Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 858
  • 773
  •   1
Отговори
# 300
10 000 за месец, плочкаджиите 6-8 за седмица и работят когато им е кеф.

Виж колко случаи има за благотворителност, работили, печелили, грохнат, не могат повече да работят, ама и осигуровките даже не са си плащали, та търсят близките им пари за осигуровките им даже, че да може да ги лекуват.

# 301
Да изкарваш толкова и да нямаш заделени е просто невъзможно, освен ако не играеш комар.

# 302
Да, ама ако те бива. То с всичко е така. Ако имаш висше и не ставаш, ми няма да се справяш. Ако си сакат в ръцете, няма да ставаш и за майстор. Най-много за общ работник.
Всичко е относително. И да имаш висше, и да ставаш зависи в какво. Имам и двете и съм много добра в определена сфера, където нито се плаща добре, нито има кой знае колко работни места (визирам езици и хуманитарни дейности).

# 303
За да си майстор трябва физическа сила и сръчност, т.е първо да си мъж, второ - як мъж и трето - да имаш уменията.
Аз като слаба жена с лоша координация (фризьор и маникюрист отпадат), какъв избор на занаят имам?
 Единствената ми алтернатива е да уча, за да използвам ума, а не физиката си, която уточнихме хич я няма.

# 304
  • София
Потребителката съм я запомнила с един  много безпардонен коментар за парите за тиймбилдинга, за който питах, както и с противоречието, че пари се подарявали и не питаш за тях, ама тя самата не давала пари в заем дори на родителите си.
Без да генерализирам, явно поколението все  пак обяснява някои неща, тъй като макар всички да работим за пари,  то те са особена тема и вид ценност за Джен Зи.

# 305
Да, ама ако те бива. То с всичко е така. Ако имаш висше и не ставаш, ми няма да се справяш. Ако си сакат в ръцете, няма да ставаш и за майстор. Най-много за общ работник.
Всичко е относително. И да имаш висше, и да ставаш зависи в какво. Имам и двете и съм много добра в определена сфера, където нито се плаща добре, нито има кой знае колко работни места (визирам езици и хуманитарни дейности).
Но това не означа, че не се справяш. В този случай, примерът по-скоро би бил - висшето щеше ли да има значение само, защото го има, ако нямаше и знанията? Това ми е мисълта. Че просто 'имам' и 'искам' не означава, че човек е способен в дадената област. След това идват и личностните качества, зависи от работата, но повечето са свързани с работа в екип - ами и пет висши да имаш, и да си много способен, ако дразниш всички - няма да стане. И т.н. Да си добър в дадена област е комплексно. И не всяка област е за всеки, съответно.

# 306
  • Melmak
Не всеки може и желае да е плочкаджия. То все едно великата работа. Умение е, да. Но парите не са всичко. Това е физическа работа, която също изхабява и в някакъв момент може да не можеш да в работиш.

Също така работата има и други аспекти, освен финансите. С какви хора те среща? Интересна ли ти е? Чувстваш ли се удовлетворен? Харесва ли ти средата?

Аз например не мога да съм фризьор или маникюрист, защото не обичам да общувам толкова с жени. Нито ми е приятно да пипам хора. Нямам проблем да ме пипа фризьор, но аз да го правя- не. Иначе е супер доходоносна професия в днешно време.

Не знам къде са тия безработни висшисти, които толкова коментирате. Ама как толкова висшисти работели нискоквалифициран труд. Висшето не гарантира нищо. Във всяка професия трябва да се докажеш!

# 307
  • София
За да се докажеш, трябва да те наемат, а след определена възраст има много сериозна дискриминация.

Освен това, чисто морално е обидно да се пращат програмистите на полето, както бате Бойко едно време направи при положение, че и по високите етажи на властта, да не говорим по офисите, има толкова много необразовани и простовати хора, на които мотиката много по- добре би им прилягала.
В други държави не е така, не се мачкат и снишават образованите хора за сметка на wannabe нахалници, а се инвестира в тях. Но тук вече отиваме и на държавно ниво.

# 308
  • Melmak
Разбира се, че трябва да те наемат някъде. Ама такъв е живота. Не всичко е лесно, честно и удовлетворяващо от ден едно.
Мен ме наемаха в редакции, но не ми се работи като журналист. Не ми се бори с вятърни мелници, а да се продавам - не искам. За това се отказах от професията. То не е само да те наемат. Но правилата на играта в такива професии е гадна.

# 309
# 310
  • София
В нашия трак няма Gen Z, но това не пречи много хора да се хвалят, че зяпат филми, тичат на пътека или готвят, докато мърдат мишката, което е тарикатски прийом и лично мен много ме дразни.

# 311
  • Melmak
То скатаването не е до възраст. Ако си лош специалист или некоректен колега.. не идва от годините, а е за цял живот.

# 312
  • София
При мен не може, защото имам определено количество работа, обвързано с резултати. Шефовете не се интересуват кога и как гги постигам, стига да са постигнати.

# 313
И аз не мога да бъда фризьор или маникюрист, въпреки, че нямам против да си общувам с много непознати жени, не съм сръчна просто. Също така и не се виждам да работя в хранителен или магазин за дрехи, то и за работата с храна си трябват специфични умения, пък на тези години малко ми е късно тепърва да започвам да се уча. А да работиш в магазин за дрехи, според мен трябва да имаш по-засилен интерес към модата. Виж в железария или магазин за инструменти бих работила, даже ми беше някаква мечта да си отворя на по-късно възраст едно такова магазинче, в което да продавам почасово и един ден като се пенсионирам живот и здраве. Но сега е рано за такива рисковани стъпки, мислех го за след като детето завърши и университет евентуално, да си хване хляба в ръцете.

# 314
При нас има определена работа, която трябва да бъде свършена от определени хора в срок. Пък ако искаш на челна стойка стой, докато я вършиш.

Общи условия

Активация на акаунт