Нашите цветя - тема 27

• 23 712
  • 771
  •   1
Отговори
# 30
Розите пускат корени след около година в почва .Дори и да се разлистят не означава,че са вкоренени.Дори и тогава коренчетата са малки и крехки.

# 31
  • In transit
Благодаря за темата!
Да ви покажа терасата на майката на една приятелка, ходих да взема малко разсади и като ги видях Heart Eyes, напълниха ми очите.

Накъса ми от всички цветове, сега остана и да се хванат. Grinning
Каза ми да ги сложа в саксия и да ги поливам често, обаче при мен този метод не работи успешно, така, че приемам идеи.
Сега съм потопила във вода.
В другата тема ще покажа орхидеите и. Heart

# 32
  • Пловдив
Благодаря за темата!
Да ви покажа терасата на майката на една приятелка, ходих да взема малко разсади и като ги видях Heart Eyes, напълниха ми очите.

Каза ми да ги сложа в саксия и да ги поливам често, обаче при мен този метод не работи успешно, така, че приемам идеи.

Сложи ги в буркан с вода, за да си пуснат корени.

# 33
Розите пускат корени след около година в почва .Дори и да се разлистят не означава,че са вкоренени.Дори и тогава коренчетата са малки и крехки.

В момента експериментирам с отрязъци от рязан цвят. Почти всички рози, които ми подярават по поводи "изкарват" листенца от коленцата. Отрязала съм около 3 см. стъбло под и над колянцето и съм ги "бучнала" директно в саксията. Има ли надежда да се развият?

# 34
Струват ми се малко къси,но вече си ги отрязала.Захлупи ги както каза съфорумката по назад ,поддържай влага и ги остави на сянка.

# 35
  • Пловдив
Аз бих боднала директно в почвата, захващала съм успешно сакъзчета по този начин.
Каланхоето от моя опит се гледа самО. Преди години бях уморила няколко - издължаваха се ужасно и с дребни листа. Бях се отказала да гледам отново. След като ми подариха няколко, обаче, ги гледам  в близост до прозорец - обичат много светлина и топлина. Лятото са на терасата, топла слънчева източна. Поливам умерено, сукуленти са все пак. Радват ме с огромни листа и цветове.
Предвид постът с предложение за размяна - подарявам каланхоета - червени простоцветни и жълтеникавобели кичести, както и олеандри. Пишете ми ЛС при желание.
Скрит текст:

# 36
Благодаря за темата!

Извинявай, но коя е другата тема? И аз имам една орхидея с много въпроси  Simple Smile

# 37
# 38
Anyyyone, каква прелест е при теб!!!

Mikkey, набоди ги в саксия, но не поливай често. от влагата загниват.
На мен ми пратиха есента резници от алпийско сакъзче ( Благодаря, Lilium!!!) и всичките се хванаха по този начин в саксия и се развиват добре. Само 1-2 , които бяха съвсем връхни и слаби не можаха да се вкоренят.

# 39
  • In transit
Диорела, а колко време отнема да се вкоренят? Защото преди 2-3 месеца бях начупила върхове от сакъзите и ги бучнах в пръста. Върховете са дълги около 15-20см, но нито един не си е пуснал корени...иначе си живеят, даже единия пусна и цвят. Не мога да ги разбера тези цветя. Grinning

# 40
Аз не ги проверявам, но започнат ли да растат, трябва да са се вкоренили. Цветовете ги махам да не отнемат от силите на резника. Трябва да насочи усилията за вкореняване, а не за цъфтене.
За 2-3 месеца би трябвало да са пуснали корени. За около месец се вкореняват. 15-20 см са много големи резници. Моите ги правя до около 10 см максимум.
Гледам да правя резници предимно от полузрели части, те се вкореняват най-добре. Махам връхчетата, редуцирам листата, да останат малко, в горната част, а отдолу да няма листа. Оставям, ако има избили млади разклонения в пазвите на листата.
А Мушкатите ги оставям да завяхнат малко отрезите, че те са по-чувствителни на загниване.

Чак като се стопли още, ще ги извадя внимателно от саксиите, където се вкореняват, да ги разсадя. Тогава ще видя какво е положението. Сега са доста плътно набодени.  Но съм сигурна, че са вкоренени, развиват се, нарастват. Имам и 2 резника от мушкато, което много ми беше харесало. И то се е вкоренило.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 19:25 от Diorela

# 41
Моите най-нетърпеливи след жасмина и кокичетата Smile

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 19:59 от dt

# 42
dt Прекрасни снимки!

# 43
  • оттам, откъдето започва България
dt, тези снимки от България ли са? Hushed

# 44
dt, прекрасни са! Много обичам кукуряци. Simple Smile
За луковичните ириси не е ли рано още?

Пред блока съм сложила минзухари преди няколко години, но нещо не искат да се размножават. Мини туфичка с 3 цвята и толкова си стои.

Общи условия

Активация на акаунт