Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 18 637
  • 674
  •   1
Отговори
# 315
Цитат на: alex_jp в чт, 13 мар 2025, 13:44
Очевидно и двете майки допринасят за обострянето на проблема, но от едната получава подкрепа, а от другата натиск. И е нормално да се дразни от натиска, дори и да не е права. Сред мненията на автора ми се мерна, че тя отказвала външна помощ за нея и за бебето, дали има предвид помощ от бабите? Тяхната помощ ли отказва?

Да, тяхната. И всякаква помощ като цяло. Сами го гледаме това дете, а помощ може лесно да получим понеже всички живеем близо един до друг.

Цитата за сопола да го търся ли?

Цитат на: ogreshnikov в чт, 13 мар 2025, 14:12

Така излиза, мама и тати се прегъват на две и спират да са хора, сакън малкото човече да не лепне някой сопол.
Съгласен съм, трябва да се пазят бебетата в първите месеци, ама не може ние да спрем целите си животи докато не преценим, че си е изградило имунитет.
Бебето трябва да е добавка към едно семейство, да се полагат грижи за него и то да се приобщава, а не да е център на тежестта в семейството и отношенията между мама и тати.

Малкото човече е било съвсем мъничко, ма много важно че ще лепне сопол.

# 316
После това дете като стане мъж хипохондрик (ако е момче) и забрани на жена си да мърда, да не вземе да донесе бацил, ще има ето той все с маминка, каквото каже маминка. Хората сами си произвеждаме повредени партньори за бъдещите поколения Simple Smile)). И хранете се добре бе хора и повече активност на въздух, все с тия грипове като се почне...

# 317
  • София
Разбрах, Хай .. надявам се, авторът да не се афектира допълнително, тук станаха два лагера, ако не и повече, а не смятам, че това ще има полза.
Само да допълня още нещо - потребителката Ариел няма още деца, поне доколкото знам, но се произнася по темата все едно вече е минала по този път - та авторе, имай си едно наум, не всеки може да ти даде адекватно мнение - включително и аз, естествено просто защото ако трябва да сме честни, виждаме само твоята гледна точка. Но по детайлите, които споделяш тук, със сигурност не е нормална ситуацията и както вече ти казахме няколко човека, имате нужда от специалист, за да излязат наяве нещата и изяснят, ако искате да си съхраните семейството.

# 318
Скрит текст:
За това не знам. За мен четиримесечно бебе, че не се вижда и гледа от родата по време на зимата не е проблем. Сега има много други начини, ако се разбират, могат всяка вечер да му гукат по вайбър. Да, не е обичайно, но не е и толкова рядко срещано решение. По сериозният проблем е, че бащата смята че детето трябва да е като добавка към техния обичаен начин на живот, а тя не. И тука си има привърженици и на двата възгледа. Виждала съм новородено на няколко дни в ръцете на майката в кварталното капанче, виждала съм и друго. Хора всякакви.
Освен по тоя въпрос, не видях да имат други причини и поводи за скандалите, явно всичко се върти около представянето на детето пред родата. За мен това не е жизненоважен въпрос, но ето, че има хора, за които става повод за влудяване и разрив.
Скрит текст:
А дали има нещо обезпокоително здравословно при жената, това специалист трябва да каже, ние не сме врачки... може и да има, може и да няма.
Съгласна съм, Iris. Забелязала съм, че ти си гласът на разума. И за мен това не е повод за развод, адвокати и камери само по себе си.
Обаче има нещо друго - тя не дава и на него да излиза, не е почерпил за детето, тя не се вижда с роднини, той не се вижда с роднини, на него явно му идва задушаващо и се притеснява, че ще я карат като брат й - тоест перманентно изолирани. А явно той не е такъв човек. Честно казано и аз това бих си помислила като знам роднините й и като виждам, че постоянно отлага срещи с хора и полудява като повдигна темата. Това не е нормална реакция от просто притеснен човек.
Той може би си е представял как бабите ще го гледат отвреме навреме детето, те ще си излизат като едно време, а е станало коренно различно.
Аз виждам вина и в двамата - не са си отваряли очите и имат грешни очаквания. И тя - че смята, че е редно тотално да се изолира, и той, че смята, че всичко ще е както преди.

# 319

Бебето не е новородено. На 4 месеца хич не е като да го пазиш сакън да не го види някой.

