Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 792
  • 773
  •   1
Отговори
# 465
Звучи ми като некадърен съм да си свърша работата, ела ми я свърши безплатно.
Абсолютно точно това е. Така наречените "рекрутъри" станаха съвсем като брокерите на имоти. Куцо, кьораво и сакато се пробва и там вече.

# 466
Да, явно отстрани изглежда сладка работа. Седиш на едно бюрце, потропваш с маникюра и сортираш кандидати Grinning колко му е работа.

# 467
Тя винаги на другите е по-лесна, нали знаеш Grinning

# 468
Да, явно отстрани изглежда сладка работа. Седиш на едно бюрце, потропваш с маникюра и сортираш кандидати Grinning колко му е работа.

То зависи..... на някои е точно така. Обикновено точно те са на "ти" с шефа си.

# 469
Права си, но в крайна сметка фирмата винаги си плаща за некомпетентния ЧР. Дали с пропуснати кандидати, дали с друго.

# 470
Има ли някой реално работил в някой от изброените сайтове за фрийлансъри?

# 471
Аз съм работила в Upwork и freelance.bg.

# 472
Впечатления може ли да споделите? Ще ги погледна и двата сайта, благодаря!

# 473
Ами, няма да си кривя душата, с Upwork е бавен процесът, докато започнат да ти приемат офертите, когато си нов профил. Съветът ми е да се цели човек към обяви за малко пари, но с идеята да му оставят отзиви и да му се вдигне успеваемостта на профила. Най-вероятно в началото ще се наложи и да купуваш кредити, за да кандидатстваш. Вече всичко зависи и от нисшата ти. Колкото до работата, парите са ти сигурни, за комисионните ще те излъжа, не бяха ниски, но преди беше на нива, сега май са ги направили за всички 10%. В общи линии, доволна съм, но изисква търпение. Трябва ДДС регистрация.

Freelancer BG си е нашенски сайт, там се пазариш, може да дадеш някой лев за повдигане на твоя коментар, но това е. Пишат за всякакви обяви, включително почасови, дипломни работи и етц.

# 474
Преди бях писала за това как компаниите те викат на интервюта и после изчезват..за пореден  път ми се случи, кандидатсвах в желана за мен компания и желана позиция, още след 3 дни ме викнаха на интервю, а една седмица по-късно и на второ интервю. Обясниха как търсят възможно най-бързо човек и тн., а след второто интервю вече 3 седмици ни вест ни кост, дори не ти казват, че не продължават с теб. Не знам защо го правят, но е доста отчайваща тази ситуация

# 475
В същата ситуация съм. Уж интервюто минава добре, уж съм много подходящ кандидат, ще се свържат с мен в най - скоро време, но така и не го правят.
Вчера, от едно от местата на които кандидатствах, се свързаха с мен, че са избрали друг кандидат - чрез СМС.
Комуникацията ни се осъществяваше чрез имейл и телефонни разговори. Стана ми някак обидно. Не това, че е избран друг кандидат, а начинът по който ми беше съобщено.
Вече мисля какъв компромис мога да направя с избора на позиции, за които да кандидатствам, но просто не знам къде ще получи и кога.
Регистрирах се за събитие на JobTiger, но имам предчувствие, че и там няма да е много сполучливо.

# 476
  • София
Преди бях писала за това как компаниите те викат на интервюта и после изчезват..за пореден  път ми се случи, кандидатсвах в желана за мен компания и желана позиция, още след 3 дни ме викнаха на интервю, а една седмица по-късно и на второ интервю. Обясниха как търсят възможно най-бързо човек и тн., а след второто интервю вече 3 седмици ни вест ни кост, дори не ти казват, че не продължават с теб. Не знам защо го правят, но е доста отчайваща тази ситуация
е в нашата на вътрешни позиции...не дават та какво остава за външни гореща 😁

# 477
Здравейте! От доста години не съм писала CV, но сега се налага. Кой формат е актуален сега Simple Smile и от къде мога да го изтегля?

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 14:24 от vita

# 478
Да се наместя в темата, директно с въпрос от серия тъпи.
Излезе днес  една обява за идеалната за мен/поне така си мсилех/позиция, за която съм кандидатствала преди 3 месеца, но не ми върнаха отговор, дори.
Не знам защо, имам вътрешен отпор да кандидатствам пак.
До сега не ми се е случвало, нито да искам точно същата позиция повторно, нито да се притеснявам пак да пратя CV и писмо , та ми се прииска да чуя мнения.

# 479
Здравейте! От дста години не съм писала CV, но сега се налага. Кой формат е актуален сега Simple Smile и от къде мога да го изтегля?
 Аз лично по навик все още ползвам Europass. Преди години по едно време беше доста дървено, работеше се на word-темплейт, имаше излишни секции дето трудно се изтриваха дори да са празни. Сега май са го пообновили, последно става през профил в сайта им. Там попълваш данни и ти се запазват. Оттам генерираш ПДФ с темплейт и цвят по избор, променяш и запазваш колкото версии искаш.

Общи условия

Активация на акаунт