Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 361
  • 674
  •   1
Отговори
# 525
Има много мъже, които си търсят слугиня или "сгодна женица" както му се вика. Тук просто е обратното, жената си е намерила роб, готви, чисти, плаща и не излиза.

# 526
Много ми е интересно всички майки на синове тук ( нали защитавате жената), като му се роди дете на сина ви и ако жена му го малтретира по този начин (да, това е малтретиране и тормоз, дори да няма физическа част, а то даже има) какво ще му кажете.. ‘ее, няма нищо,маме, кажи й че е супер, ти си виновен, че те обижда и те удря’.
Ама тогава ако става въпрос за вашите синчета ще побъркате форума с оплаквания каква е снахата.. и внучето ако не виждате толкова време не защото вие или то сте болни, а защото я е страх и смята, че е нормално бебето да се гледа в скафандър. . Че и като ви обижда, даже ще засили любовта ви към нея❤.
някои от вас бъркат темата със свекървенската, майката на мъжът може да не е като вашата свекърва..
а и никъде не се споменава, че те я тормозят едва ли не нонстоп я търсят, точно обратното, преди при мирното й поведение са се чували веднъж в седмицата най-много. След това са спрели след спора, тя им е звъняла да ги овиква, тя и ги е блокирала.
Любимата ми част на форума - вместо да се дават съвети - нека си измисли всеки по нещо и следващия да го доукраси и от там нататък да насолим автора (особено ако е мъж, пф, т’ва даже и животно не е)..
аз съм жена и съм бременна и се очаква да ме перят хормоните, очаква се да родя и ми е ясно, че ще бъде предизвикателство (първо дете, всичко ще ни е ново), но в никакъв случай не бих се чувствала ок ако в яда си обидя или още по-зле, посегна, на най-близкия си човек и да се държа всеедно нищо няма и че той си е виновен и заслужава да скимти в ъгъла.
Нали това е бащата на моето дете, ако нямам уважение към него, то към кого?!
Авторът дори казва, че участва активно в отглеждането, вие решихте да си измислите, че ‘само помагал’, демек и нищо не прави тоя. И изпуснахте факта, че не той не иска да работи в офис, а тя го е спряла да ходи в офис, да се вижда с роднини и приятели.
Абе, с две думи за нищо не става автора, да ходи да се извини на жена си и може да й подаде едни боксови ръкавици, барем се упражнява на него Simple Smile

# 527
  • София
Ако синът ми има такава жена щеше отдавна да я е завел на лекар, защото има висока здравна култура. И ако и няма нищо друго освен лошия характер да я напусне и да се бори за съвместно попечителство над детето, за да не стои само с нея, а и да бъде наистина баща, не уикенд родител. Това според мен, а ако според него е много яко да те бият може и да си стои. Негова си работа. Животът не е форум, та да се налага от скука да се бъркаме на всичко по всякакви въпроси.

И не виждам никой да защитава тази жена, просто тя 7 години не е била такава, въпросът е какво и е станало. Все щеше по нещо да се види, че е невъздържана селянка и преди това.

# 528
Авторът е писал, че преди бременността й е казвал, че не му е приятно да се крещи, но тя се извинявала и се сдобрявали.
Тоест не е правила това с хипохондрията, дори по време на ковид, по негови думи.
Но селянка явно си е била и преди това.

# 529
Бих казала, че както един мъж се променя из основи в някои ситуации (нали казват, не беше такъв преди), така може и жената.
Как ще я заведе на психолог/психиатър, след като тя смята, че няма проблем?. Не са много хората, които осъзнават колко могат да понесат още без намеса на чужда помощ и кога трябва да поговорят с някого - с близък или със специалист.

Моя приятелка от половин година имаше проблеми, давах й съвети какво да прави, тя правеше обратното.
В един момент стигна до спешното с нервна криза и като се прибра ми се извини веднага, че не ме е послушала навреме и да ми каже, че си е записала вече час за консултация. След консултацията се чувстваше много добре и започна работа с психолога. От време на време й пращам материали или онлайн семинари, свързани с нейното състояние, вчера даже ми каза, че я е яд, че не е успяла да иде.

Аз също бях зле, докато бях с тежкото повръщане, в продължение на два месеца не исках да излизам и не исках да виждам никого. Най-добрият приятел ми беше леглото. Но с ММ говорим ежедневно за всичко и му казах, че ако в някакъв момент види да отиват нещата към зле, да намери начин да потърси помощ, дори и да откажа.
Вярвам на преценката му, защото той ме познава най-добре и би постъпил в моя полза.
И колкото и да не ви се вярва съм човек (жена), който смята, че един мъж заслужава точно толкова уважение, колкото и една жена.
Ако искам да ме уважава, няма как да стане ако го тъпча. Както и обратното.

