Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 17 600
  • 674
  •   1
Отговори
# 15
Ама не е точно така. Май не се знае кой с кого се е скарал. Ето го цитата:

"Скара се с моите родители, понеже те нямали право да искат да виждат детето ако тя не иска. Крещяха си по телефоните, каза им, че въобще не иска да ги вижда и че никакво дете няма да им покаже. Смята, че трябвало да застана на нейна страна и даже ми забрани да се виждам с родителите си."

Е много ясно - родителите му невинни, жена му луда - колко удобно.

# 16
Много подробности може да са оказали влияние. Не бързайте да се отчайвате и да правите генерални изводи!
Новородено бебе в семейството винаги и период на изпитания и трудности. Но отминава!

Моите деца са родени през ноември и намирам за напълно нормално през зимните месеци посещенията от външни хора покрай бебето да са сведени до минимум именно с цел предпазване от зарази.
Колкото до бабите - аз лично се дразних, че никой не иска да ни помага и затова самата аз отказвах да търся помощ  от тях, а гледането на бебе и изтощаващо и определено човек има нужда от отмяна на моменти, иначе се изнервя и това се отразява на всичко.

# 17
Сори, ама жена му наистина е луда.
И по-лошото е, че ще страда детето от тази и лудост.

# 18
  • Варна
Да бе, Ариел, ама пропускаш удобно нещо друго - и нейните родители са отсвирени, само дето те са ок с това. И мъжа й е ненормален според нея. Всички са ненормални ама тя е ок. Как става тая работа?

# 19
И понеже тя категорично отказва да потърси помощ, потърси ти терапевт, с когото да говориш. Той ще те насочи как да действаш и как да се справиш с тази ситуация.
Най-правилният, според мен, съвет.
Проблем очевидно има и няма да се разреши сам. Най-вероятно не намира правилен начин да изрази чувствата, емоциите и страховете си. Не я оправдавам, просто враждебността й ми се струва изцяло проектирана от всички тези новости, с които не знае как да се справи. А не иска да си признае, че не знае и се страхува. Въпреки че е абсолютно нормално и в реда на нещата.

# 20
При повечет психични проблеми, болният не осъзнава, че е болен. Но с крясъци и заплахи, няма да се подобрят нещата. Може би педиатърът трябва да ѝ обясни, колко е важно да излизат навън в хубавото време, да се срещат с хора, за да укрепва имунната система на детето. Сега идва лято, бабите могат да видят бебето навън, без да го пипат в началото. Нищо няма да им стане.

# 21
Според мен авторът трябва да отиде при психолог, да опише ситуацията. Има вероятност да получи насоки как да действа. Възможно е нещо да е прещракала жената. Притеснително си е. И за нея и за детето.

# 22
Спокойно, и да го пипат, пак ще оцелее. Стига да няма някакъв вроден имунен дефицит. На никой не му е приятно да се разболее детето му, но с изолиране и отглеждане в стерилни условия не става по-добре.

# 23
  • София
И аз съм за съвет от психолог - просто това, което описва автора е крайно притеснително като цяло за бъдещето на брака им и здравето - психично и физическо на детето ...
Ариел - за едно дете не е изобщо полезно да бъде изолирано - това води до т.нар изнеженост и в момента, в който излезе в нестерилна среда проблемите ще започнат, незнам как педиатърът не е посъветвал младите родители, но може би не са и споделяли, че живеят само вкъщи буквално.
alex_jp Вероятно ви е трудно да приемете, но и понякога жената изтрещява - върнете се и прочетете, в поста на автора, че агресията е и от нейна страна... и то вместо да седне като разумен човек и да обсъди проблемите с мъжа си - да осъзнае, че и той има нужда да бъде чут и да стигнат до компромис тя отказва изобщо да говори.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 12:07 от pilito

# 24
И да озапти родителите си. Как изобщо е допуснал да ѝ крещят и да я притискат. Осъзнай се и намери начин да се погрижиш за жена си, ако ти е важна поне колкото мама.

# 25
При повечет психични проблеми, болният не осъзнава, че е болен. Но с крясъци и заплахи, няма да се подобрят нещата. Може би педиатърът трябва да ѝ обясни, колко е важно да излизат навън в хубавото време, да се срещат с хора, за да укрепва имунната система на детето. Сега идва лято, бабите могат да видят бебето навън, без да го пипат в началото. Нищо няма да им стане.

Именно като я виждат колко психически е разклатена защо й крещят?
Нейните родители й дават време да си отдъхне и да свикне с новата ситуация - ония я овикват по телефона.

# 26
Възможно е тази жена  да има психологически проблем, за който не сте забелязали нищо преди. Има и такива хора, макар и да ги познаваш от доста време, в един момент сякаш откриваш друг човек.
И роднините й знаят вероятно, затова тази версия им е много от полза.

А ако станете по-независим и изчакате малко, като междувременно си излизате с бебето до магазина, ходите при родителите си с него?
Все пак е на 4 месеца това дете! Ние на 4 месеца с ММ го водихне рано сутрин на морето (живеем в морски град). А когато беше на 9 дни излязох с бебето на пазар. Нейното поведение ми се струва много странно. Не съм чула досега  никой толкова много време да изолира детето си от хора! Даже ми се струва вредно за когнитивното му развитие.

На психолог не знам защо вие да ходите, по-скоро при адвокат, защото са нарушени елементарните ви права на родител. Може би ще ви даде добър съвет и дано нещата се променят.

# 27
Нейните близки са брат и, който си отглежда детето по същия начин, тоест изолирал се е преди това и майка и, за която и най-голямата кукувица е мила, щото и е дъщеря.
А ако тя е почнала скандала те да седят и да и мълчат ли трябва. То като почне скандала е трудно озаптяването.
П.с. автора пише, че не му разрешава да излиза, какво остава да изведе бебето сам.

# 28
Това, че родителите му са й крещяли съм го пропуснала.
Как можеш да крещиш на току-що родила жена?
И аз нямаше да им дам детето.

Цитат
Скандалите, които вашите вдигат са преляли чашата и може сега и на инат да им прави.

Беше точно обратното. В началото се чуваха с майка ми през няколко дена, питаше я как и т.н. По едно време майка ми реши да не досажда изобщо и спря да я търси, понеже жена ми така или иначе ѝ отговаряше с по една дума.
Накрая жена ми реши, че майка ми ме била манипулирала, че желанието ми да покажем все пак детето на някого изобщо било продиктувано от нея и аз само съм бил изпълнявал. Жена ми се обади на родителите ми да им крещи, те даже не ѝ повишиха тон по време на караницата, на която бях свидетел.

# 29
Имам комшии, които не пускат детето си да излиза, най-много на терасата да поседи докато баба му или майка му пушат. Много алергично било. Детето тича, блъска, играе с топки из апартамента. Аз съм отсрани за щастие, но не си представям какво е да си под тях.
Поведението на жената не е нормално определено, с такова изолиране детето няма да изгради имунна система. Лошото е, че повечето хора с психични проблеми, както вече написаха, не смятат, че имат проблем и не разрешават да им се помогне, а обръщат всичко на скандал.
Жена ти преди да се роди детето нейни приятелки имаше ли? Не ваши общи, а само нейни?
Има ли вариант това да не е първата й бременност и да губила бебе преди?

Общи условия

Активация на акаунт