Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 363
  • 674
  •   1
Отговори
# 510
Това са спекулации, но и така да е, бебето си е бебе, независимо дали е инвитро или не.

# 511
Е да, по принцип над дълго чакано дете се трепери много повече. Но чак пък до такава степен ...мъжът е превърнат в заложник.

# 512
Това дете са го чакали дълго (3 години след подписа, и 4 години преди това), не ви ли е хрумвало, че може да е станало с лекарска помощ? Тогава вманиаченото треперене да не се зарази бебето е повече от разбираемо.

Не всеки прави деца на първата година от запознанството. И това че решават на 10- тата година примерно, не значи, че е заради здравословен проблем. Просто казвам, че има такива жени, тази може и да не е от тях, които искат брак и дете, мъжът толкова не ги интересува.

# 513
М да, и на мен ми стана чудно как се прецени, че е бебе инвитро, след като не е писал нищо по въпроса бащата....

Не всеки прави деца на първата година от запознанството. И това че решават на 10- тата година примерно, не значи, че е заради здравословен проблем.

# 514
  • Варна
М да, и на мен ми стана чудно как се прецени, че е бебе инвитро, след като не е писал нищо по въпроса бащата....

Щото теорията за недоносеното не мина.

# 515
Авторът е писал, че детето на брат й дори не ходи на детска градина...
Много хора след като се задомят нямат време за чести излизания с приятели, но децата обикновено имат нужда от социализация, а тук някаква фамилна обремененост едва ли не.

# 516
Колко от вас, ако мъжът ви ви каже, че нещо не сте наред, независимо за какво спорите, и трябва да се видите с психолог/психиатър, ще кажат "А добре, скъпи, прав си, нещо съм мръднала, записвай ми час, пък дано да ми дадат нещо за успокоение на нервите, че само ти викам и крякам." Колко? Защото автора това е направил, казал и е, че е луда, че не иска никой да вижда детето. Той това направи и тук. Убеди ни, че има следродилна психоза и че утре ще си хвърли детето през прозореца, защото са имали едно спречкване и един скандал. Дори жената не е отказала консултация, просто е решила, да се изчака да премине болното време.
Психиатъра няма да изпише хапчета, ще ги съветва да говорят и да се изяснят. То ако ставаше полкова лесно с лекарствата, половината тук щяхме да сме дрогирани.
Не го е спряла да ходи на работа, ходил е, просто го е питала няколко пъти дали е носил маска и дали е спазвал дистанция. Мъжът ми е същия, досадно е много и ние с него сме се разправяли, вероятно ММ е с някакво ОКР, както и жената на автора. Това разбира се не го прави луд, насилник, психопат, опасен за детето и т.н.
И за Бога спрете с "ако имала второ". То децата да не стават от въздуха, автора слага презерватив и не прави второ, при положение, че с първото не са се оправили.
Не се знае на колко е детето на брат и, не се знае дали има място за него в ДГ, може да има много причини едно дете да не посещава ДГ.

# 517
  • София
Колко от вас, ако мъжът ви ви каже, че нещо не сте наред, независимо за какво спорите, и трябва да се видите с психолог/психиатър, ще кажат "А добре, скъпи, прав си, нещо съм мръднала, записвай ми час, пък дано да ми дадат нещо за успокоение на нервите, че само ти викам и крякам." Колко? Защото автора това е направил, казал и е, че е луда, че не иска никой да вижда детето. Той това направи и тук. Убеди ни, че има следродилна психоза и че утре ще си хвърли детето през прозореца, защото са имали едно спречкване и един скандал. Дори жената не е отказала консултация, просто е решила, да се изчака да премине болното време.
Психиатъра няма да изпише хапчета, ще ги съветва да говорят и да се изяснят. То ако ставаше полкова лесно с лекарствата, половината тук щяхме да сме дрогирани.

Психиатъра ще види има ли и нещо и какво. Това със съветите за изясняване ще и го предложи психолог или семеен терапевт.
И колко от нас не знам, но родих недоносено и не съм чакала някой да ми казва нещо, а от родилното още си записах терапевт с по минимум два сеанса седмично, защото ми беше ясно, че подобно преживяване е много вероятно да засегне психиката ми. Превенцията и при физическите, и при психическите заболявания е най-важна. И ако някой ме посъветва да се прегледам не като форма на обида веднага ще отида. Това не означава, че и някой болен ще отиде, но си има техники да бъде уговорен и да отиде.

