Нашите цветя - тема 27

• 23 804
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Честит празник!
ДамаТрефа, прекрасни кандилки! Преди години си бях взела разсадчета от старите на майка и солжих пред блока. Бяха предимно сини и розови, имаше няколко много кичести, вътрешните листчета на няколко пласта. Беше им харесало, саморазсаждаха се и се получиха и други варианти от опрашването. Но им стана сянка и се загибиха.
Пролетта видях, че е покарало едно младичко, но дали ще оцелее в тревата, не зная.
Така се случи и с невените, саморазсаждаха се, но се изгубиха.

# 616
И моите кандилки се бяха позагубили. Но Мин година не изрязох прецъфтялото, съответно се само за сяха семената и сега имам много растения по-добре те от колкото детелина плевел Cry

# 617
ДамаТрефа красота! Ето и моите.
Само бялата цъфти по-късно

# 618
Моята бяла цъфти сега имам и жълта , но нямам такива розовки . Ще ги изчакам още малко и ще ги разсадя на купчинки .
Вчера засадих сума и цветя - зелена детелина , кампанула , незабравка , сантолина , иберис , жасмин , анемоне розово , гаура , кореопсис и други . Дано се хванат .
Тая папрат така и не мога да я захвана . Взех младо растение та да видим .

# 619
  • София
J_M_M, чудна колекция кандилки! А опрашват ли се, или им се запазват цветовете?
 Аз имам само три цвята засега.

# 620
  • Gorni Bogrov
Здравейте прекрасни!
Извинете за невежеството, но четох тук за петуния Сардиния,така се казва каскадната петуния или е друга?Вчера бях в един цветарски и питах за такава,но момичето ми каза ,че това е обикновена каскадна .Беше на цена от 3,50 ,а в практис е 7,00 и затова не посмях да взема от  цветарския ,защото не бях сигурна това ли е,а разликата в цената е голяма.

# 621
  • Карлово
На моите се запазват.

# 622
Цените в Практис и Бриколаж са доста високи за това не сравнявайте цени . Зависи също и растенията какви са големи , малки , с цвят , без цвят . Колкото пъти съм ходила там всеки път са някакви безумни цени , а растенията са под всякаква критика .

# 623
Алиса, папрата от градински център ли го взе?

# 624
Алиса, папрата от градински център ли го взе?

Не от една дама . Градински е и вече взимам няколко години подред и грипясва .. На една комшийка всяка година и никне .. Как става ..

# 625
Не, няма разпад на цветовете. За разлика от хризантемите, там имам нови всяка година.

# 626
  • Карлово
К Кандилките, които сях миналата година по същото време - също от купени семена, поникнаха без проблем почти масово, но сега гледам, че още са само на листа, не зная ще цъфтят ли тази година или им трябва повече време.
И аз имам една пъстра в синьо и бяло, не такава едра като горните,  която е само листа, да се надявам че ще цъфне. Досега не съм виждала Кандилка да не цъфне, но винаги има първи път.

А да се върнем на виолите. Аз все залагам семена и все нещо не получавам разсад, освен от самозасети. Средата на лятото в саксийка на сянка или как ги сееш семената.

# 627
Гледам си записките от миналата година за теменужките. Насяла съм ги на 18 август в едно срязано буре отвън на двора, което ползвам като саксия, покрила съм ги с фин слой торф и отгоре с мрежа и агривело, за да им пази влагата а и защото е предстоял дъжд през седмицата да не ги изрови. Също по записки са поникнали за 12 дни на 30-ти август, а съм ги насадила в градината на 12 октомври. Преди това имах няколко неуспешни опита със садене направо в земята и затова реших да правя разсад. От четири пакетчета (цвята) на една фирма две поникнаха масово, едни половинчато и едни изобщо не - имаше 1-2 но после се оказа, че са прескочили от другите цветове. Значи семената имат значение, защото ги сях при еднакви условия.
Не са били на сянка, по-скоро частично засенчване от рехави асми.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 17:45 от Кити Кет

# 628
Аз тези дни подреждах из моята тераса и сега се чудя кога да махам луковиците. И дали. Тези в големите кашпи сигурно ще ги зарежа, но имам едни малки саксии, тип сандъчета, в които почти нищо не се показа. Мога ли вече да ги махна и да си насадя нещо друго? Тук там има някое листо, някое прецъфтяло лале или нарцис. Какво да правя извадените?

# 629
Аз на моите прецъфтели лалета и мускари им дадох още 1 седмица и ще ги вадя. Не поливам от 2 седмици и почти са пожълтяло листата. Искам да сложа друго в сандъчетата.

Общи условия

Активация на акаунт