Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 635
  • 674
  •   1
Отговори
# 465
Не е толкова лесно да отнемеш правата на майка, особено при бебе. Дълго ходене по съдилища, през което време няма да си вижда детето.  Накрая не е ясно дали ще може да докаже нейната невменяемост, то не е като във форума....

# 466
Не е толкова лесно да отнемеш правата на майка, особено при бебе. Дълго ходене по съдилища, през което време няма да си вижда детето.  Накрая не е ясно дали ще може да докаже нейната невменяемост, то не е като във форума....

И накрая може и въобще да не се окаже луда, а просто поредната жена тормозена от свекърите.
Нещо, което автора упорито отрича.
Аз не мога да му вярвам, защото не знам гледната точка на жена му.
Това, което родителите му са правили (да й звънят постоянно и да я притискат, докато тя не изчатка) явно му се вижда нормално.
И изобщо той и мама не са правили никакви грешки - само жената луда. Мда - вярваме ти.
Типичен gaslighting.

И още нещо - ако е доказано луда, ще й вземат детето със сигурност, но автора ми се струва, че знае каква е истината и, че няма реални причини да й вземат детето. Вероятно е търсил съвети как това да се случи, но удари на камък. Ако му стиска, да поиска развод и да изиска експертиза дали жена му може да се грижи за детето си или е опасна за него. Защо не го прави? Защото знае, че нещата няма да са в негова полза.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 07:37 от Arielle

# 467
Абе какви са тия глупости - щяла да хвърли детето от висок етаж, автора ясно написа, че тя за детето се грижи прекрасно. Тук не става въпрос за луди хора, а за типичен контрол и тормоз от страна на жената към мъжа. Тя знае, че той няма да отвърне, защото не е този тип мъж и издевателства над него. Но истината, че колкото повече си мълчи и търпи мъжа, тя толкова повече ще настъпва и същевременно ще губи любовта й, тя ще се отврати от него, точно защото той не показва характер.
Ариел, защо са тия свободни съчинения, човека няколко пъти писа - никой не й е звънял постоянно. Ако ти имаш проблем със свекърите, не значи че всички имат.

# 468
Още от първия пост става ясно, че жената има проблем. Но съветите да отиде на психиатър не работят, защото психотичните нямат съзнание за неадекватното си поведение. Много е тежка задачата на автора да убеди подобен човек, че има нужда от консултация с такъв специалист. А при психиатър се ходи по собствено желание. По Закона за здравето има процедура, но тя минава през прокуратура. А и девиациите трябва да са вече от такова естество, че най- малкото да са на границата на престъпление.

Не съм съгласна. Ако психиатър прецени, че майката е опасна за себе си или за околните, и тя няма самосъзнанието да проумее факта, по негово усмотрение може да бъде въдворена в затворено отделение против волята й. В Германия за това е нужно съдийско постановление, но е установена процедура, нищо сложно не е. В България може и да минава през прокурор. Затова няколко души предвид агресията акцентирахме на психиатър (който има тези правомощия), не психолог. Не казвам, че такъв е случаят, но авторът в никакъв случай да не се отказва от часа при специалист.

# 469
Абе какви са тия глупости - щяла да хвърли детето от висок етаж, автора ясно написа, че тя за детето се грижи прекрасно. Тук не става въпрос за луди хора, а за типичен контрол и тормоз от страна на жената към мъжа. Тя знае, че той няма да отвърне, защото не е този тип мъж и издевателства над него. Но истината, че колкото повече си мълчи и търпи мъжа, тя толкова повече ще настъпва и същевременно ще губи любовта й, тя ще се отврати от него, точно защото той не показва характер.
Ариел, защо са тия свободни съчинения, човека няколко пъти писа - никой не й е звънял постоянно. Ако ти имаш проблем със свекърите, не значи че всички имат.

