Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 644
  • 674
  •   1
Отговори
# 450
Писах, трих. Леко е унизително да отговарям на "пасивно-агресивни" писания.

Няма никакво удоволствие от насилие над когото и да било. Напротив, удоволствие личи в твоите думи, че някакъв мъж с проблем в семейството "скимти".

# 451
  • София
Когато удряш, замеряш, посягаш на някого, който не ти отвръща, въпреки че е по-силен физически, за мен също е насилие.

Когато те обиждат, шантажират и заплашват с детето, дори да си икономически "по-силен", не е ли също насилие?

Нещата не са черно-бели.

# 452
По-голямо изнудване от това с детето, не знам да има. Бащите също си обичат децата и не искат да живеят отделно от тях.

# 453
Бояна, на няколко пъти натъртихте, че жената на автора била финансово зависима от него и затова, едва ли не, е по-слабата страна и трябва да ѝ се прощава всичко.
А тя защо е финансово по-слаба? Защото по собствено желание като е забременяла е спряла да работи и сега бере плодовете на личния си избор, под формата на по-нископлатено майчинство? Защо не е осигурила собствено жилище и като ще се прави на голямата работа не отиде там? А да, защото е жена, а мъжът в семейството трябва да осигури жилище. А жената ражда и отглежда децата. Всеки си има роля в семейството. Сега мъжът ѝ да ѝ кресне ли “щом си ми в къщата ще правиш каквото ти кажа или ще ти стъжня живота”?

# 454
  • София
Ще говоря от чуждо име, за което се извинявам предварително. Но съм в пълно недоумение как една дума може да се извади от контекст по толкова начини, да се съчини цял нелеп филм по нея и да се вмени на отсрещния. Да се чете с разбиране означава да прочетеш едно мнение и да го схванеш в цялост, а не да се хванеш за най-незначителния детайл в него и да скачаш до откат.

Бояна не беше длъжна на никого да обяснява какво е различното на тази ситуация с друга, в която ролите биха били разменени, но се опита да го направи, при това обосновано. Това беше странична дискусия от основната, няма тежест към нея, и се случи само защото вие питахте над 20 пъти какво ако авторът беше жена.

В същото време никъде не е твърдяла, че авторът е проблемът, както и няколко пъти сподели, че не отрича тормоза в случая, че според нея жена му е зле и да потърсят специализирана помощ.

# 455
Всъщност Бояна изкривява ситуацията, вероятно пречупена през собствената ѝ призма и, ако това е така, много жалко....
Да определяш някой като "скимтящ" мъж, защото търси изход от изстъпленията на жена си, така че да не се стига до раздяла и иска да отглежда детето си в една и съща къща и да твърди, че не може да е жертва, понеже бил силния пол, мииии......не знам колко по-грозно може да го определи.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 21:36 от Soul Free

# 456
  • София
Е то всеки си мисли, че само той е прав, а другите изкривяват ситуацията. Съжалявам да ви разочаровам, но вие също гледате през собствената си призма и не сте обективни.

Дали жената е насилник, или психически/емоционално лабилна може да прецени само авторът на темата, вероятно с консултация от психиатър. Някои хора твърде много натискат да са прави и обезмислят темата с грубия си тон.

# 457
Още от първия пост става ясно, че жената има проблем. Но съветите да отиде на психиатър не работят, защото психотичните нямат съзнание за неадекватното си поведение. Много е тежка задачата на автора да убеди подобен човек, че има нужда от консултация с такъв специалист. А при психиатър се ходи по собствено желание. По Закона за здравето има процедура, но тя минава през прокуратура. А и девиациите трябва да са вече от такова естество, че най- малкото да са на границата на престъпление.
На мен лично ми се струва, че човекът е изчерпал почти всички възможности.
Жената е изнервена, неадекватна и очевидно не подлежи на преоценка на поведението си. Аз бих предложила раздяла в този случай. Тръгва на работа в офис, предлага финансова помощ и се дистанцира. То това не е живот неговото.

# 458
Не виждам грубости освен на двама -трима, които драпат да докажат, че са прави. Мъж в бгмама е равносилно на разпъване на кръст. Доста пъти се зададе въпросът, ако беше обратната ситуация, дали някой щеше да каже, че жената си е виновна и го предизвиква. Не мисля....

Много ясно, че всеки говори от собствен опит и виждания и е жалко за Бояна, ако това са ѝ разбиранията.

# 459
Всъщност Бояна направи недвусмислено предположение, че проблема е в мъжа, та даже изрази надежда психиатъра да го разкрие и жена му да разбере с какъв човек живее.
Тук, че става въпрос за насилие от жената към мъжа е ясно, дали има такова от негова страна към нея, само автора си знае.

# 460
  • София
Когато се случи убийството на Пейо, масово жените защитиха него и нападнаха двете психопатки-убийци. Наскоро една жена се опита да обвини бащата на децата си, че я е биел, и че й ги е отнел неправомерно. Излязоха клипчета как жената буйста и агресира и масовата подкрепа отново беше за мъжа. Айде стига вече с линиите мъже-жени, свекърви-снахи и не знам си кви. Даже тази тема е отлично доказателство, че жените нямат проблем да защитят мъжа.