# 518
  • Пловдив
Цитат
Мъжът ми е същия, досадно е много и ние с него сме се разправяли, вероятно ММ е с някакво ОКР, както и жената на автора. Това разбира се не го прави луд, насилник, психопат, опасен за детето и т.н.

Искаш да кажеш ,че ти казваш на мъжа си ........

Цитат
наричаше ме боклук, нещастник, моите роднини били чуми, мръсни гадове.Нямали право нищо да искат от нея. Каквото тя каже тва ще става и всички ще се съобразяват, защото тя е майката на детет

Както и във вашите разправии ТИ редовно ..............

Цитат
Започна да ми посяга и физически - блъскане, замахване на юмруци

Както и ти редовно това го казваш .............

Цитат
Накрая каза, че щяла да направи така детето да се отчужди от моите роднини, от мен, само с нейните щяло да се вижда

Както и това на вас ви се струва напълно неадекватно и безотговорно отношение

Цитат
Това е положението. На края на силите съм си. Преди детето сме се карали разбира се, казвал съм ѝ, че не обичам да се крещи, тя все ми се извиняваше и за кратко се поправяше. Сега обаче сякаш се чувства, че щом имаме дете ме е вързала и агресията ѝ ескалира до истерии и физическа агресия.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 12:43 от Sun2000

# 519
  • Варна
Да, може да има много причини. Ама всичко на куп вече става подозрително все пак.

За казването, че е луда, не знам. Аз мъж нямам понастоящем. Но ако имам, не се ли предполага, че това е най-близкият ти човек, че той не би ти хвърлил в лицето обвинение, че си луда, а би говорил загрижено и евентуално да ти светне, че той все пак не ти мисли лошото и може би да се замислиш какво казва? Аз така ги виждам нещата, особено при бебе в картинката. И преди да наскачат тук върлите защитнички на следродилно депресираната жена, авторът говори тук и пише тук със загриженост, а не с омраза и злоба към жена си. Естествено, имаме само неговата гледна точка, но то във всички теми тук е така.

# 520
Драмата е тръгнала още от отказа ѝ, да дойде цялата рода на изисването. Само мога да си представя какво е било... И после е продължил натискът. Никой не е помислил за нея, докато не са ескалирали нещата и тя не е започнала да агресира. И тогава пак не са помислили за нея, де, ами направо я изкарват луда. Очевидно е, че жената има проблем, но и доста са ѝ поскачали по главата, че той да се задълбочи. Дано по някакъв начин осъзнае, че има нужда от помощ и я потърси.

# 521
  • София
При сериозен проблем, аз съм инициаторът да се ходи на психолог. Покрай следването в Щатите на малкия ми син в един момент всички вкъщи загубихме комуникация. Е, нещата се оправиха, малкия след това по собствено желание започна да си записва часове. Това, което отказваше да чуе от мен, психолога му го обясни. След като започна войната в Украйна (травматично събитие), аз ходих сама, при същия писхолог. Помогна ми.

# 522
Алекс, ти си нещо обсебена от това да защитаваш една луда калинка. "Не помислил" за нея...? Какво да мисли? За най-нормалното нещо на света - баба и дядо да видят внучето си....
Да не говорим, че казва, че върши много повече неща за гледането на бебето от други бащи - ставане нощем, хранене и т.н.
Тая, ако не е луда, значи е контрол фрийк (сори за чуждицата). Докога ще е това "пазене" на детето?!? Бащата безгласна буква ли е в отношенията?
Ако беше обратното - той да не даваше да се вижда детето с други хора, съветите щяха да са - вземай си детето и отивай у майка си, зарежи го тоя луд! Нещо с двоен аршин се действа ....

# 523
В яда си и в гнева си докато се разправяме с мъжа ми съм казвала неща, които не е трябвало и за които после съм се извинявала. Не съм ескалирала, както тази жена, но и аз имам неща, с които не се гордея.
Хайспиид, да така би трябвало да е, но така ли е наистина? Ние не знаем версията на жената.

# 524
Аз обаче искам овреме да опровергая разни измислици, че ще се подхванат след малко като историята с недоносеното - нито веднъж авторът не е нарекъл жената луда, че има психоза, че иска да си хвърли детето през прозореца (?!) и всъщност жената Е отказала консултация. Много е смехотворно, при положение, че постовете му стоят, да се пишат подобни неща. Иначе се хвърлят обвинения, че не сме четяли с разбиране... това, което коментирам не е в резултат на четене с неразбиране, то е пълни фантазии, без никакво четене, нито с, нито без разбиране.

Общи условия

Активация на акаунт