ограничение на възрастта до 45 г., но като изискване за езици е английски или гръцки. Ако ви харесва идеята, вижте дали няма нещо друго подходящо.

# 82
Чери, може би е по-добре да отидеш в раздел "Родители по държави" и да питаш в гръцката тема. При толкова много българи, работещи там, няма начин някой да няма информация. За две неща трябва да внимавате. Първо работното време, по нашето Черноморие масово работят на смени, но без почивен ден. И какъв точно вид договор ще сключи, ако се окаже, че условията са лоши, да не стане така, че да е вързана и да дължи неустойки.

# 83
Здравейте Simple Smile Някой има ли опит с тази компания - https://www.jobs.bg/company/292895/jobs? Вече втора година стоят същите позиции в джобс.

# 84
За София специално искам да попитам дали може да се намери работа като copywriter, преводач (от и на английски), административен/офис асистент или някакви подобни позиции? С диапазон на заплатата 2500-3000лв/нето. Или пък някой, ако иска да сподели конкретни фирми, където това би било възможно.

# 85
  • Melmak
Заплатите на копирайтърите не са особено високи, за секретарска работа 3000 ми се вижда висока заплата. Реалността е съвсем различна просто.

# 86
Краткия отговор на въпроса е - сигурно може. Дали ще стане с обява - сигурно не.
За подобна позиция повече от 1800 лв, едва ли. Стартово може и по-малко.

# 87
Здравейте,
Не знам къде гледате парите за копирайтинг 2500-3000 при условие, че по интервюта масово не се наемат хора заради посочено обективно възнаграждение. Очакванията са за по-ниско заплащане и работа с високо качество за изключително кратък срок, претенции за качество на работата и как трябва да се обяснява стъпка по стъпка създаденият текст. Това имам аз като обратна връзка за последните 3 месеца.

Аз взимам под 2500 лв. И съм в сходен сюжет с нов мениджър, който е бил в агенция и има много практика. Очаква се от мен да обяснявам елементарни неща, защото господинът не си го спомня или не може да събере 2 + 2. По два пъти го правя и все не ме разбира - дори написаното с прости изречения. Не знам докъде ще я докарам, но водя разговори.

Специалист с дигитален маркетинг в София - всичките ми познати, имат стартово заплащане около 2000-2200 нето в добри компании. Другаде се издевателства с талантите на новите кадри, за да се обучават през тях лица на по-горни позиции. Много е тежко положението. Не го вярвах, докато не видях обяви с обявени заплати 1300 лв. Не може така да се продължава....

# 88
 Може и още може. Колкото повече кандидати, толкова по-ниски заплати.

# 89
Копирайтър или преводач с английски за 2500-3000 чисто...абсурд. Напомням, че в София средната е 2400, тоест да намерите нещо за повече пари изисква по-специфични умения и/или опит. Английският е най-комерсиалният език и сам по себе си няма да ви докара много пари.

Може да пробвате да намерите дистанционна работа като копирайтър, но за някоя чужда фирма.

Общи условия

Активация на акаунт