Питам за пореден път - има ли някоя тук в темата, чието бебе не е показвано на баби и дядовци, ако не на изписването, то поне в първите дни вкъщи?
Сигурна съм, че дори на изписването са били всички най-близки роднини.

На изписването на моя се бяха организирали и дошли и няколко колежки от работата ми, които просто знаеха кога ще го изпишат. Нищо не му е станало на детето, че и сопол не е хванал.

# 320
Да, на изписването не исках никой. После ги виждаха, разбира се.

# 321
Alex_jp, това че детето не бива да е в центъра на отвошенията на родителите си, както и, че детето се пробщава към семейната динамика, а не обратното има резон. Друг въпрос е, че не е приложимо като става дума за бебе. Ние си се съобразяваме изцяло с режима на синът ни, но и не го възпитаваме, че е в центъра на нашата вселена е всичко на неговата ще става. Нито ти, нито авторът на темата сте схванали за какво става дума при тази теза.
Свекърите може да не са  прави като я виждат, че е изтрещяла да я дразнят допълнително. Ама и да не са си виждали внучето за 4 месеца нито веднъж не е нормално.

И друго ми направи впечатление в тази тема, автора защо щял да вика полиция като избеснявала? Какво друго да направи, да седи докато му счупи глата хвърляйки чаши по него ли?
След като да се защити със сила е разбираемо неприемливо, как според вас да се защити?
Нераждалите да се пенят за следродилната депресия е направо смешно. Хайде дано родят и не им я пожелавам. Тука обаче става въпрос за проклетия и налагане дори и да има депресия, не е само тя. Работата наистина е за терапевт. След като жената отказва, на авторът  може да му е от полза поне да схване как допълнително подхранва нерационалното и държание.

# 322
  • София
Mandy Bo Започнала е по-отдалеч - с напускането на работа, щом е забременяла ...
alex_jp Явно имате болезнени отношения с близките на мъжа Ви. На изписването на второто ми дете / както и първото / бяха родителите на мъжа ми и майка ми .., никой не е препирал за каквото и да е, нито съм се страхувала както сега много хора изпадат в абсолютни крайности след К-истерията ...
И да Cinnamon Cookie го е обяснила много вярно, това, което и самия автор искаше да каже за центърът и детето, обаче кой знае защо, не го чухте.

# 323
Цитат на: ogreshnikov в чт, 13 мар 2025, 14:12

Така излиза, мама и тати се прегъват на две и спират да са хора, сакън малкото човече да не лепне някой сопол.
Съгласен съм, трябва да се пазят бебетата в първите месеци, ама не може ние да спрем целите си животи докато не преценим, че си е изградило имунитет.
Бебето трябва да е добавка към едно семейство, да се полагат грижи за него и то да се приобщава, а не да е център на тежестта в семейството и отношенията между мама и тати.

По принцип гледах да вляза в положение на автора, ако ще и от "мъжка солидарност", но с това изказване ме разби... Пичага, разбери едно - в момента, в който се появи детето, то Е най-важното! Каква добавка, ти в ред ли си??? Това да не ти е телевизор... Център на тежестта, щом отсега го гледаш като тежест, не е добре. Аз откакто се роди малката, ми е огромна радост и гледам колкото и когато мога да съм с нея. Всичко, което се прави за нея, не го гледам като работа, тежест или нещо от сорта - та това ми е дете, част от мен, и за нея имам амбиция и желание както за нищо друго. Както писах и одеве, аз съм противник на прекаленото пазене на децата, НО - трябва да се има едно наум, да се има впредвид възраст на детето, поставени или не ваксини, каква е обстановката с грипове и т.н. Аз съм постоянно в контакт с хора, тъй като работата ми не позволява да работя от вкъщи, в момента имаме болни колеги, тъй като върлуват грипове - пазя се, за да предпазя и най-вече нея - никоя крайност не е добра! Много егоистично разсъждаваш, авторе - аз за нея, съм стоял с маска в нас 2 дни, спах в друга стая, защото имах съмнение, че съм хванал грип - добре, че се размина! Когато станеш родител, всяка мисъл и действие трябва да е съобразена с бебето, а не обратното!