Това, което и аз се опитах да обясня е, че конкретно в тази ситуация, няма как мъж да бъде поради биологични различия, та е безсмислено да търсим кой как би реагирал в "обратния вариант". Еквивалент няма. Отделно, ние тук не знаем пълната картинка. Което не значи, че жената не е лошата и виновната, а че е добре да се стигне до корена на проблема, защото единствено тогава ще се намери адекватно решение. За целта обаче е нужно безпристрастно и хладнокръвно разглеждане на фактите, което видно е невъзможно тук, и то не само защото не разполагаме с тях, а само със свидетелствата на мъжа. Та освен да се съскат хората едни други и да се надъхва авторът, не знам друго постигна ли се.

Дано авторът наистина намери адекватна професионална помощ, защото ако става дума за психоза, му предстои много тежък път. Ако проблемът е по-скоро битов, дано се смирят малко участниците и да започнат да мислят за благото на детето.

# 461
  • София
Всъщност Бояна направи недвусмислено предположение, че проблема е в мъжа, та даже изрази надежда психиатъра да го разкрие и жена му да разбере с какъв човек живее.
Тук, че става въпрос за насилие от жената към мъжа е ясно, дали има такова от негова страна към нея, само автора си знае.
Нищо подобно. Твърдя, че единствено мъжът може да опита да реши проблема и то като се консултира със специалист.
И обърнах внимание, че приравняването на домашното насилие над жена с това над мъж е неадекватно и далече от реалността. Обясних и защо. Иначе мъж може да е жертва на насилие. Авторът на темата е жертва на насилие, да. Въпросът е, че за мен жена му има психични проблеми и както при друга болест, той като нейна половинка  има отговорността да опита да и помогне и най-вече да си спаси детето, защото то е истинската жертва тук и нищо не може да направи. Тази жена както е превъртяла няма да се оправи просто така, а само ще става по-зле.
Пък много хора се чувстват изключително добри като гласно съчувстват на някого, а жертвата тук има нужда от идеи за решения, които аз предлагам и неудобно за желаещите да са добри с демонстрации на съчувствие, това преминава през нуждата той да излезе от образа и преживяванията на жертва, и да предприеме нещо. Да види специалист, да му обяснят как може да я заведе и нея. В състоянието, което е описано, тая жена може да направи всичко. Написах го много пъти. Достатъчна проява на безумие е да налита на бой на мъж, утре може да се хвърли от балкона. Дано тогава ореолите, които са поникнали на всички, които тук ми говорят все едно аз съм го набила тоя мъж, да не паднат изведнъж. Малко разум трябва, когато има толкова сериозен проблем. Не е и нужно да си обясняваме, че всички сме против насилието, защото е ясно. И аз в този форум съм яла най-много бой, докато опитвах да обяснявам, че не бива родителите да си бият децата, та да ме изкарвате, че подкрепям тормоза над когото и да е е просто смехотворно.

# 462
Бояна аз мненията съм ти прочела по темата, както и полезните съвети които твърдиш че си дала също. Няма да влизам в повече в спорове, всеки може да прочете тук кой какво е писал. За мен от описанията,  жената не е в тежка депресия, не е в тежка психоза, а от самосъздадената изолация и увеличила агресията и манията за контрол много и действията й говорят, че иска всички и най-вече мъжа й да седят около нея да чакат нареждания и да я гледат в благоговение поради факта че е родила. Видяла е слабост у мъжа си и иска да се наложи максимално. От него си зависи как ще се справи с тази ситуация. За мен трябва да реагира и да не допуска това отношение повече. Защото това е тормоз, както и да го погледнем.

# 463
  • София
Бояна аз мненията съм ти прочела по темата, както и полезните съвети които твърдиш че си дала също. Няма да влизам в повече в спорове, всеки може да прочете тук кой какво е писал. За мен от описанията,  жената не е в тежка депресия, не е в тежка психоза, а от самосъздадената изолация и увеличила агресията и манията за контрол много и действията й говорят, че иска всички и най-вече мъжа й да седят около нея да чакат нареждания и да я гледат в благоговение поради факта че е родила. Видяла е слабост у мъжа си и иска да се наложи максимално. От него си зависи как ще се справи с тази ситуация. За мен трябва да реагира и да не допуска това отношение повече. Защото това е тормоз, както и да го погледнем.
Напълно съм съгласна. Щом е разбрал, че го действа да се опълчи, да търси помощ от специалист, адвокат, да я заплаши обратно, но не да си стои да се страхува и той. Дете е в опасност тук, поне от описаното.

# 464
На мен също ми се струва и го написах още в началото, че тук детето е в опасност. Мъжът е тормозен, ограничаван и даже бит, по това две мнения едва ли има. Но той може да се защити, не е длъжен да стои и да търпи. Бебето на 4 месеца няма как да се защити, ако неадекваната жена, която го гледа реши да му навреди физически. Може да реши например да го хвърли от висок етаж за да го спаси завинаги от разболяване. Жената очевадно не е добре психически и не знам с каква смелост авторът й поверява детето им и се съобразява с болните й решения.

На негово място бих извела детето от тази среда, ако положението наистина е такова каквото го описва и бих настоявала тя да се лекува. Ако е толкова зле, ще започна процедура по развод и отнемане на родителски права. Бащите също са родители и имат права, независимо че не са раждали и кърмили.
Вярвам му на автора, отстрани погледнато звучи много страшно.

Общи условия

Активация на акаунт