Е именно де, точно за това говорим.
Очевидно жената не е луда. Тя просто не понася мъжа, а той не иска да се махне.
Много удобно тя да бъде окачествявана като "луда".
Имаше предложения той да се върне на работа, за да не си ходят по нервите цял ден из къщи. Пак отказа.
Предложения свекърите да я оставят докато тя не се успокои - пак отказа.
Само жената ненормална - пък той жертвата.
Ако му стиска да изиска експертиза, но може сам да си вкара жесток автогол и той го знае.

# 470
Е не, ти тотално различна тема четеш. Това е крайно ненужно, някакви свои дефицити и проблеми ли пренасяш тук? Той даже написа, че при пореден скандал като е излязал за два часа, е плакала и е искала да е с него. Как реши, че тя го гони, а той не иска да се маха?!

# 471
Абе тя и украинката, която уби двете си деца ги е обичала и се е грижила добре за тях. Убила ги е, защото с болното си съзнание е смятала, че ги спасява по този начин. Хора, не подценявайте психичните заболявания. Дори и ситуацията тук да не е на такава основа, понякога е по-добре човек да се презастрахова.

# 472
Е не, ти тотално различна тема четеш. Това е крайно ненужно, някакви свои дефицити и проблеми ли пренасяш тук? Той даже написа, че при пореден скандал като е излязал за два часа, е плакала и е искала да е с него. Как реши, че тя го гони, а той не иска да се маха?!

А защо се стига до подобна ескалация?
Ако като мъж съм сигурен, че жена ми е невменяема и не може да се грижи адекватно за детето ми ще заведа всички възможни дела, за да й вземат детето.

# 473

А защо се стига до подобна ескалация?
Ако като мъж съм сигурен, че жена ми е невменяема и не може да се грижи адекватно за детето ми ще заведа всички възможни дела, за да й вземат детето.
Това са твои съчинения, той никъде не е казвал че тя не се грижи адекватно за детето.

# 474
Той твърди, че тя е луда - но пък после се оказва и, че е добра майка.
Няма средно положение или е луда и опасна за него и детето или не е.
Средно положение няма.

# 475
Той твърди, че тя е луда - но пък после се оказва и, че е добра майка.
Няма средно положение или е луда и опасна за него и детето или не е.
Средно положение няма.
Не е вярно, не е казвал, че е луда. Съвсем други неща казва.

# 476
  • София
Само лекар може да ли е луда, затова от началото повтарям да се консултира и после да я заведе. Ако е мръднала има едни решения, ако не е съвсем други. С това вманиачаване абсолютно никой да не види бебето и да се стои само вкъщи изглежда с разклатена психика, плюс агресията. Ако беше токсична той щеше да е по-притеснен и от нея и да мисли, че това е негова идея. Но тук само си разтягаме локуми, специалист трябва да каже.

# 477
  • Варна
Ама чакайте малко, тази жена има уста! Значи може да му каже, че ще става на нейното, да нарече майка му чума, да му обяснява как ще му отчужди детето, но не може да му каже, че не го иска и да му посочи вратата! Хайде стига, че тоя мармот вече взе да се задъхва от умора, много шоколади завива по вашите теории.

# 478
Според мен, жената има хипохондрия, и вижда хората като болести. Не случайно е нарекла свекървата "чума", аз такава обида за пръв път чувам. Защо не я е нарекла тъпачка, идиотка и т.н., а точно чума.
Не е луда, просто е много изострена след раждането и това нещо се оправя и лекува. Някои неща са твърде пресилени, вече да я оставя, край, хвърляне през терасата, да й взема детето или той да се маха, не става за обичане. Цял живот така не, но е нормално партньорът ти да ти помогне и да бъде до теб в такава трудност.

# 479
Лекува се, но много трудно, ако жената не осъзнае сама, че има сериозен проблем. Според описаното, на мен ми прилича на остра следродилна психоза, която ескалира с всеки изминал ден. Наистина вижда хората като ходещи болести и е склонна да изгони абсолютно всички в името на "доброто" на детето, както и да не го извежда повече от вкъщи. Това ще е следващата стъпка.

Общи условия

Активация на акаунт