Нашите цветя - тема 27

• 22 657
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
Кити, снимката ми е от миналата година, добави в поста си.

# 61
Аз редактирах малко мнението си, защото може би не се разбираше, че говоря за моето дръвче в момента. Цветовете на грандифлората са доста различни от тези на магнолиите с окапващи листа, времето на цъфтеж също е различно. По пъпките на грандифлората може да се познае дали са цветни или са на бъдещ лист. Цветните са малко по широки. Та моята засега няма такива, които мога да определя като бъдещи цветове и за това се питах дали ще ме зарадва тази година, или пак ще бъде само с листа. Относно грижите, нищо специално не съм правила, след като я насадих. Само понякога съм я пръскала с инсектицид заедно с останалите растения.

# 62
И аз миналата година си взех вечнозелена. Не е цъфтяла. Зимата направи едни пъпки, които не знам какви са, топчести са. Обаче в големите студове, когато температурите паднаха до около -15, листата им (две магнолии са) покафеняха много странно, до половината. Сега не знам ще живеят ли, няма ли. Чакам да видя. Едната пъпка ще се отвори тези дни и ще пиша какво ще излезе.

# 63
От къде поръчвате цветя?

# 64
  • Пловдив
Аз съм си взимала и съм доволна от:
https://clematis.bg/(Разсадник Нановски)
https://gardenant.com/
https://www.flora-plants.eu/
 а не цветя от тук: https://www.razsadnikat.com/

Към края на месеца мисля да посетя и Цветна пролет на Панaира в Пловдив.

# 65
  • София
Здравейте, имам въпрос към по-опитните. Наложи ми се да разтворя топсин. Растенията са покрити с бял памукообразен налеп. Досега винаги съм ползвала готов препарат. Инструкцията, която получих в магазина е 1 гр на 1 литър. Сложих препарат на върха на пластмасова лъжичка, защото си нямам идея колко е 1 гр. Как отмервате препарата? Притеснявам се, че няма са подейства. Другият ми въпрос е след колко време да пръскам пак?

# 66
Топсина няма да ти свърши работа.Той е фунгицид.Трябва ти такъв за насекоми,в случая може би акари или памуклийки.За най -лесно си вземи малка опаковка Моспилан.Ако са памуклийки и обтриване със спирт ще свърши работа.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 16:00 от dt

# 67
  • Варна
Тоя налеп може би е брашнеста мана, а не налеп от въшки. За мана си трябва фунгицид. Препаратите винаги разтварям на око и повтарям след около седмица. Ако имаш възможност редувай различни.
Каламондинът ми е отрупан с плодове домашно производство, а клонките едни тънки… Поръчах подпори с обръчи и днес го докарах, изглежда значително по-добре от преди, когато беше усукан с канап 😂

Още не сме го опитвали, поомекнаха плодчетата, може би има узрели вече. Трябва да го обера и подрежа, ама още ми е жал, толкова е хубав. Май трябва да се уча да правя мармалад.

# 68
  • София
Благодаря за отговорите! Ще пробвам със спирт и Моспилан.

# 69
  • In transit
Благодаря за отговорите! Ще пробвам със спирт и Моспилан.
По-добре снимай цветето да видим какво точно е.

Месечинка, завидях ти благородно! Кога ще доживея моя каламондин да завърже повече от 3 плодчета... Disappointed

# 70
Ейнджъл, не съм пазарувала от тях, някой друг каза.

Дендробиума за да цъфти го дръж на хладно, ако имаш остъклена тераса или нещо подобно, там ще му е най-добре.
Целогодишно ли там да стои или само зимата?

Целогодишно да е между 10-20°С, така му е най-добре. И да има достатъчно светлина, на тъмно няма да цъфти.

# 71
Аз, аз бях. Аз писах за ММ Трейдинг, че съм получила много хилави момини сълзи.

# 72
A от egarden поръчвал ли е някой?

# 73
  • София
Флокс💓 помощ... Нормално ли е така да се подвият листата
Скрит текст:

Аз, аз бях. Аз писах за ММ Трейдинг, че съм получила много хилави момини сълзи.

Ето ги, не знам хилави ли са, на мен ми изглеждат ок, но нямам с какво да сравня...
Скрит текст:

И добро утро от нас
Скрит текст:

# 74
И на мен са ми се подвивали така. Ти нали скоро ги сади, може би се адаптират още. Или да са поизмръзнали през нощта, или много да ги напича денем, или да им е сухо. Пръстта изглежда много суха, ако е така може лекичко да полееш, колкото да се овлажни. Не обичат много влага, но все пак трябва да се уплътни пръстта около корените им, влагата помага.

Общи условия

Активация на акаунт