# 324
Всъщност имаме нормални отношения. Но не обичам разни традиции, като изписване, погачи, сватбени ритуали и подобни. И не си ги причинявам.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 15:09 от alex_jp

# 325
..................... аз за нея, съм стоял с маска в нас 2 дни, спах в друга стая, защото имах съмнение, че съм хванал грип - добре, че се размина! Когато станеш родител, всяка мисъл и действие трябва да е съобразена с бебето, а не обратното!
Ама Вие сте имал съмнение, че сте се разболял. А в конкретния казус никой не е болен. Значи те трябва денонощно и неограничено да са с маски, дезинфектанти и т.н. защото може би, може някой да зарази бебето. И до кога така? Цял живот? Когато има реална опасност-да, нека се застрахова майката. Ама тя пази бебето от несъществуващото зло.
И само да напомня, Г-н Иванов, че двама души се събират първо защото се обичат. Те двамата. Първа е любовта между двама души. После (евентуално) идва детето. И да, то е много важно и е приоритет докато е бебе или малко дете. Но това далеч не означава, че двамата родители губят индивидуалността си. Всеки от тях първо е човек-мъж или жена, после е и съпруг/а и също така е майка/баща. Тези дейности трябва да се съвместяват, а не едната да измести всички останали.

Мхмм, крайно изказване, къде съм казал, че трябва да стоят с маски постоянно??? НИКОЯ КРАЙНОСТ НЕ Е ДОБРА, по принцип не харесвам да пиша с големи букви, но явно четете избирателно, Ваша си работа. Естествено, че индивидуалността не се губи. Дадох пример, как всяка ситуация изисква преценка, не да сме на тръни 24/7... Защото, за човек-баща, да разсъждава, че 4 месечно и да се разболее не е кой знае какво, не е много зряло.

# 326
Мхмм, крайно изказване, къде съм казал, че трябва да стоят с маски постоянно??? НИКОЯ КРАЙНОСТ НЕ Е ДОБРА, по принцип не харесвам да пиша с големи букви, но явно четете избирателно, Ваша си работа. Естествено, че индивидуалността не се губи. Дадох пример, как всяка ситуация изисква преценка, не да сме на тръни 24/7... Защото, за човек-баща, да разсъждава, че 4 месечно и да се разболее не е кой знае какво, не е много зряло.
Май на вас Ви е трудно разбирането. В случая на автора бебето не е болно. Хората около него не са болни/заразни. То не е в пряка опасност (както сте бил Вие  в ситуацията с маската и сте подходил добре, браво за загрижеността). Но въпреки това, майката го пази. По всякакъв начин и то доста краен. И до кога така, пак питам? Да дойдат у тях бабите (стига да потвърдят, че са здрави!) да ги помоли майката да са с маски и да си измият ръцете веднага щом влязат. Това не е ненормално искане, не мислите ли? И така всички ще са доволни-бебето ще е защитено, бабите ще са го видели и кой от къде е . Ама не, не може. Затова казвам, че тя пази бебето от несъществуващо зло.
Едно е да е имало реална опасност от разболяване, друго е....имагинерна.
Това съсредоточаване в детето не е добре. Съсредоточаването в каквото и да е не е добре. С такъв хъс и отдаденост да се насочиш само към едно нещо е пагубно. Па било то и дете. Това дете ще стане някой ден на 18г и ще иска да се изнесе. Ами аз смятам, че майка му няма да го пусне, ако продължава така.

# 327
Ми, то и 4-годишно може да се разболее, и 14-годишно също....всяка възраст не е приятно да си болен и е притеснение за родителите. Да, на 4 месеца е по-трудно, но все пак не говорим да го излагат на кой знае какви контакти. Най-близките роднини, при това сигурни, че не са болни, няма пречка да виждат бебето.

# 328
  • Варна
Нещо ми намирисва на мания съвършената майка да отгледа съвършеното дете. Видяхме една такава до къде я докара.

А какво ли ще стане, когато дойде време за ясла/градина/училище?

# 329
Такива жени не трябва да имат едно дете, иначе ще го побъркат.
Напълно съм съгласна с приоритетите и че първо двойката се събира, защото се обича. Но у нас има някаква тенденция жените да пращат мъжа си в девета глуха, щом им направи дете, а ако ги напусне или си намери любовница го обявяват за безотговорен, но не могат да разберат тяхната вина и че е напуснал тях, не детето. Масово детето става център, което е вредно и за самото него като порасне.

Общи условия

Активация на акаунт