Напълняване в областта на корема-Изследвания?

• 3 843
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
Дано вече си пуснала кръвни изследвания.  От колко време те сърби кожата?
На периоди е. Сега не ме сърби, но преди няколко месеца имах необясними силни сърбежи в долната част на краката, под коленете. От години иначе имам някакви леки сърбежи, но не съм им обръщала внимание. Иначе за асат и алат имам спомен, че ми ги изследваха заедно с ggt и при тях нямаше отклонения.

# 31
На периоди е. Сега не ме сърби, но преди няколко месеца имах необясними силни сърбежи в долната част на краката, под коленете. От години иначе имам някакви леки сърбежи, но не съм им обръщала внимание. Иначе за асат и алат имам спомен, че ми ги изследваха заедно с ggt и при тях нямаше отклонения.

Ясно. Непременно пусни алкална фосфатаза,заедно с трансаминазите. То ще си излезе накрая. Не ходи при кой да е гастроентеролог, някои от тях са много зле. В кой град си?

# 32

Ясно. Непременно пусни алкална фосфатаза,заедно с трансаминазите. То ще си излезе накрая. Не ходи при кой да е гастроентеролог, някои от тях са много зле. В кой град си?
В малък град съм, не съм в София в момента.

# 33

В малък град съм, не съм в София в момента.

Това не е добре. За поставяне на правилна диагноза трябва много добър лекар. Като отидеш при гастро,непременно кажи за сърбежите и умората.

# 34
Може и да е наследствено. Майка ми и леля ми- близначки, винаги да имали доста големи кореми, дори и като по-млади. След менопаузата- още по- големи, иначе не бяха много дебели. Ами и аз съм така. Цял живот- слаба и в менопаузата- бам-20 кг.отгоре. Сега съм 1,70, 73 кг., не съм много дебела, но с голям корем. Мама и леля нямаха диабет, нито пък са се изследвали за ИР. Леля още е жива и горе-долу здрава, на 89 г.е, мама за съжаление почина преди 11г.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 22:13 от maca-niki2008

# 35
То и аз съм наследила фигурата на майка ми, но това никак не ме успокоява и не мога да се примиря. Sad

# 36
Записвам се да следя, че е много сходно положението при мен.
Кръвна захар в норма, уж нормални стойности на щитовидни хормони. При гинеколог ходих вчера  - не вижда проблем.
Но при мен разликата е, че съм в менопауза и почти перманентно съм с колики. Чакам за направление за гастроентеролог, но дано намеря добър специалист. Струва ми се също, че задържам вода, защото пръстите на ръце и ходилата ми редовно са отекли.

# 37
Тя КЗ може да ти е в норма но инсулина проверявали ли сте го или само нея сте мерили? Пък и нормата е до към 6 на гладно което вече си отива на проблем ако е близо, нищо че е в норма.

# 38
4 и нещо беше на гладно. Но инсулин не са ми изследвали.

# 39
Направиха ми обременяване с глюкоза изследване на глюкоза и инсулин. Инсулинът на първия и втория час от изпиването на глюкозата се оказа с космически стойности - 159 и 128 (при референтни стойности до 24). Преди изпиването на глюкозата беше 13.Какво означава това?
Щитовидните хормони и половите хормони са в норма, както и кортизолът, но какъв е този висок инсулин? Това означава ли ИР?

# 40
Щитовидни в норма , не означава оптимални.
Докато инсулина е висок се качват килограми, няма как с висок инсулин да се отслабва, горенето ма мазними започва при нисък инсулин.Високият инсулин е фактор за проблем с хормоните.

# 41
Направиха ми обременяване с глюкоза изследване на глюкоза и инсулин. Инсулинът на първия и втория час от изпиването на глюкозата се оказа с космически стойности - 159 и 128 (при референтни стойности до 24). Преди изпиването на глюкозата беше 13.Какво означава това?
Щитовидните хормони и половите хормони са в норма, както и кортизолът, но какъв е този висок инсулин? Това означава ли ИР?
Накратко - да.
Този инсулин дори на гладно е много и трябва да се вземат мерки. Често са достатъчни и само промени в начина на живот за да се вкара в релси. Нарочно го пиша така, защото иначе често се чете като само "диета", а не е само тя важна.
Поне на днешно време има много информация и ИР не е нещо екзотично и неизвестно.

# 42
Аз ви казах, че приличате на класически случай на ИР.
Напишете и стойностите на щитовидните.
Има тема за ИР в подфорум диети. Има полезна инфо за диета, добавки, спорт. Може да се наложи малко метморфин в началното, за да подпомогне отслабването. А глюкозата колко е?

# 43
Аз ви казах, че приличате на класически случай на ИР.
Напишете и стойностите на щитовидните.
Има тема за ИР в подфорум диети. Има полезна инфо за диета, добавки, спорт. Може да се наложи малко метморфин в началното, за да подпомогне отслабването. А глюкозата колко е?
Глюкозата е 5.9 преди обременяването, 10.6 на първия час и 6.7 на втория час от приема на глюкоза.

# 44
Ух, много е и тя, това 10 и кусур си е стряскащо направо. А гликиран хемоглобин изследвали ли сте? Още на гладно не ми харесва де, то ясно че и той няма да е красив.

Общи условия

Активация на акаунт