# 530
А как точно се "води" вменяем възрастен човек на лекар насила? Тя дори онлайн консултация отказва.

# 531
  • София
А как точно се "води" вменяем възрастен човек на лекар насила? Тя дори онлайн консултация отказва.
Насила не се води, но има начини да бъде убеден. Психиатър ще го посъветва как да я убеди. Вменяемите не отказват да ходят на лекар обикновено. За невменяемите има техники в зависимост от това колко са невменяеми. За някои се вика и лекар вкъщи.

И като настоява, че не е невменяема, авторът взима бебето и го води при родителите си. Той е родител и има равни права да решава. Като истеряса и започне да го бие да и викне полиция и/ или линейка. Много неща може да направи.

# 532
Тази жена не е луда, а най- обикновена проклетия. Може да има някакви характеропатии, с раждането са избили комплекси и вече тя е най- великата и единствена майка на света.
Да затвори мъж и дете в клетката на собствената си опустошителна мания за контрол.
Авторе, бягай с двеста.

# 533
  • София
Тук стана латино сериал, затова предлагам и аз като
Авторът най-добре да поиска ключ на темата. След това, както получи много съвети, включително и той стигна до това решение-консултация с психиатър и оттам - според съветите на специалиста.
Ако продължава да чете и отговаря, ще се обърка още повече. Темата се нагорещява, някои от потребителите са предубедени от личен горчив опит, други-от професионален и накрая, като в повече подобни теми става една каша. Вадят се думи и изрази от контекст, кой какво разбрал, как го разбрал и тн. Затова ключ на темата, консултация с психиатър и после, ако няма реален добър резултат, преценява сам на база ситуацията.

# 534
Той не настоява, че е невменяема, разбира се, дори не е намеквал за психическо заболяване. Още в първия пост казва, че подозира, че е следродилна депресия. Оттам нататък форумната фантазия избуя до обичайните си висини.

# 535
  • София
Тази жена не е луда, а най- обикновена проклетия. Може да има някакви характеропатии, с раждането са избили комплекси и вече тя е най- великата и единствена майка на света.
Да затвори мъж и дете в клетката на собствената си опустошителна мания за контрол.
Авторе, бягай с двеста.
Може и така да е, тогава авторът ще влезе в съвсем друг филм. Бяга и се бори детето му да не бъде постоянно отглеждано от такава майка, защото тя и към него ще е същата. Виждала съм ги по градинките. Овиква мъжа, после на детето шамар с няколко обиди. Обикновено и мъжът е такъв, иначе как изтърпява 7 години някакво диво село, но пък като не е такъв да си спасява детето, че и то ще бъде възпитано да бъде "лидер"

# 536
Така е, но никой няма да му даде права над бебе. Нека на първо време се махне от нея, то осъзнаването на някои грешки идват, когато стане късно. Тя ще продължи да го тормози, това не е нормално просто. Азара хубаво го написа. Уважението към партньора е много важно. Няма ли го, човекът и на главата си да ходи, няма зачитане. Може и да е спряла да го обича с раждането на детето. Всякакви хора има. Въпросът е, че той е изпълнил всички изисквания и пак е наритван. Да си излезе от нея , пък тя да се осъзнава. Ако не, колкото по- рано се разделят, толкова по- добре за детето. При нея май си е манталитет, щом и брат и бил такъв

# 537
  • У дома... някъде
Четейки всички постове ми направи впечатление,че всъщност може би мъжът и жената са на различно интелектуално ниво.
Той се опитва да я успокои,да търси решение заедно с нея,да решат проблемите си чисто дипломатически без да се кара с нея,без да я насилва по какъвто и да е начин и е толерантен с нея,помага и,грижи се и за нейното здраве.
Родителите му доколкото прочетох също във заформеният скандал от жената не са били крайни,нито са реагирали остро,нито са влезли в същия селски манталитет да се вика и крещи.Доколкото помня дори не са взели думата,а просто са си замълчали обиждани и критикувани.

С две думи се оказва ,че има налице тотално разминаване между интелект и модел на възпитание във двете семейства и от там с появата на детенцето ясно си проличават тези различия и за жалост това няма да доведе до нищо добро в крайна сметка.
Жената с тези ексцесии си личи какво възпитание има!

Мъжът и родителите му са сдържани,държат се зряло и цивилизовано и на ниво.Докато жената с посочените обидни квалификации относно мъжа си и роднините му,вдигането на скандали тип селски манталитет,решаването на проблеми със заповеди и агресия,защитата на родителите и ,че това състояние е нормално и я подкрепят говори само по себе си ,че тук има тотално разминаване на възпитание,интелект,респект.
И това детенце един ден ще го отнесе,лашкайки се между двата модела на поведение и ниво в семейството и роднините им.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 14:44 от Black Amarilis

# 538
Това също са гадания по картинка.
Също като да кажа, че той няма здравна култура, защото иска насред грипния сезон да води хора при новородено. А при някои вируси, както се знае може да заразяваш още преди да имаш симптоми. И тя не иска да рискува, защото е достатъчно грамотна.

# 539
  • Пловдив
Цитат
може би мъжът и жената са на различно интелектуално ниво.

Като във форума LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing

Общи условия

Активация на акаунт